Ескурзия до Южна Корея

Ескурзия до Южна Корея 

11 дни /  8 нощувки 

Дати от 19.09.2024 и от  14.11.2024

СЕУЛ, ГОНГЮ, БУЙЕО, ГУАНДЖУ, СУНЧЕОН, ЙЕОСУ, ПУСАН, КЕНДЖУ, АНДОНГ, УОНДЖУ, Национален парк „ПЛАНИНАТА СЕОРАК

 

ПРОГРАМА

1 ДЕН –Среща на летище София, Терминал 2 в 11.40 ч. за.самолетен полет София – Доха с „Qatar Airways“. Пристигане в Доха.
 
2 ДЕН –  Полет Доха – Сеул с „Qatar Airways“. Пристигане в Сеул. Трансфер до хотел. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Нощувка в Сеул.
 
3 ДЕН – Закуска и следва нашата туристическа обиколка на този космополитен град с население над 10 милиона души. Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският конгломерат с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополисен регион в света. Този район е населен  повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на  храма Джогеса – главният храм на Джогеджонг – основният клон на Корейския будизъм, който набляга на Дзен, медитативните традиции и запазване на чистотата на монашеския обет. В 10.00 ч. ни предстои да видим церемонията по смяната на караула пред портата Даханум на двореца Деоксугунг. Разглеждаме  кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла и една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Следва посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този жизнерадостен народ. Свободно време за обяд и възможност за разходка и пазаруване в Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики с много ресторантчета и магазини. След обяд ще се отправим към  площад „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598г. и постигнал победа във всяка една от тях. Статуята на крал Седжонг, разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад. След това ще направим приятн разходка по канала „Cheonggyecheon Stream“ в централната част на града.  Нощувка.
 
 
4 ДЕН –Закуска. Свободен ден или по- желание екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ *– Корейската демилитаризирана зона - ивица земя, буферна зона между Северна и Южна Корея, разположена на 38-ия паралел, най-тежко милитаризираната граница на света. По време на ексурзията ще  посетим  парка Имджингак, в който има паметници от Корейската война – паркът е бил построен за утеха на тези граждани, които не са могли да се завърнат по родните си места, при семействата и приятелите си, заради разделението на Корея. Един от паметниците в парка е Мангбаедан, където изселените севернокорейци се молят на своите праотци. Близо до Мангбаедан се намира Мостът на свободата над река Имджин, по който са преминали 12 733 военопленици, пуснати да се завърнат на свобода в Южна Корея. Близо до моста е и спрелият локомотив – символ на трагедията от разделението на Корея. Оставен в Корейската демилитаризирана зона, след като е бил спрян от бомбите по време на Корейската война, повече от 1 000-та дупки от куршуми по локомотива свидетелстват за жестокостта на войната. Продължаваме към DMZ – демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея. Напрежението между двете държави все още е голямо и границата се охранява от хиляди войници и от двете страни. От тази зона вече има рестрикции за снимане.  Предстои ни да влезем в  „Третия тунел” – един от четирите открити тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит на 17 октомври 1978 г., тунелът е дълъг 1 635 метра и е прокопан на 73 м. под земята. Около 30 хиляди въоръжени войници могат да минат по него за около 1 час, което вероятно е било замисляно като план за изненадваща атака срещу Сеул. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето посетителите имат уникалната възможност да хвърлят поглед към територията на изолираната държава Северна Корея. Оттук се вижда пропагандното севернокорейско село Гиджеонгдонг, където се вее най-големият флаг на света на 160-метров пилон. Наблизо е гарата Дорасан – последната северна гара в Южна Корея, от 11 декември 2007 г. за кратко ж.п. линията между двете държави е отворена, за да бъде спряна отново със затварянето на границата от Северна Корея на 1 декември 2008 г.  В края на този ден ни очаква посещение на  обединеното селище Тонгилчон, дом за 133 семейства и 493 жители, то се намира в северната част на Гражданската контролна линия и жителите му са освободени от данъци и военна служба. Връщане в Сеул и нощувка.
 
5 ДЕН –Закуска. Този ден може да свободен за вас, или да си изберете различни места, които можем да посетим заедно.* Това е телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града (входът се заплаща на място) или  туристическото селище „ Ханок“, където ще разгледате типичните за Южна Корея къщи в различните периоди от развитието на страната. Свободно време за обяд, а след това можем да се качим на  най-високия небостъргач в  Южна Корея „ Lotte Sky Tower”. Той е висок 555 м. и от там се открива невероятна гледка към града със заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan (входът се заплаща на място).   
При желание и при възможност във времето, можете също да посетите модерния  квартал ‘’Гангнам’’, където се намира сградата на Samsung – ‘’Samsung Delight”, за да разгледате най-новите предложения и иновации на технологичния гигант. А дигиталният музей  на Samsung е абсолютна атракция. Друга опция,която можете да изберете, е разглеждане на музея „Кимчи”, посветен на най- известното типично южнокорейско ястие.* (входът се заплаща на място).  Ще имате  свободно време за пазаруване и  в търговски център „COEX”. Нощувка.
 
6 ДЕН –Закуска. Ще отпътуваме от Сеул, за да се потопим в атмосферата на кралство Баекйе, област, която e формирала част от древните Три кралства на Корея. Първата ни спирака ще бъде град Гонджу, за да посетим погребалното място на знатния управляващ на Баекйе – гробницата на крал Мурйеонг, както и крепостта Гонгсансеонг – увенчала върха на хълма и запазена от времето на Баекйе. В разположения наблизо град Буейо, където ще се запознаете в дълбочина с културата на Баекйе, ще разгледаме двореца, замъка и залата за културни събития. При желание, можем  да отидем с ферибот на едно друго интересно място -  храма Горанса и скалата Накваам. * ( заплаща се на място).  Ще се запознаете със забележителната история на тези места, както и с легендата, според която 3 хиляди жени Баекйе се хвърлили в реката, за да избегнат пленничеството при падането на кралството. Изпълнени с впечатления, ще продължим към селцето Джеонджу Ханок, за да разгледаме стотиците традиционни корейски къщи, наричани „ханоки”. След разходка с местния екскурзовод, последната  спирка за деня ще бъде Гуанджу, където ще нощуваме.
 
7 ДЕН –Закуска и започваме с разглеждане на Националния музей на Гуанджу, в който са изложени исторически артефакти от древната корейска област Джеола. Ще видите множество керамични съдове и други реликви от Палеолита. След което ще продължим екскурзията към плантацията със зелен чай Босун в Сунчеон. Време е да изпием по един истински чай на това впечатляващо място, тъй като в тези плантации се отглежда голяма част от прочутия южнокорейски зелен чай. Тези зелените хълмисти полета и известните кедрови дървета наоколо, правят мястото примамливо за освежаваща панорамна разходка. Тя ще продължи и в  градината Сунчеон Бей – защитена екологична област, където има само  мочурища, диви цветя и красиви тръстикови полета. Гледката от върха на хълма е емблематична за Южна Корея, така че пригответе фотоапаратите, за да я уловите! След обяд пътуването продължава към пристанищния град Йеосу, където ще направим кратка обиколка на рибния пазар, а следа настаняването в хотела, който не е уморен, ще дойде на вечерна обиколка в големия градски индустриален комплексен център. Нощувка.
 
8 ДЕН -  Закуска. Пътуваме към Джинджусеон – интересна укрепена крепост в близкия град Джинджу, свързан с японската инвазия през 1500 година. Ще научим неговата история и ще разгледаме различните военни постройки в крепостта. От Джинджу пътуването продължава на изток към Пусан, където ще се разходим из пазара Джагалчи – един от най-големите рибни пазари в Южна Корея. Обиколете натежалите му сергии, за да видите огромно разнообразие от жива и сушена морска храна от всякакъв вид. Това не е типична туристическа атракция, пазарът прост предлага един по- широк поглед върху изключителното разнообразие на риби и морски дарове в Далекоизточна Азия. После продължаваме  с разходка по крайбрежието към плажа Хаеундае, един от най-известните в страната. Отпътуване към следващата ни спирка в градчето  Кенджу. Нощувка.
 
9 ДЕН –Закуска. Сутринта – разглеждане на Кенджу, за да получите представа от града и посещение на два забележителни  обекта,  под егидата на ЮНЕСКО: храмът Булгукса със своите каменни реликви и исторически пагоди и известната пещера Сеокгурам с монумантално изображение на Буда – статуя, считана за шедьовър на далекоизточното будистко изкуство * (заплаща се на място).  Кенджу пътуването продължава на север към Андонг. Следва посещение на фолклорното селище Хахое, където архитектурните и селищни постройки от династията Джосеон са прецизно запазени. Ще разгледаме традиционните къщи със стени от кал и тръстикови покриви и ще се запознаете с общността, която живее в селището и до днес. В късния следобед – отпътуване към Уонджу – град, който е бил столица на провинция Ганвон в продължение на около 500 години по времето на династията Джосеон. Нощувка .
 
10 ДЕН – Закуска. Отпътуване към Пьончанг. Ски шансата е най-голямата забележителност тук, по желание, можете самостоятелно да я видите отблизо, ако се качите догоре с влакче *( заплаща се на място).  От Пьончанг  продължаваме към Сеонгьоджанг – град, разположен между Източно море и планините. По време на пътуването ще се насладим на гледки към борови гори и към пясъчни плажове, ще минем и покрай Павилиона за фолклорни материали на Сеонгьоджанг – къща, характерна за аристократите по време на късната династия Джосеон. След обяд – пътуване през забележителните природни красоти на Националния парк „Планината Сеорак”. Паркът често е смятан за най-известният в Южна Корея и е лесно да разберете защо е така. Върховете на планините Сеораксан се издигат в небесата, през долините текат живописни потоци, всичко е като нарисувана картина! Най-добрият начин да оцените красотата на мястото е от високо: при желание може да се качите с лифт до крепостта Гуонгеумсон от страна на планината Дол * (заплаща се на място).  Гледките от високо са поразителни, а ако искате можете да посетите и намиращия се наблизо храм Синхеунса *( заплаща се на място). Следва 4-часово пътуване към Сеул. Tрансфер до летище.
 
11 ДЕН -  Полет Сеул -Доха с “Qatar Airways” Кацане в Доха следва полет Доха-София. Пристигане на летище София.

 

 

 

Дата Цена Запитване
19.09.2024 6795.00 лв Запитване
06.10.2024 6795.00
6695.00 лв
Запитване
28.10.2024 6795.00
6695.00 лв
Запитване
14.11.2024 6795.00
6695.00 лв
Запитване

 

Цената включва
 • самолетни билети за международните полети: София – Доха - Сеул - Доха – София с “ Qatar Airways"
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро (06.07.2022 г.)– подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 • 1 ДЕН –Среща на летище София, Терминал 2 в 11.40 ч. В 13.40 ч.самолетен полет София – Доха с „Qatar Airways“. Пристигане в Доха в 18.15ч.
 • 2 ДЕН –В 02.10 ч. полет Доха – Сеул с „Qatar Airways“. Пристигане в Сеул в 16.55 ч.
 • 11 ДЕН - В 01.30 ч. полет Сеул -Доха с “Qatar Airways” В 05.45 ч. кацане в Доха. В 07.35ч. полет Доха-София. Пристигане на летище София в 12.35 ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 8 нощувки в хотели 3* и 4* в Южна Корея, с включени 8 закуски.
 • 4 нощувки в Сеул
 • 1 нощувка в Гуанджу
 • 1 нощувка в Йеосу
 • 1 нощувка в Кенджу
 • 1 нощувка в Уонджу
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • Сеул - ‘Henn na Hotel Seoul Myeong dong” - https://seoul.myeongdong.hennnahotel.com/our-hotel/
 • уанджу: DUBAI HOTEL GWANGJI 4*- //www.dubaihotel.kr/index.php?code=04
 • Йеосу: BENIKEA HOTEL YEOSU 4*- https://benikea
 • Кенджу: GG TOURIST HOTEL GYEONGJU 4* //gghotel.co.kr/
 • Уонджу: KENSINGTON FLORA PYEONGCHANG 4* //www.kensingtonflora.com/
 • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • обиколка на Сеул –3-ти ден.
 • разглеждане на Гуанджу – 7-ми ден.
 • посещение на градината Сунчеон Бей – 7-ми ден.
 • посещение на Джинджу - 8-ми ден
 • посещение на Пусан – 8-ми ден.
 • разглеждане на Кенджу -9-ти ден.
 • посещение на Пьончанг – 10-ти ден.
 • посещение на Сеонгьоджанг -10-ти ден
 • наземен транспорт в Южна Корея с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 81лв.
Цената не включва
 • билети за метрото;
 • допълнителни мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 • еднодневна екскурзия до границата със северна Корея и Корейската демилитаризирана зона ( с водач при минимум 6 туристи) - 280лв (4-ти ден)
 • допълнителни допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • посещение телевизионната кула на Сеул - около 60 евро (5-ти ден)
 • посещение на небостъргач “Lotte Sky Tower” – около 20 лева (5-ти ден)
 • посещение на музея „Кимчи” – 5,000 вона -около 6.97 лв. (5-ти ден)
 • пътуване с ферибот и посещение на храма Горанса и скалата Накваам (6-ти ден) – 2 000 корейски вона (около 2 щ. долара)
 • посещение на известната пещера Сеокгурам с монументално изображение на Буда (9-ти ден) – 5 000 корейски вона;
 • влакче до ски шансата в Пьончанг (10-ти ден) – 6 000 корейски вона (около 5 щ. долара)
 • лифт до крепостта Гуонгеумсон (10-ти ден) – 8 500 корейски вона (около 7 щ. долара)
 • вход за храма Синхеунса (10-ти ден) – 3 500 корейски вона (около 3 щ. долара)
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • *Забележки:
 • 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
 • 2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
 • 3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
 • групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • 4. За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 • 5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.03.2023 г. и е възможно да подлежат на актуализация.
 • 6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
 • В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 • 7. Екскурзията не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
 • 3. Цените 6 695 лв/ 6 795 лв са за човек в двойна стая.
 • За единична стая се доплащат 1 348 лв. /подлежи на актуализация/
 • *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.03.2023г и подлежат на актуализация.
 • ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 3 347 лв
 • ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
 • 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 • МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
 • В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО
 • СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 • КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 • 4. Начин на плащане:
 • - в брой (в офиса на ТО)
 • - по банков път
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Лефкада - изумруденият остров

Почивка на остров Лефкада 

5 нощувки/ 6 дни 

Дати от  09.06.2024, от 08.09.2024, от 15.09.2024

Валидна: ДО 01.11.2024

Венеция и Милано

Екскурзия до Класическа Италия

3 нощувки/ 5 дни 

Дати от 03.04.2024 до 23.10.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023