Ескурзия до Южна Корея

Ескурзия до Южна Корея 

10 дни /  7 нощувки 

Дати от 11.09.2021 и от  16.10.2021 

СЕУЛ, ГОНГЮ, БУЙЕО, ГУАНДЖУ, СУНЧЕОН, ЙЕОСУ, ПУСАН, КЕНДЖУ, АНДОНГ, УОНДЖУ, Национален парк „ПЛАНИНАТА СЕОРАК

ПРОГРАМА

1 ДЕН Среща в 05.10 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Амстердам в 07.10 ч. с “KLM”. Кацане в Амстердам в 09.00 ч. Самолетен полет Амстердам – Сеул в 21.35 ч.

2 ДЕН Пристигане в Сеул в 14.40 ч. Трансфер до хотел. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Нощувка в Сеул

3 ДЕН – Закуска. Следва туристическа обиколка на столицата на Южна Корея, Сеул. С население, надхвърлящо 10 милиона души, Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският конгломерат с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополисен регион в света. Районът на Сеул е населен от повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на  храма Джогеса – главният храм на Джогеджонг – основният клон на Корейския будизъм, който набляга на Дзен, медитативните традиции и запазване на чистотата на монашеския обет. В 10.00 ч. Ви предстои да видите церемонията по смяната на караула пред портата Даханум на двореца Деоксугунг. Разглеждане на кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този живописен народ. Свободно време за обяд и възможност за разходка и пазаруване в Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики с много ресторантчета и магазини. След обяд посещение на площада „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците и постигнал победа във всяка от тях по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. Статуята на крал Седжонг, който разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад. След това ще се разходим по канала „Cheonggyecheon Stream в централната част на града.  Нощувка в Сеул. 

4 ДЕН – Закуска. Този ден Ви се предлага по желание да посетите телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града.  След това по желание ще имате възможност  да посетите туристическото селище „ Ханок“, където ще разгледате типичните за Южна Корея къщи от различните периоди на развитие на страната. Свободно време за обяд. След това по желание посещение на  най-високия небостъргач в  Южна Корея „ Lotte Sky Tower”  висок 555 м. , откъдето се открива невероятна гледка към града и заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan.  По желание и при възможност във времето, Ви се предлага посещение на модерния   квартал ‘’Гангнам’’. Тук  ще имате възможност да посетите сградата на Samsung – ‘’Samsung Delight”,  и да да разгледате най-новите предложения и иновации на технологичния гигант. След това ще може да се насладите на дигиталния музей  на Samsung .  През останалото Ви свободно време, и при интерес  Ви се предлага разглеждане на музея „Кимчи” –  посветен на най известното типично -южнокорейско ястие. Свободно време за пазаруване в търговски център „COEX”. Нощувка в Сеул.

5 ДЕН – Закуска. Отпътуване от Сеул. По-голямата част от този ден ще прекарате, потопени в атмосферата на кралство Баекйе, когато династията Баекйе управлявала област, която формирала част от древните Три кралства на Корея. Първата Ви спирака ще бъде град Гоaнджу, за да посетите погребалното място на знатния управляващ на Баекйе – гробницата на крал Мурйеонг, както и крепостта Гонгсансеонг – увенчала върха на хълма и запазена от времето на Баекйе. В разположения на близо град Буейо, където ще се запознаете в дълбочина с културата на Баекйе, ще разгледате двореца, замъка и залата за културни събития. По желание – пътуване с ферибот, за да видите храма Горанса и скалата Накваам. Ще се запознаете със забележителната история на тези места, както и с легендата, според която 3 хиляди жени Баекйе се хвърлили в реката, за да избегнат пленичеството при падането на кралството. Изпълнени с впечатления, ще продължите към селцето Джеонджу Ханок, за да разгледате стотиците традиционни корейски къщи, наричани „ханоки”. След разходката по улиците му с местния екскурзовод, последната Ви спирка за деня ще бъде Гуанджу. Нощувка в Гуанджу.

6 ДЕН Закуска. Разглеждане на Националния музей на Гуанджу, в който са изложени исторически артефакти от древната корейска област Джеола. Ще видите множество керамични съдове и други реликви от Палеолита. След което ще продължите екскурзията към плантацията със зелен чай Босун в Сунчеон. Впечатляващо място, в тези плантации се отглежда голяма част от прочутия южнокорейски зелен чай – зелените хълмисти полета и известните кедрови дървета правят насажденията примамвливи за панорамна разходка. Следва посещение на градината Сунчеон Бей – защитена екологична област, където има мочурища, диви цветя и красиви тръстикови полета. Гледката от върха на хълма е емблематична за Южна Корея, така че пригответе фотоапаратите, за да я уловите. След обяд пътуването продължава към пристанищния град Йеосу, където ще се насладите на кратка обиколка на рибния пазар. Настаняване в хотел и вечерна обиколка на големия градски индустриален комплексен център. Нощувка в Йеосу.

7 ДЕН – Закуска. Пътуване към Джинджусеон – интересна укрепена крепост в близкия град Джинджу. Докато се разхождате наоколо, ще научите как замъкът е бил свързан с японската инвазия през 1500 година и ще разгледате различните военни постройки в крепостта, като например зданието Чоксеонмум. От Джинджу пътуването продължава на изток към Пусан, където ще се разходите из пазара Джагалчи – един от най-големите рибни пазари в Южна Корея. Обиколете натежалите му сергии, за да видите огромно разнообразие от жива и сушена морска храна от всякакъв вид. Това не е типична туристическа атракция, пазарът предлага обективен поглед върху разнообразието на риби и морски дарове в Далекоизточна Азия. Ще продължите към плажа Хаеундае – един от най-известните в страната – разходка по крайбрежието. Отпътуване към Кенджу. Нощувка в Кенджу.

8 ДЕН – Закуска. Сутринта – разглеждане на Кенджу, за да получите представа от града и посещение на два обекта, които са под егидата на ЮНЕСКО: храмът Булгукса със забележителни каменни реликви и исторически пагоди, и по желание – посещение на известната пещера Сеокгурам с монумантално изображение на Буда – статуя, считана за шедьовър на далекоизточното будистко изкуство. От Кенджу пътуването продължава на север към Андонг. Следва посещение на фолклорното селище Хахое, където архитектурните и селищни постройки от династията Джосеон са прецизно запазени. Ще разгледате традиционните къщи със стени от кал и тръстикови покриви и ще се запознаете с общността, която все още живее в селището и до днес. В късния следобед – отпътуване към Уонджу – град, който е бил столица на провинция Ганвон в продължение на около 500 години по времето на династията Джосеон. Нощувка в Уонджу.

9 ДЕН – Закуска. Отпътуване към Пьончанг – мястото, където ще се проведат зимните олимпийски игри. Ски шансата е най-голямата забележителност тук, по желание, можете самостоятелно да я видите отблизо, ако се качите догоре с влакче. От Пьончанг пътуването продължава към Сеонгьоджанг – град, разположен между Източно море и планините. По време на пътуването ще се насладите на гледки към боровите гори и към пясъчните плажове, ще минете и покрай Павилиона за фолклорни материали на Сеонгьоджанг – къща, характерна за аристократите по време на късната династия Джосеон. След обяд – пътуване през забележителните природни красоти на националния парк „Планината Сеорак”. Паркът често е смятан за най-известния в Южна Корея и е лесно да разберете защо е така, докато се възхищавате на върховете на планините Сеораксан, издигащи се в небесата, и на потоците, течащи през долините. Най-добрият начин да оцените красотата на мястото е от високо: по желание – може да се качите с лифт до крепостта Гуонгеумсон от страна на планината Дол. Там имате възможност да се насладите на гледките от високо и, по желание, да посетите храма Синхеунса. Следва 4-часово пътуване към Сеул. Трансфер до летището. 

10 ДЕН В 00.55 ч. – полет Сеул – Амстердам. Пристигане в Амстердам в 04.50 ч. В 10.15 ч. – полет Амстердам – София. Пристигане в София в 13.55 ч.

 

Дати и цени 

11.09.2021        6145.00 лв 

16.10.2021       6145.00 лв 

Цената включва
 • самолетни билети София – Амстердам – Сеул, Сеул – Амстердам – София;
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро (20.02.2019 г.)– подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Южна Корея ;
 • 3 нощувки в Сеул
 • 1 нощувка в Гуанджу
 • 1 нощувка в Йеосу
 • 1 нощувка в Кенджу ;
 • 1 нощувка в Уонджу
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сеул –3-ти ден.
 • разглеждане на Гуанджу – 5-ти ден.
 • посещение на градината Сунчеон Бей – 6-ти ден.
 • посещение на Джинджу - 7-ми ден
 • посещение на Пусан – 7-ми ден.
 • разглеждане на Кенджу -8-ми ден.
 • посещение на Пьончанг – 9-ти ден.
 • посещение на Сеонгьоджанг -9-ти ден
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Южна Корея с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • наземен транспорт в Южна Корея;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 66 лв
Цената не включва
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 23 лв (за лица до
 • 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 46 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • посещение телевизионната кула на Сеул - около 60 евро (4-ти ден)
 • посещение на небостъргач “Lotte Sky Tower” – около 20 лева (4-ти ден)
 • пътуване с ферибот и посещение на храма Горанса и скалата Накваам (5-ти ден) – 2 000 корейски вона (около 2 щ. долара)
 • посещение на известната пещера Сеокгурам с монументално изображение на Буда (8-ми ден) – 5 000 корейски вона;
 • влакче до ски шансата в Пьончанг (9-ти ден) – 6 000 корейски вона (около 5 щ. долара)
 • лифт до крепостта Гуонгеумсон (9-ти ден) – 8 500 корейски вона (около 7 щ. долара)
 • вход за храма Синхеунса (9-ти ден) – 3 500 корейски вона (около 3 щ. долара
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • *Забележки:
 • 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което
 • може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,
 • както и за последните два дни по същата.
 • 2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен
 • багаж.
 • 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 05.03.2019 г.
 • 4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
 • плащат в офиса на туроператора.
 • 5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
 • страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента
 • ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 3 000 лв
 • ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
 • 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.12.2021

Дубай - забележителности и плаж през ноември

Слънчева почивка в Дубай 

7 нощувки/ 8 дни 

Дати от 23.11.2021 до 30.11.2021 

Потвърдена група с представител на Лале Тур 

Топ цена на човек от 1490 лв - Ранни записвания!

Валидна: ДО 30.04.2022

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

8 нощувки/11 дни 

Дати от 23.09.2021 до 25.04.2022

Валидна: ДО 01.05.2022

Дубай за всеки 2021 и 2022

8 дни / 7 нощувки

Дати от 03.10.2021г до 24.04.2022г

Цени от 1 266 лв на човек 

Валидна: ДО 24.10.2021

Екскурзия до екзотичната Шри Ланка

Екскурзия до островът на удоволствията и подправките

7 нощувки/ 10 дни 

Дати от 12.10.2021 до  21.10.2021 

Валидна: ДО 05.03.2022

Екскурзия Куба – Хавана и о-в Кайо Гилермо

Екзотична екскурзия до Куба 

12 дни/9 нощувки

дати 02.11.2021 – 13.11.2021

дати 20.02.2022 – 02.03.2022

Валидна: ДО 30.11.2020

Япония - Страната на изгряващото слънце

Дати от 10.09.2021 от 11.10.2021

12 дни / 9 нощувки

8 включени екскурзии