Нова година 2022 във Виатнам

Екзотична нова година във Виатнам 

10 дни /7 нощувки

Дати от 27.12.2021 до  05.01.2022

Екскурзия и почивка НОВА ГОДИНА 2022 във ВИЕТНАМ
НОВИ ДАТИ

Маршрут: София - Доха -  Хо Ши Мин - МУЙ НЕ /Перлата на южен Виетнам/  -  Хо Ши Мин - Доха - София

Период  на пътуване:
27.12.2021 - 05.01.2022

10 дни / 7 нощувки / 2 нощни полета
самолетна програма, с водач на български език

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 27.12.2021 | СОФИЯ – ДОХА – ХО ШИ МИН /САЙГОН/

Полет София - ДОХА с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 12:25ч. Каца в ДОХА в 18:15ч. Полет ДОХА - Хо Ши Мин. Излита от ДОХА в 20:00ч.

ВТОРИ ДЕН: 28.12.2021 | ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН  /ЗАКУСКА/

Каца в Хо Ши Мин в 07.15ч. Трансфер до хотел Palace Saigon hotel 4*. Закуска на бюфет и време за кратка отмора до обяд. На обяд - среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., на дълбочина от 8 до 12м, тази невероятна подземна мрежа свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Можете да тествате Вашите умения по стрелба с калашник или други огнестрелни оръжия, използвани по времето на американо - виетнамската война. Връщане в Хо Ши Мин.

ТРЕТИ ДЕН: 29.12.2021 | ХО ШИ МИН - ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ - ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини, се качваме на круизно корабче.

Първата ни спирка е посещение на кокосова ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту музика. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит - ферми за отглеждане на пчели и орхидеи, ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещаваме пагодата Вин Транг. Връщане и Обяд в Хо Ши Мин.

Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, катедралата Нотр Дам, театъра, Двореца на Обединението, сградата на пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с пагодата Лам, пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/. Свободно време за последни покупки на екзотичния пазар Бен Тен.

Свободно време. Трансфер до пристанище за вечеря на круизно корабче Бонсай по река Сайгон. Докато се наслаждавате на шедьоврите на виетнамската кулинария покрай вас плавно ще се сменят гледки от нощен Хо Ши Мин.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 30.12.2021 | ХО ШИ МИН - МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

След закуска (около 09.30ч.) среща в лобито на хотела и отпътуваме към МУЙ НЕ /4 часа/. Обяд. Настаняване в Pandanus Resort Mui Ne 4*  и свободно време.

Един от най-красивите тропически плажове и най-посещавани туристически дестинации във Виетнам е курортът Муи Не. Само на 150 км от оживените улици на Хо Ши Мин, ще откриете 10-километрова плажна ивица с фин бял пясък и палми. Силният морски бриз превръща мястото в изключително популярна дестинация за любителите на кайтсърфа и уиндсърфа. Курортът предлага съвременен спацентър, игрище за голф, луксозни крайбрежни спахотели в характерния виетнамски модерен архитектурен стил - с ниски сгради и приказни тучни градини. Ресторантите предлагат шедьоври на световната и виетнамската кухня. В крайбрежните заведения можете да разпуснете с някой екзотичен коктейл, както и да хапнете морски дарове. Тези от вас, които искат да се докоснат до автентичната кулинария на местните, могат да посетят традиционните улични заведения, предлагащи морски дарове и по-екзотични ястия със змийско или крокодилско месо.

ПЕТИ ДЕН: 31.12.2021 | МУЙ НЕ (с опция за целодневна екскурзия до планината Та Ку + Ке Га)
/ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Целодневна екскурзия до планината Та Ку + Ке Га и обяд в местен ресторант (за туристите, които са заплатили тази екскурзия). 
Цена с включен обяд в местен ресторант: 45 долара на човек

Планината Та Ку се намира на 40 км южно от Фан Тиет, 475 м. над морското равнище. От платформата за наблюдение ще имате възможност да се насладите на спиращата дъха гледка към околността и крайбрежието. Тук се намира пагодата Lin Sean Choong Tho. При статуята на Свещения Буда можете да си пожелаете здраве, щастие и любов. След това ще трябва да преодолеете още 200 стъпки до Полегналия Буда. Полегналият Буда е с височина 49 метра и се счита за най-голямата статуа на Буда във Виетнам. Статуята е построена през 1965 г. По пътя към нея ще посетите и плантации от драконов плод.

Фарът Ке Га е един от най-красивите фарове на Югоизточна Азия. Намира се на скалист остров срещу пясъчните дюни. Построен е през 1897 г. по проект на френския архитект Шенават. Сградата е висока 65 метра и вътре в кулата има спираловидно стоманено стълбище, което отвежда до върха с 182 стъпала. Всички материали за построяването, включително генераторът, прожекторът и стълбата са внесени от Франция. Достигаме до фара с лодка. След това ще посетим уникалния музей, където е изложена колекция от скелети на китове, сред които е и най-големият скелет на кит, намиран някога в Индокитай. След това ще се насочим към Великата Кула Чам и трите хиндуистки храма: Храмът на принцеса Пощана, Храмът на Слънцето и Храмът на Кравата. Прибиране в хотела около 16:00 ч. 

Свободно време за разходка и плаж за тези туристи, които са избрали да останат в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. 

Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. Посрещане на новата 2022 година.

ШЕСТИ ДЕН: 01.01.2022 | МУЙ НЕ /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/ Свободен ден за почивка на плажа или разходки.

СЕДМИ ДЕН: 02.01.2022 | МУЙ НЕ (еднодневна екскурзия до Да Лат) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Сух пакет за закуска. Около 05:30 ч. среща в лобито на хотела и отпътуване за Да Лат /около 3 часа/. Да Лат е известен планински курорт, привличащ с френска елегантност, прохладното време и мек климат, вечно зелени гори и градини с цветя, красиви пейзажи, чисти езера и множество водопади. Наричан е Град на цветята, Град на любовта, Виетнамският Париж и Град на вечната пролет. По пътя за Да Лат ще видим едни от най-добрите местни плантации за кафе.

Първата ни спирка за деня са градините Далата, където целогодишно можете да се любувате на орхидеи, рози и много други цветя. Обяд в местен ресторант. Следва посещение на пагодата Ван Хан, разположена сред борова гора и градини, водопада Прен, водопада Понгур - най-голям в региона и често определян за най-романтичен водопад във Виетнам. Предо отпътуване разглеждане на Лудата къща, проектирана от скандалната виетнамска архитетка Нанг Нга, като на външен вид къщата наподобява причудлива паяжина или някакво приказно дърво.

Отпътуване обратно към Муй Не около 16:00 ч. 

ОСМИ ДЕН: 03.01.2022 | МУЙ НЕ (с опция за джип сафари) /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/

Възможност за полудневна екскурзия с джипове по пясъчните дюни и езерото с лотоси (за туристите, които са заплатили тази екскурзия). Цена на екскурзията 30 долара на човек и се провежда от 14:00 до 18:30 ч.

Фан Тиет, разположен на 12 км от Муй Не, е добре познат с необикновения си пейзаж от червени и бели пясъчни дюни. Най-популярното забавление тук е сърфиране с пластмасови шейни по дюните с местните деца. Посещаване на местно рибарско селище, след което се достига до езеро с цъфтящи лотоси. 

Свободно време за туристите, които не са заплатили тази екскурзия. 

ДЕВЕТИ ДЕН: 04.01.2022 | ХО ШИ МИН - ДОХА - СОФИЯ /ЗАКУСКА/

След закуска (около 09.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид. Трансфер до Хо Ши Мин. Свободно време. В 16.00ч. трансфер до летище. Полет Хо Ши Мин - Доха. Излита в 19.15ч. Каца в Доха в 23.55ч.

ДЕСЕТИ ДЕН: 05.01.2022 | ДОХА - СОФИЯ

Излита от Доха в 06:55ч. Каца в София в 11:25ч.

ЦЕНИ:

Цени по ранни записвания до 31.07.2021 г.

НАСТАНЯВАНЕЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 4 200 лева
Възрастен в единична стая 4 900 лева
Трети възрастен на допълнително легло 3900 лева
Дете от 6 до 12 години* 2800 лева

 

 

За записвания след 31.07.2021 г.

НАСТАНЯВАНЕЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 4 400 лева
Възрастен в единична стая 5 100 лева
Трети възрасте на допълнително легло 4100 лева
Дете от 6 до 12 години* 3000 лева

 

Цената включва
 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международни полети София-Доха- Хо Ши Мин - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория - туристически;
 • 7 нощувки със закуска по програма както следва:
 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в хотел Palace Saigon 4*
 • 5 нощувки със закуски и обяди в Муй Не в Pandanus Resort Mui Ne 4*
 • Изхранване: 8 закуски, 4 обяда, 3 вечери и 1 вечеря на Круизно корабче BONSAI по река Сайгон
 • Новогодишна Гала Вечеря в Pandanus Resort Mui Ne 4* в Муй Не
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи
 • Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин
 • Целодневна екскурзия с круизно корабче до Делтата на Меконг
 • Целодневна екскурзия Да Лат
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души
Цената не включва
 • Туристическа ЕДНОКРАТНА виза за Виетнам (евентуално електронна) – 25 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В Муи |Не;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 40 долара на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 2 000 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор.
 • Пълно плащане до 30.10.2021г.
 • АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 30.06.2021 г. - без неустойка.
 • При анулация от 30.06.2021 г. до 31.07.2021 г. - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.08.2021 г. до 30.10.2021 г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 30.10.2021 г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30.10.2021 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването /05 ЮЛИ 2022 г./
 • За входно-изходна виза за Виетнам – (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 3 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.73 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 15.11.2021г.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Рискови групи потребители: Бременни жени и малки деца до 8г.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на РУСКИ език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1USD =22,806 (Виетнамски донг); 15.03.2019
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам - 17:00ч.
 • Полезни съвети:
 • Носете си допълнително дребни долари - предпочитаният начин на разплащане все още е кешовият. Всички банкноти да са нови емисии без подписи, печати, замърсявания или скъсани.
 • Уважавайте храмовете - Не носете къси или до колената панталони, както и дрехи с голи рамене или гръб.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 12.11.2022

Екскурия Индия и Непал

Екзотична Екскурзия до Индия и Непал 

9 нощувки/12 дни 

Дати 21.04.2022 – 02.05.2022 

Дати  27.10.2022 – 07.11.2022 

Валидна: ДО 05.01.2022

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

2/4 нощувки/ 3/5 дни

от 29.12.2021 до 02.01.2022

от 31.12.2021 до 02.01.2022

Гореща цена  от 399 лв на човек 

Валидна: ДО 30.04.2022

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

8 нощувки/11 дни 

Дати от 23.09.2021 до 25.04.2022

Валидна: ДО 01.05.2022

Дубай за всеки 2021 и 2022

8 дни / 7 нощувки

Дати от 03.10.2021г до 24.04.2022г

Цени от 1 266 лв на човек 

Валидна: ДО 15.03.2022

Луксозна почивка в Шри Ланка

Луксозна почивка в Шри Ланка

С директни чартърни полети

7 нощувки / 10 дни 

 от 08.10.2021 до 03.03.2022

Валидна: ДО 24.10.2021

Екскурзия до екзотичната Шри Ланка

Екскурзия до островът на удоволствията и подправките

7 нощувки/ 10 дни 

Дати от 12.10.2021 до  21.10.2021