Бразилия и Аржентина с водопадите Игуасу

14 дни / 11 нощувки

Буенос Айрес – Водопадите Игуасу – Рио де Жанейро

Организирано пътуване с водач на Лале Тур!

 

Дати: 12.03.2020 - 25.03.2020

           14.11.2020 - 27.11.2020

 

Програма на пътуването:

 

Ден 1: София – Буенос Айрес

Полет до Буенос Айрес през транзитно летище.

 

Ден 2: Буенос Айрес

Пристигане на международно летище Езейза в Буенос Айрес. Посрещане от представител на фирмата патньор и  и трансфер до хотела. Настаняване. 

Следва Панорамна обиколка на аржентинската столица, за запознаване с миналото и настоящето на Буенос Айрес (включен в пакетната цена). Разглеждат се красивите и живописни квартали „Ретиро“, „Палермо“ и „Реколета“. Ще се видят общирните зелени пространства в региона, където са концентрирани красиви имения във френски стил, отразяващи славните години на града. Продължава се към центъра, по прочутия булевард Avenida 9 de Julio (най-широката улица в света), за да се видят емблемата на града- Обелиска, главния градски площад Plaza de Mayo, сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19. 

Обиколката продължава на юг, към предградията, минавайки през най-старият квартал Тангото и едно от най-автентичните и красиви места в аржентинската столица - кварталът „Сан Телмо”. Почти всички сгради са запазени и реставрирани, пръснати из калдъръмените улици, а антикварните магазини и танго салоните са само част от забележителностите. Определят го скато най-бохемския квартал на Буенос Айрес, а жителите му са едни от най-богатите и влиятелни хора в аржентинската столица.

Следва посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения, където да  се наслаждавате на танго изпълнения. Разходка по улица Каминито, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”-  „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал известният футболист Диего Марадона. Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Ден 3: Буенос Айрес

Обиколката в южната част на Буенос Айрес, към предградията (включена в цената). Преминава се през най-старият квартал Тангото и едно от най-автентичните и красиви места в аржентинската столица - кварталът „Сан Телмо”. Почти всички сгради са запазени и реставрирани, пръснати из калдъръмените улици, а антикварните магазини и танго салоните са само част от забележителностите. Определят го скато най-бохемския квартал на Буенос Айрес, а жителите му са едни от най-богатите и влиятелни хора в аржентинската столица.

Следва посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения, където да  се наслаждавате на танго изпълнения. Разходка по улица Каминито, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”-  „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал известният футболист Диего Марадона.

Обиколката завършва в модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно възстановен след 1990 г. - най-големият и гастрономически район на Буенос Айрес. Вечерта ще се насладите на Танго шоу вечеря (включена в цената).

 

Ден 4: Буенос Айрес - Водопадите Игуасу

Закуска. Трансфер до летището за полет до Игуасу. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5: Водопадите Игуасу

Целодневен тур на Националния Парк Игуасу, и атракция с корабче (включени в цената). След като обиколката приключи, връщане обратно в хотела. Входът в Националния парк трябва да бъде платен в местна валута. Нощувка.

С изящните водопади на фона на гъста дъждовна гора, Игуасу е една от най-емблематичните туристически дестинации в Южна Америка. Водопадите се намират на границата между Аржентина и Бразилия и представляват великолепен спектакъл от 275 водопада. Думата „Игуасу“ в буквален превод означава „Голяма вода“ и произлиза от племената тупи или гуарани. Водопадите Игуасу се простират на 2700 метра дължина (800 метра са от бразилската и 1 900 метра от аржентинската страна.) Височината им варира между 60 и 82 метра. 

Националният парк Игуасу е добавен в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство през 1986 г. Игуасу със сигурност е наслада за очите, но и симфония за ушите. Слушането на огромното падащо количество вода е абсолютна нирвана. 

 

Ден 6: Водопадите Игуасу 

Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна (включен в цената). Днес ще прекараме още един незабравим ден в природния парк Игуасу. В Аржентина се намират 80% от тях, а само 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са оформени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.  

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата. На първата спирка може да се направи обиколката на Safari Macuco, разположен на км. 25 по пътя към водопадите, вътре в Националния парк Фоз до Игуасу, където посетителите могат да обикалят района с открити микробуси и да се насладят на обща гледка към природните гледки: орхидеи, палми, бромелии и вековни дървета. Автобусът продължава към пътеката на водопадите, която е 1,2-километрова (0,7 мили.) Пътеката е със стълби със средно ниво на затруднение с няколко наблюдателни пункта, докато се стигне до основната атракция: Водопадът Дяволското гърло. След като обиколката приключи, връщане обратно в хотела. Входът в Националния парк трябва да бъде платен в местна валута. Нощувка.

 

Ден 7: Игуасу - Рио де Жанейро 

Закуска. Трансфер до летището за полет до Игуасу. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8: Рио де Жанейро

Закуска. Обиколка на космополитния Рио де Жанейро (включена в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя. Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо (710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща. 

Отпътуване от Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана. Това е най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да събира до 79 000 запалянковци. 

Връщане в хотела. Свободно време.

Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Самба шоу (срещу допълнително заплащане). 

Отпътуване от хотела до местен ресторант, където ще имаме възможност да опитаме  типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо (напитките се заплащат допълнително). 

След вечерята ще отидем в типична шоу зала, за да наблюдаваме спектакъла Джинга Тропикао /Ginga Tropical/. Това жизнерадостно шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на сабма и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцуваме заедно с красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях. Забавлението е гарантирано! По време на спектакъла ще имате възможност да опитате популярния коктейл кайпириня /срещу допълнително заплащане/.

*Шоу залата разполага и с бар, с богати избор от напитки, които можете да поръчате срещу допълнително заплащане.

Цена: 120 EUR. Включва: трансфер, екскурзовод, вечеря (без включени напитки), пищен шоу спектакъл!

Обща продължителност: около 5 часа 

 

Ден 9: Рио де Жанейро

Закуска. Посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). Ще започнем тура от втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо. 

След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай модернистичната катедрала Канделария, ще се разходим до Националната Галерия, градския театър, музеят Утре, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически и модерни сгради в сърцето на града. 

Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 10: Рио де Жанейро 

Обиколка с автобус на най-известните плажове в Рио де Жанейро – езерната област, плажовете Ипанема и Леблон, както и луксозните Фламенго и Ботафого бийч.

Вечерта по желание, Rio by night – вечеря в типичен местен ресторант със Самба шоу /срещу допълнително заплащане/ - ще се настаним в ресторанта, ще опитаме типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо /напитките се заплащат допълнително/. След вечерята ще ни настанят в прекрасна шоу зала, за да наблюдаваме спектакъла Джинга Тропикао /Ginga Tropical/.

Това шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстрация на капоейра. Ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцуваме заедно с красивите танцьори и ще се снимаме с тях. В основната зала на шоуто има бар с избор от коктейли и напитки, които можете да поръчате срещу допълнително заплащане. Нощувка.

 

Ден 11: Рио де Жанейро

Закуска. Свободен ден. Възможности за плаж на Копакабана или пък да се потопим в местната атмосфера, като се разходим до съседния плаж Ипанема. До стария луксозен квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици и да се повозим на стария трамвай, да се насладим на местната кухня в някой от ресторантите край брега на океана, или отпивайки от традиционния коктейл кайпириня, да се забавлявате в нощните заведения на града, под звуците на самба и боса нова.

 

Ден 12: Рио де Жанейро

Закуска. Свободно време или по желание една от следните две екскурзии /срещу допълнително заплащане/: 

Круиз до Тропическите острови. По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаете с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Ще пристигнете в рибарското селище Итакурука, където ще се качите на круизна лодка, и ще поемете по спокойните зелени води на залива. Заливът е осеян с повече от 300 малки тропически островчета, идеални за плуване и гмуркане. Ще имате възможност да наблюдавате много обитатели на екзотичната фауна. На връщане се минава покрай квартал Бара, известен с красивите си плажове, кипящия нощен живот и многобройните магазини.

или

Екскурзия до Петрополис - Градчето Петрополис се намира на територията на националния парк Serra dos Órgãos и е само на час разстояние от Рио де Жанейро. Тук може да видите Императорския музей – бившата лятна резиденция на император Педро II от 19 в. В музея са изложени скиптърът и короната на Педро II, документи с историческо значение, накити и произведения на изкуството, принадлежащи на императорското семейство. Също така ще имате възможност да посетите Кристалния дворец и готическата катедрала Сао Педро де Алкантара.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 13: Рио де Жанейро - София 

Закуска. Трансфер до летището за полет до София. 

 

Ден 14: Пристигане в София

 

Цена на човек, настанен в двойна стая: 5005 лв. 

 

 

Цената включва
 • Самолетен билет София – Буенос Айрес - Рио де Жанейро – София с вкл. летищни такси и багаж до 23 кг на човек
 • Посрещане и съдействие на всички летища
 • Самолетен билет Буенос Айрес - Рио де Жанейро
 • Местни екскурзоводи към всички екскурзии по програмата
 • Всички трансфери
 • 10 закуски
 • 03 нощувки в хотел 3* Буенос Айрес
 • Полудневни обиколки на Буенос Айрес
 • Танго шоу с вечеря
 • 03 нощувки в хотел 3* в Игуасу
 • Екскурзия в националния парк Игуасу
 • Екскурзия до водопадите Игуасу откъм Бразилска или Аржентинска страна
 • Приключенска обиколка Сафари
 • Полупансион в Игуасу
 • 05 нощувки в Рио де Жанейро
 • Обиколки на Рио де Жанейро
 • Вечеря на Самба
 • Екскурзия по хълма Корковадо с лифт
 • Водач от Лале Тур
Цената не включва
 • Допълнителни разходи
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 18.10.2020

Флоренция и Болоня

5 дни / 4 нощувки
 
 
Дати: 21.09.2020г; 12.10.2020г
 
 
Септемврийски празници
 

Валидна: ДО 31.12.2020

Нова Година 2021 в Дананг, Виетнам

От 27.12.2020 до 05.01.2021

10 дни / 7 нощувки

Промо цени за ранни записвания!

Валидна: ДО 30.09.2020

Почивка на остров Бали

9 дни / 7 нощувки

Всяка седмица от април до септември 2020. Промо цени за ранни записвания!

Валидна: ДО 18.12.2020

Кападокия 2020-ЧАР И МИСТИКА

8 дни / 7 нощувки

Организирано пътуване

Топ цени от 299лв

Гарантирани дати!

Валидна: ДО 23.12.2020

Промо! 8 нощувки в Дананг, Виетнам

 Дати 2020г. - 13.11.2020г.; 27.11.2020г.; 11.12.2020г.;

10 дни / 8 нощувки

Промо 8 нощувки на цената на 7 нощувки!

 

Валидна: ДО 19.10.2020

Дълъг уикенд в Малта

Дати: септември 15.09.2020г; 22.09.2020г; октомври 13.10.2020г.

5 дни / 4 нощувки

Ранни записвания