Бали - Островът на Боговете

Екзотичен Бали

10 нощувки / 13 дни 

Дати от 11.11.2024 до 23.02.2025

Бали - "Раят на земята”, както е наричан, е островът, на който героинята на Джулия Робъртс от "Eat. Pray. Love." (" Яж, моли се, обичай" ) постигна духовното просветление – „Ако не си гладен – не яж, ако не вярваш - не се моли, но винаги обичай!”.

Бали е един съвършен микс от луксозни петзвездни хотели и супер тесни улички с автентични пазари. Извън комплексите с отделни вили и безкрайни басейни, разположени сред дивна тропическа гора на брега на океана, сред палми и франджипани, се озовавате в един тотално различен свят, в който от всички страни атакуват моторчета, коли и продавачи. На Бали всеки кара нещо, натоварено отгоре с нещо, а движението е обратно – така усещането за хаос става съвсем всепоглъщащо и пълно. Но над всичко в Бали доминира една особено благоприятна и светла аура - аурата на Любовта, която омиротворява наситения хаос, пречиства всичко и възвръща към корените на изначалието. Затова и Балинезийската Нова година не се отбелязва шумно и с фанфари, а се мълчи 24 часа и се почита Тоталната Тишина. Бали е Омиротворяване.
 
Програма:
 

Ден 1 София - Денпасар

Среща на летище София.

Полет на Turkish Airlines или Emirates за Индонезия с прикачване в Истанбул или Дубай.

 

Ден 2 Истанбул/Дубай - Денпасар - Убуд

Пристигане на летище Нгура Рай в столицата на Бали - гр. Денпасар.

Среща с представителя на място.

Трансфер до хотел в централната част на острова в района на Убуд.

Нощувка.

 

Ден 3 Обиколка на Убуд - полудневна

Закуска.

Обиколка на Убуд - един от най-важните градове в Бали и главният артистичен, духовен и културен център в цяла Индонезия. Ще посетим храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява.

Следва посещение на прочутата Гора на маймуните - сенчеста, зелена гора, най-популярната спирка за туристи в Убуд, с повече от 600 игриви маймуни – макаци, приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс.

Последната ни спирка ще бъди при дворцовия комплекс Пури Сарен,датиращ от 1800 година и все още изпълнява ролята на Краски дворец. Впечатлява с градините си и невероятната балийска архитектура. Вечер тук се провеждат едни от най-добрите балийски вечери с традиционни танци.

Връщане в хотела.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 4 Убуд - Тирта Емпури - Гунунг Кави

Закуска.

Започваме деня с посещение на вълшебният храм Тирта Емпули, наречен още "храма на свещената вода". Това е едно от ключовите светилища на о-в Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата – Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония. Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите) украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие.

Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан на 25 километра на север от Убуд. Оставаш безмълвен от гледката и слушаш само звуците на природата.

Ще посетим и местна балийска къща където ще се започнаем с с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа.

Връщане в хотеа.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 5 Убуд - храма Таман Аюн в Менгви- храма Улун Дану-Ловина

Закуска.

Отпътуване за планината Бедугул.

По път посещение на храма Таман Аюн в Менгви - един от най-важните и значими храмове в Индонезия, известен като "красивата градина" или „храма, който сбъдва желания”, кралски семеен храм на династията Менгви, построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. Името му идва от думите „таман” – градина, и „аюн” - красива. Твърди се, че това било мястото, където правил своите йога упражнения не кой да е, а самия Дан Хианг Нирартха – монахът, който разпространил хиндуизма в Бали. Таман Аюн е съвършен в своята геометрия, напълно правоъгълен и заобиколен от вода, а най-красивата и забележителна част на храма са кулите Меру. Те са една от най-красивите и забележителни емблеми на остров Бали. Лесно се запомнят с това, че имат по няколко покрива един над друг, което ги различава от класическите пагоди и представляват малка молитвена стая, която има покрив на няколко етажа, изработен от лико и листа от местна палма.

Продължаваме пътя си покрай живописните оризови тераси на Джатилувих.Ще направим и спирка за дегустация на екзотични плодове преди да достигнем спокойния храм Улун Дану, разположен край живописното езеро Бeратан-второто по големина в Бали.Храмът е построен през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деви Дану.

Пристигане и настаняване в хотел в Ловина - най-големият курорт на северния бряг на Бали, известен с черния вулканичен пясък.

Нощувка.

 

Ден 6 Ловина - наблюдение на делфини

Ранно събуждане за т. нар. Делфин Тур, който е идеалният начин да разгледаме уникалното северно крайбрежие на Бали.

Обиколката започва рано сутринта, когато водите на Индийския океан са неподвижни и спокойни. Ще се качим на борда на традиционна балийска лодка и ще се носим по кристално чистите води, докато съцерцаваме групи делфини, които се събират се на ята и правят своите акробатични „стъпки“.

Връщане в хотела за закуска.

Следва релаксираща почивка в комплекса.

Нощувка в Ловина.

 

Ден 7 Ловина - Кинтамани-"храма на майката" Бесаки-Кандидаса

Закуска.

Отпътуване за източната част на Бали през селището Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към връха на вулкана и езерото Батур.

Посещение на "Храма на майката" Бесаки - най-важния храм за всички балийци и задължителна спирка за всеки турист.Намира се в самото сърце на острова, по склоновете на активния вулкан Агунг /3031 м.н.в/.Комплексът Пура Бесаки се състои от 22 храма, 200 постройки и множество стъпала към върха.

Настаняване в района на източната част на острова и океана - Кандидаса.

Нощувка.

 

Ден 8 Кандидаса - целодневен тур Източен Бали - "Портата към Рая", храмът Тиртаганга, Тенганан - Кандидаса

Закуска.

Отпътуване към Пура Лемпуянг, храм в планините на Източно Бали, откъдето при добро време се открива величествена гледка към вулкана Агунг и джунглите наоколо.

Посещение на храма Пура Лахур Лeмпуянг (Pura Luhur Lempuyang Temple) - обект на огромен туристически интерес, заради т. нар. Порта към Рая. Представлява две триъгълни каменни порти с голям отвор между тях.

Ще продължим с пленяващият воден дворец Тиртатанга, една от последните резиденции на владетелите на Бали, построен през 1948 г., чието име означава "свята вода от река Ганг".

В селището Тенганан ще научим повече за местното население Бали Ага, известно със запазените си древни обичаи и традиции. До 1970 г. тези хора са били познати единствено на антрополозите и на съседите си по местообитание. Затворени за околния свят, те са запазили културата, традициите и вярванията на древното балинезийско общество.Къщите им са симетрично построени в прави редици от двете страни, точно по средата са поставени общите постройки – трапезарии, храмове, кухни, места за общуване и т.н. Обикновено човешките селища се развиват по естествен път – къщичка тук, дворче там, пътека до съседа на задната улица и т.н. Тенганан е изпънат по конец. Така си представям, че би изглеждал затвор на открито – еднакви врати, еднакви незамазани стени, еднакви зидове, еднакви покриви.

Връщане в хотела в Кандидаса.

Нощувка.

 

Ден 9 Кадидаса-водопада Тукад Чепунг-Кута

Закуска.

Отпътуваме за най-популярният курорт на Бали - Кута.

Ще направим спирка за разглеждане на водопада Tukad Cepung, известен със своята живописна обстановка и спокойна атмосфера и храма Дурга Кутри, важен културен и религиозен обект в Бали.

Пристигане в Кута за настаняване в хотела.

Възможност за разходка из оживените улици на курорта.

Нощувка.

 

Ден 10 Кута

Закуска.

Свободен ден за плаж и развлечения.

Нощувка в Кута.

 

Ден 11 Кута

Закуска.

Свободен ден за плаж и развлечения.

Нощувка в Кута.

 

Ден 12 Кута - трансфер до летище Нгура Рай

Закуска.

Късно напускане на хотела.

Трансфер до летище Нгура Рай, Денпасар.

 

Ден 13 полет Денпасар - София

Полет за София с прикачване Истанбул/Дубай.

Пристигане на летище София.

 

Полетно разписание за дати на тръгване 03.12.2024, 16.01.2025 и 06.02.2025 (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Emirates Airlines

София - Дубай - Денпасар  14,25 - 16,30 /+1 ден/

Денпасар - Дубай - София  00,05 - 13,25

*Полетът е с прекачване в Дубай

 

Полетно разписание за дати на тръгване 11.11.2024, 25.11.2024, 23.01.2025, 12.02.2025 и 23.02.2025 (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Turkish Airlines

София - Истанбул - Денпасар 21,35 - 19,15 /+1 ден/

Денпасар - Истанбул - София 21,25 - 09,05 /+1 ден/

*Полетът е с прекачване в ИстанбулТрансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.

 

Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
11.11.2024
25.11.2024
02.12.2024
15.01.2025
23.01.2025
05.02.2025
12.02.2025
23.02.2025
Човек в двойна стая
Двама възрастни в двойна стая
Трима възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
Двама възрастни с дете 0-1.99
Двама възрастни с дете 2-11.99
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818
4606 9212 13818 9212 9212 9212 13818

Цената включва
 • Самолетен билет София-Дубай-Денпасар-Дубай-София или София-Истанбул-Денпасар-Истанбул-София с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Транспорт с климатизиран автобус 3*;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Kajane Yangloni 4* или подобен в Убуд
 • 2 нощувки със закуски в хотел Tha Lovina Bali 4* или подобен в Ловина;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Puri Bagus Candidasa 4* или подобен в Кандидаса;
 • 3 нощувки със закуски и включен късен check out в Bintang Bali Resort 4+ или подобен в Кута;
 • Полудневна обиколка на Убуд - храма Гоа Гаджа, Гората на маймуните, Кралския дворец Пури Сарен;
 • Целодневна екскурзия в Източен Бали - храма Пура Лахур Лeмпуянг (Портата към Рая), храма Тиртаганга, селището Тенганан;
 • Целодневна екскурзия до вълшебния храм Тирта Емпули (храма на свещената вода) и храма Гунунг Кави;
 • Посещение на храма Улун Дану;
 • Посещение на храма Таман Аюн в Менгви;
 • Делфин тур за наблюдение на ята делфини;
 • Посещение на "храма на майката" Бесаки;
 • Посещение на водопада Тукад Чепунг и храма Дурга Кутри;
 • Всички входни такси на описаните в програмата обекти;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро;
 • Водач с български за целия престой.
Цената не включва
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии и услуги предлагани на място
 • Храна и напитки неупоменати в прогамата;
 • Такса обслужване за местния водач и шофьор – около 10 щатски долара на ден.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Условия за резервации:
 • Депозит в размер 30 % платен до 24 часа след резервиране;
 • Доплащане 21 дни преди тръгване;
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
 • Под 21 дни 100% като такса анулация.
 • ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи: 19 човека;
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.Не се изискват визи за влизане в Индонезия.
 • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
 • За посещението на храмовете е нужно подходящо облекло,покрити части на тялото и раменете за всички туристи.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
 • 1.1. Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
 • 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
 • 1.3. Смърт на пътуващия.
 • 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
 • За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
 • ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Лефкада - изумруденият остров

Почивка на остров Лефкада 

5 нощувки/ 6 дни 

Дати от  09.06.2024, от 08.09.2024, от 15.09.2024

Валидна: ДО 01.11.2024

Венеция и Милано

Екскурзия до Класическа Италия

3 нощувки/ 5 дни 

Дати от 03.04.2024 до 23.10.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024