ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА, ПАНАМА И КОЛУМБИЯ

Екскурзия до Коста Рика Панама и Колумбия

13 дни / 10 нощувки

от  03.12.2021 ; от  22.02.2022 ; от 10.03.2022;

от 26.04.2022; от 27.10.2022; и от 24.11.2022;

Сан Хосе, Национален парк „Аренал”,  Панама сити, Панамски канал, Картахена, Богота.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 13 дни               

Програма 

1 ДЕН  – Среща на летище в 05.00 ч.София, Терминал 2 в 07.00 ч. полет София – Париж с “Bulgaria Air”. В 09.10 ч. пристигане в Париж. В 13.40 ч. самолетен полет Париж – Сан Хосе с „Air France”. Пристигане в Сан Хосе. в 18.30 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.

2 ДЕН  –  След  закуска започва  обзорна обиколка на град  Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън,  сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци  и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.

3 ДЕН  –  Закуска. Отпътуване  към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал.  Нощувка в Национален парк Аренал.

4 ДЕН  –  След закуска се отправяме за пешеходна разходка с местен екскурзовод, по време на която  ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана,  стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък,  от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката  ви очаква истински релакс в  горещите минерални извори в  хотела.  Нощувка в Национален парк Аренал

5 ДЕН  – Закуска. В късния след обяд връщане в Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

6 ДЕНЗакуска. Трансфер до летището и в 08.45 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 10.55ч. Трансфер до хотела. След обяд – обиколка на Панама сити  с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. Нощувка в Панама сити.

7 ДЕНЗакуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели.  Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.

8 ДЕН  –  Закуска . Трансфер до летището и в 07.26 ч. полет Панама сити – Картахена. Кацане в Картахена в 08.32 ч.  Следва обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд трансфер до хотел близо до морето.Настаняване. След обяд – свободно време с възможност за  плаж. Нощувка в Картахена.

9 ДЕНЗакуска. Свободен ден в Картахена с възможност за плаж или разглеждане на града. По желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар” . Нощувка в Картахена.

10 ДЕНЗакуска.Трансфер до летището и в 08.05 ч. полет Картахена – Богота. Кацане на летището в Богота в 09.35 ч. Следва обиколка на град Богота – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание и срещу допълнително заплащане - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.

11  ДЕН  –  Закуска.  Свободен ден в Богота – по желание и с допълнително заплащане ви се предлага да  посетите известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. В 19.00 ч. трансфер до летището и в 22.55 ч. полет Богота –Париж с „Air France”.

12 ДЕН – Кацане в Париж в 14:35 ч. В 23.10 ч. полет Париж –  София с „Bulgaria Air”.

13 ДЕНКацане на летище София в 01:10 ч.

 

Дати и цени:

 

Промоционална  цена от  6 900 лв на човек  през  2022 г  при  ранно записване 

Стандартна цена от 7000 лв на човек  за дати от 03.12.2021 до 15.12.2021

Промоционална цена от  6 900 лв на човек  за дати :  от  22.02.2022 ; от 10.03.2022; от 26.04.2022; от 27.10.2022; и от 24.11.2022;

Цената включва
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж – Сан Хосе-Панама сити – Картахeна– Богота – Париж - София;
 • самолетни билети за вътрешни полети Картахена – Богота .
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (01.04.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със зкуски в хотели 3* и 4* в Коста Рика, Панама и Колумбия.
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 • 2 нощувки в Панама сити
 • 2 нощувки в Картахена
 • 1 нощувка в Богота
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе – (2 -ри ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Аренал“- (4-ти ден);
 • обиколка на Панама сити – (6-ти ден);
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” (7-ми ден);
 • обиколка на Картахена – (8-ми ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена (8-ми ден);
 • обиколка ан Богота – (9-ти ден);
 • входовете на всички археологични паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 102 лв.
Цената не включва
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • Застраховки:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 100 000 лв, - 42.90 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 108.06лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента. Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 84.70 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 171.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 30 лв (за лица до 70 год.), 60 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро (2-ри ден);
 • полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото El Salar de Galerazamba и
 • рибарското селце „Мансанийо Дел Мар” – 60 щ. долара – (9-ти ден);
 • изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) 10 щ. долара- (10-ти ден);
 • посещение на Солната катедрала на Сипакира - 130 лв- (11- ти ден);
 • Полудневна екскурзия до вулканът Тотумо, розовото море El Salar de Galerazamba и рибарското селце „Мансанийо Дел Мар”
 • Първа спирка: Вулканът Тотумо:
 • Когато правите планове за престоя си в Картахена де лос Индиос, възползвайте се от калните бани, които се намират на върха на Вулкана Тотумо, на 2300 м.н.в. , за да се потопите в релаксираща терапия.
 • Химическият състав на тези кални бани спомага за понижаване на стреса, нормализиране на кръвообращението, освобождаване от отрицателна енергия и зареждане с положителна магнитна слънчева енергия. Кожата ви ще остане мека и гладка поради освежаващата и противовъзпалителна сила на земята.
 • Сходни на характеристиките на вулкана Тотумо има само на три места в света – Русия, Африка и Колумбия. Не бива да го пропускате!
 • Продължителност: 1,30 ч.
 • Втора спирка:Галеразамба, Департамент Боливар:
 • Розовото море се намира в департамент Боливар, в близост до гр. Галеразамба, който е част от община Санта Каталина.
 • Мястото има интересна история с акцент върху солниците, благодарение на които водата се превръща в розово море с наситен цвят. Без съмнение най-голямата атракция в района е именно Розовото море и е един от феномените, които привличат най-много туристи в Галеразамба. Солниците променят цвета си в червен, когато солта е готова да излезе на повърхността. Днес водният басейн е отворен целогодишно за туристи. В последните години стартира кампанията „ Галеразамба – магично кътче“. Идеята е да се върне блясъкът на града и да се превърне в една от топ дестинациите в района. С тази цел е изграден и пътят Лома Арена – Галеразамба, както и не спира работата по възстановяването на плажовете, които страдат от ерозия.
 • Продължителнот: 30 мин.
 • Трета спирка: рибарското селце Мансанило дел Мар:
 • Тук ще можете да се насладите на типичен карибски обяд с избор между риба, печено или пържено пиле или вегетарианско меню, както и да се изкъпете в Карибско море.
 • Цена: 60 щ. долара /9-ти ден
 • Солната катедрала на Сипакира
 • Солната катедрала се намира в дълбока мина в Андите, в близост до град Сипакира (2652 м. надморско равнище), в централната част на Колумбия.
 • Катедралата е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос. . Разположена на 180 метра под земята тя е внушителна със своите размери: 120 метра дължина, 22 метра височина, 6 основни колони.
 • Цена: 130 лв /11- ти ден
 • *Забележки:
 • 1 Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 • което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 • последните два дни по същата.
 • 2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.04.2020 г.
 • 4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
 • офиса на туроператора.
 • 5. Категоризацията на хотелите в Коста Рика, Панама и Колумбия не съответства на
 • критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • 6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 • 3. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
 • 15-25 щ.долара.
 • 4. Цените 6 900 лв/ 7 000 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат
 • 1 580 лв./подлежи на актуализация/
 • *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.04.2020 г и подлежат на актуализация.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Начин на плащане:
 • - в брой (в офиса на TO)
 • - по банков път
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • - За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • Сан Хосе – Hotel Presidente 4* - http://www.hotel-presidente.com/default-en.html
 • Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
 • Панама сити – Eurostars Panama City 5* - https://www.eurostarshotels.com/eurostars-panama-city.html
 • Картахена – Hotel Dann Cartagena 4* http://www.hoteldanncartagena.com/
 • Богота - Hotel Augusta 4* http://augusta.hotels-bogota.com/en/

Подобни Оферти


Валидна: ДО 12.11.2022

Екскурия Индия и Непал

Екзотична Екскурзия до Индия и Непал 

9 нощувки/12 дни 

Дати 21.04.2022 – 02.05.2022 

Дати  27.10.2022 – 07.11.2022 

Валидна: ДО 01.11.2022

ПОЧИВКА В ПОРТУГАЛИЯ

Ваканция в Португалия 

8 дни / 7 нощувки

Дати от 26.08.2022 до 21.10.2022

Валидна: ДО 16.03.2022

Екскурзия до Милано и Женава

Екскурзия до Милано и Женева 

3 нощувки/ 4 дни 

Дати от 07.03.2022 до 10.03.2022

Цени на човек  500 лева

Валидна: ДО 15.11.2022

РОМАНТИКАТА НА ФЛОРЕНЦИЯ

Екскурзия до Флоренция 

с директен чартърен полет от Варна

Дати от 03.03.2022 до 03.11.2022

Валидна: ДО 21.10.2022

Класическа Италия

Екскурзия до Класическа Италия

7 нощувки/ 8 дни 

Дати от 01.04.2022 до 09.10.2022

Валидна: ДО 20.05.2022

Най-доброто от Шри Ланка - Супер Промо

Екзотична екскурзия до Шри Ланка 

9 дни / 7 нощувки

Дати от 29.01.2022 до 07.05.2022

Топ цени от 1668 лв