Екскурзия в Южна Африка, Зимбабве и Ботсвана

Невероятна екскурзия до Южна Африка, Зимбабве и Ботсвана

Дати: 27.11.2022 – 09.12.2022

София – Йоханесбург – Водопадът Виктория /Зимбабве/– Национален парк Чобе /Ботсвана/ – Претория – Дракановите планини – Национален парк Крюгер – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт – Стеленбош – Кейптаун – София

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София – Йоханесбург
Среща на летище София и полет за Йоханесбург.

ДЕН 2: Йоханесбург
Пристигане на летището в Йоханесбург. Трансфер и настаняване в хотел. След кратка почива в хотела ще започне туристическата ни обиколка на града /вкл. в пакетната цена/. На път за мината Кулинан, където ще разберем историята на най-големия диамант в света, ще минем покрай Стария форт.
Продължаваме към Националната банка, старата поща и кметството. Последната ни спирка за деня е музея на Апартейда - история за триумфа на човешкия дух /вкл. в пакетната цена/. Музеят илюстрира спорната расова политика от близкото южноафриканско минало чрез колекция от снимки, видеоклипове и артефакти.Нощувка.

ДЕН 3: Йоханесбург - Водопадът Виктория
Закуска. Трансфер и полет за Зимбабве. Пристигане и настаняване в хотел в района на Водопада Виктория намиращ се на границата между Замбия и Зимбабве. След кратка почивка ни предстои вълнуващ на круиз по водите на река Замбези /вкл. в пакетната цена/.Ще видим  живописни гледки, ще се любуваме на хипопотами и крокодили, които идват да утолят жаждата си в горещия ден и ще се насладим на величествения залез.Нощувка.


ДЕН 4: Водопадът Виктория
Закуска. Днес ще насладим на Виктория - грандиозният водопад с кралско име /вкл. в пакетната цена/. Едно от най-величествените творения на природата, което трудно може да бъде описана с думи. Трябва да се преживее! Със своите 1708 м широчина, Виктория образува най-голямата водна завеса в света. Парата и пръските от спускащите се води се издигат на 400 м височина, а оглушителният шум се чува от цели 40 км.По желание /срещу допълнително заплащане - 170 евро на човек/ може да си подарите незабравим спомен за цял живот – полет с хеликоптер над Водопада Виктория.Нощувка.


ДЕН 5: Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Виктория Фолс
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 190 евро на човек/ круиз и сафари в съседна Ботсвана. С микробус ще стигнем до Национален парк Чобе, където ще започне нашето сафари с джипове.Обяд в местен ресторант /вкл. в пакетната цена/. Продължаваме нашето пътешествие с корабче през делтата на река Чобе, където ще се насладим на едни от най-величествените африкански пейзажи. Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане - 75 евро на човек/ Бома-вечеря изпълнена с музика, танци и местни деликатеси.Нощувка.


ДЕН 6: Водопадът Виктория – Претория - Йоханесбург
Закуска. Трансфер до летището и полет за Йоханесбург. След като кацнем ще се отправим към Претория, столицата на Южна Африка. Ще направим  вечерен панорамен тур на града /вкл. в пакетната цена/, след което ще се върнем в Йоханесбург.
Нощувка.

ДЕН 7: Йоханесбург - Панорамният път през Драконовите планини – Национален парк Крюгер
Закуска. Предстои ни целодневно пътуване през така наречения Панорамен път, който прекосява северните склонове на Драконовите планини /вкл. в пакетната цена/.Пейзажите, които ще видим са толкова впечатляващи, че ще запомним този ден завинаги. Ще посетим „Прозореца на Господ“ - едно от най-популярните места за наблюдение, от където се открива поразителна гледка към разломната долина Лоувелд. Ще спрем също на Three Rondavels и Bourkes Luck Potholes – две панорамни спирки от където ще се насладим на живописните Драконови планини. Вечерта ще пристигнем Националния парк Крюгер, където ще нощуваме в лодж.


ДЕН 8: Национален парк Крюгер
Закуска. Днес ни предстои вълнуващо джип сафари в националния парк Крюгер /вкл. в пакетната цена/.Най-големия национален парк в Южна Африка носи името на своя основател - Паул Крюгер. Парка е известен като място, където могат да се видят представителите на т.нар. „голяма петорка“ на Африка – слон, бивол, носорог, лъв и леопард. По брега на река Мапуто яйца снасят най-големите кожести костенурки в света, които достигат до цели 900 кг. Ако имаме късмет ще видим също антилопи, зебри, жирафи и още много... Без съмнение, ще бъде един от най-запомнящите се дни от пътуването ни в Южна Африка. Насладете му се!Нощувка.


ДЕН 9: Национален парк Крюгер - Кейптаун
Закуска. Трансфер до летището и полет за Кейптаун. Трансфер и настаняване в хотел. Време за почивка, след което ще започне пешеходната ни разходка из колоритния африкански квартал Бо-каап.Нощувка.


ДЕН 10: Кейптаун – нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт – Болдърс Бийч
Закуска. Предстои ни целодневна екскурзия до най-югозападната част Африка - нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт /вкл. в пакетната цена/. Първо ще посетим нос Кейп Пойнт, където с фуникуляр, по-известен като „Летящият холандец“ ще се изкачим на 250 м височина, за да достигнем до стария фар - една от най-високите точки на нос Кейп Пойнт. Тук ни чакат спиращи дъха гледки на заливи в Атлантическия океан!

На този нос има два фара. Защо ли? Старият фар, който се намира на върха на носа, много често е обвит в мъгла и де факто е неизползваем, затова в по-ниското е построен новият фар, който да напътства корабите.

Продължаваме към нос Добра Надежда, в миналото наричан Нос на бурите. Стоейки на носа, виждате как морето тук почти винаги е яростно и бурно и може би… зървате прокълнатия да се скита вечно кораб Летящия холандец. Защото легендата се заражда именно тук!

Ще имаме круиз по залива Хънт бей, ще преминем по крайбрежната магистрала Чапис, строена от военнопленниците в началото на XX в., за да стигнем до Болдърс Бийч, където ни предстои среща с нашите приятели...пингвините :)
Връщане в Кейптаун. Нощувка.

ДЕН 11: Кейптаун - Стеленбош – Тейбъл Маунтийн 

След закуска ще се отправим към Тейбъл Маунт /Плоската планина - вкл. в пакетната цена/.Планинският масив се счита за една от „визитките“ на града, а силуетът на планината е изобразен на флага на Кейптаун. С лифт ще се изкачим на 765 метра височина, от където се открива смайваща панорамна гледка към града. Сякаш е в краката ви!Продължаваме към град Стеленбош - най-известният винопроизводителен район в Южна Африка /вкл. в пакетната цена/.

Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя.
Връщане в Кейптаун. Нощувка.

ДЕН 12: Кейптаун – София Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 13: София Кацане на летище София.

 

 ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
27.11.2022 - 09.12.2022 3 323 евро 3 923 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • Йоханесбург - 2 нощувки със закуски в хотел Crowne Plaza The Rosebank Hotel 4* или подобен
 • Водопада Виктория - 3 нощувки със закуски в хотел The Kingdom Hotel 4* или подобен

 

 • Крюгер - 2 нощувки със закуски в хотел Protea Hotel by Marriott Kruger Gate 4* или подобен
 • Кейптаун - 3 нощувки със закуски в хотел Cape Town Lodge Hotel 4* или подобен

 

Цената включва
 • Самолетни билети София – Йоханесбург и Кейптаун – София с вкл. 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Йоханесбург – Виктория Фолс с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Ливингстън – Йоханесбург с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Скукуза /Парк Крюгер/ – Кейптаун с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • 10 нощувки със закуски
 • Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 • Транспорт с луксозен и климатизиран автобус
 • Всички трансфери в програмата
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език
Цената не включва
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Бома-вечеря с традиционнни специалитети и шоу програма – 75 евро
 • Еднодневна екскурзия до Ботсвана с круиз и джип сафари из Национален парк Чобе с включен обяд – 190 евро
 • Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 170 евро
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Виза за ЮАР – 65 лв. + 30 лв. такса обработка на документи /заплаща се с основния пакет/ задължително лично кандидатстване за виза и явяване в Консулство на ЮАР в София
 • Виза за Зимбабве – 45 USD /полага се при влизане в страната и се заплаща с основния пакет/
 • Виза за Замбия – 50 USD /полага се и се заплаща се при влизане в страната/
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 евро
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • Документи необходими за виза за ЮАР: паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването, 2 паспортни снимки, служебна бележка от работодател или документ за управление на фирма, банково извлечение за доказване на средства през последните 3 месеца и удостоверение/референция от банката за притежание на банкова сметка
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“:
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 28.02.2023

Карнавала във Венеция

Карнавал във Венеция 

4 дни / 3 нощувки

Дати от 09.02.2023 до 12.02.2023

Валидна: ДО 01.04.2023

Екскурзия до Мароко

Екскурзия до  Мароко

6 дни / 5 нощувки

Дати от 15.03.2023 до 20.03.2023

Валидна: ДО 15.11.2022

РОМАНТИКАТА НА ФЛОРЕНЦИЯ

Екскурзия до Флоренция 

с директен чартърен полет от Варна

Дати от 03.03.2022 до 03.11.2022

Валидна: ДО 08.01.2023

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

3 нощувки/4 дни

от 30.12.202 до 02.01.2023

 

Валидна: ДО 14.01.2023

Коледа и Нова година в Будапеща!

4 дни / 3 нощувки

23.12.2022- 26.12.2022г. 

30.12.2022-02.01.2023г.

Топ цени!

Представител на Лале Тур в Будапеща на български език!

Валидна: ДО 15.01.2023

Нова Година 2023 в Тайланд - Банкок и о-в Пукет

Екзотична нова  година в Тайланд 

10 нощувки/ 13 дни 

от 28.10.2022 до 09.01.2023