Екскурзия в Mадагаскар

Екзотична Екскурзия до о. Мадагаскар 

7 нощувки / 9 дни 

Дата 01.07.2022 – 09.07.2022

Остров Мадагаскар е далечна и екзотична земя, запазила своята неповторима природа. Тук е царството на лемурите, пъстроцветни хамелеони, гущери, редки птици и гигантски пеперуди. Тук се срещат уханни плантации ванилия, иланг-иланг /цвете на цветята/ и огромните величествени боабаби – символът на острова.
Изолацията му в продължение на милиони години е позволила създаването на този, както го наричат „осми континент“– без аналог в света.
Народът на Мадагаскар, малгашите, са запазили уникалната си многолика култура. Животът тече бавно и спокойно, а усмивката не слиза от лицата на хората. Мотото е mora-mora /бавно-бавно/ – спокойното темпо, с което малгашите се отнасят към ежедневието.
Мадагаскар е откритие за всеки щастливец, докоснал се до този уникален свят.

Програма

ДЕН 1: София – Антананариво Среща на летище София и полет за Антананариво. Пристигане в Антананариво, столицата на Мадагаскар, наричана от местното население за кратко Тана. Трансфер и настаняване в хотел. Градът ще ни даде възможност да се докоснем до пъстри колоритни пазари, интересна архитектура, а терасовидното му разположение в определи квартали ще ни създаде усещане за автентичните африкански фавели. Нощувка.


ДЕН 2: Антананариво – Андасибе /около 143 км/ Закуска. Днес ще отпътуваме към Андасибе /вкл. в цената/. Живописния път №2 минава през красиви вечно зелени хълмове и високопланински терасирани оризища, които сякаш обгръщат пътя. Ще преминем през множество села и ще се запознаем с традиционния начин на живот на народа на Мадагаскар. Предстои ни спирка в частния резерват Пейриера /вкл. в цената/. Тук ще срещнем различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. В заобикалящите парка гори често се срещат и представители на вида обикновен кафяв лемур. Пътят продължава през красивите и внушителни гори на Андасибе.Настаняване в хотел в района на Андасибе. Нощувка.

ДЕН 3: Андасибе Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на националните паркове и резервати в Андасибе /вкл. в цената/. Ще се отправим на вълнуващо приключение в Националния парк Андасибе, за да видим индри – най- големия вид лемур, издаващ изумителни звуци. За жалост вида е силно застрашен от изчезване. Тук ще срещнем още няколко вида лемури, 11 вида полумаймуни, огромни гекони, много птици и десетки видове орхидеи. След като разгледаме националния парк ще се отправим към малкия частен парк Вакона. Тук ще видим бамбуков лемур, черно-бял лемур и обикновен кафяв лемур. Ще имаме възможност да се снимаме с тях, а преживяването е незабравимо. В парка живее и единствения мадагаскарски хищник – фоса, който също е застрашен от изчезване. В парка се срещат също крокодили и хамелеони. Нощувка.


ДЕН 4: Андасибе – Антананариво – Морондава Закуска. Трансфер до летището в Антананариво и полет за Морондава. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка или по желание пешеходна обиколка на града. Нощувка.

ДЕН 5: Морондава Закуска. Днес ще се отправим към Бело Тсирибихина /вкл. в цената/. Това място би било просто един прашасал път, ако не бяха няколкото уникално редки и антични дървета. Точно на тях е кръстен този път – алеята на баобабите. Тези вековни дървета са красиви, грациозни и внушителни. Баобабите не са просто един от символите на Мадагаскар, а неговата гордост. Тези гигантски дървета са впечатляващи не само с размерите, но и с възрастта си. Повечето от тях са на над 800 години. Днес останали самотни и изолирани като могъщи исполини, в миналото те са били част от красива гора. Освен за дървесина, хората използват баобабите и за храна. От листата им например моце да се направи вкусна салата, а от плодовете им напитка и десерт. Нощувка.


ДЕН 6: Морондава Закуска. Свободно време за плаж, релакс и забавления. Нощувка.

ДЕН 7: Морондава – Антананариво Закуска. Трансфер до летището и полет за Антананариво. Трансфер и настаняване в хотел. Днес ни предстои панорамна обиколка на столицта на Мадагаскар /вкл. в цената/. В превод Антананариво означава "Град на хиляда". Обиколката започва с езерото Аноси, което има формата на сърце.Ще преминем по булеварда на Независимостта и едноименния площад, за да стигнем до останките от двореца на кралица Рова. Ще продължим към Ботаническата градина и зоопаркът, където са събрани всички видове растения и животни намиращи се на острова. Последната ни спирка е Музеят на Мелагасийската академия, където се организират етнически изложби, разказващи за племената, традициите и обичаите на мелагасийците. Нощувка.

ДЕН 8: Антананариво – София Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки. Трансфер и полет за София.


ДЕН 9: София Пристигане на летище София.

 
 ДАТИ И ЦЕНИ:
 
Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
01.07.2022 – 09.07.2022 2 357 евро 2 657 евро

 

 ХОТЕЛИ:

 Антананариво - 2 нощувки със закуски в хотел Relais Des Plateaux 4* или подобен

 

Андасибе - 2 нощувки със закуски в хотел Vakona Forest Lodge 4* или подобен

 

Морондава - 3 нощувки със закуски в хотел Palissandre Spa Hotel 4* или подобен

 

Цената включва
 • Самолетенни билети София - Антанариво - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетенни билети Антанариво - Морондава - Антанариво с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Летищни такси
 • 2 нощувки със закуска в Антананариво
 • 2 нощувки със закуска в Андасибе
 • 3 нощувки със закуска в Морондава
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език
Цената не включва
 • Виза за Мадагаскар - 40 евро
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, които не са включени в пакетната цена
 • Бакшиши
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“:
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване
 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • В случай, че Потренителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос

Подобни Оферти


Валидна: ДО 12.11.2022

Екскурия Индия и Непал

Екзотична Екскурзия до Индия и Непал 

9 нощувки/12 дни 

Дати 21.04.2022 – 02.05.2022 

Дати  27.10.2022 – 07.11.2022 

Валидна: ДО 05.01.2022

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

2/4 нощувки/ 3/5 дни

от 29.12.2021 до 02.01.2022

от 31.12.2021 до 02.01.2022

Гореща цена  от 399 лв на човек 

Валидна: ДО 05.03.2022

Екскурзия Куба – Хавана и о-в Кайо Гилермо

Екзотична екскурзия до Куба 

12 дни/9 нощувки

дати 02.11.2021 – 13.11.2021

дати 20.02.2022 – 02.03.2022

Валидна: ДО 02.12.2021

Бразилия и Аржентина с водопадите Игуасу

Невероятно пътешествие 

С водач от България

13дни /10нощувки

Гарантирани дати

18.11.2021 – 29.11.2021 

Валидна: ДО 10.02.2022

Екзотична ваканция на остров Бали

Екскурзия до тропическия рай

 10 дни /7 нощувки

Гарантирани дати 

от 29.01.2022 до 07.02.2022 

Валидна: ДО 01.05.2022

Почивка на Екзотичният остров Мавриций

Мавриций- Магията на Индийски океан 

10 дни / 7 нощувки

Заминаване всяка седмица от 01.11.2021 до 30.04.2022