Бразилия и Аржентина с водопадите Игуасу

Невероятно пътешествие 

С водач от България

13 дни /10 нощувки

Дати 2023 от 10.11.2023; от 17.11.2023; от 19.11.2023

Дати 2024 от 08.03.2024; от 22.03.2024

Буенос Айрес

Ще почувствате колко различен е този град. Различен от всички, които сте виждали до сега. Сгради, повечето бели и масивни, следващи прави линии, които се кръстосват по цялата площ на града като бяла рибарска мрежа. Подреденост, избегнала напълно тягостното внушение на урбанизацията. След обиколка на града всички изтъркани фрази на възхищение, вече изпразнени от съдържание, изведнъж отново ще имат смисъл. Неволно ще повтаряте убедено „Това е най–красивият град в Южна Америка!“.

Водопадите Игуасу

Името Игуасу е от индиански произход и идва от племената Тупи или Гуарани и в превод означава Голяма вода.

Този природен шедьовър се намира на границата между Аржентина и Бразилия. Преди да бъде видян влиза в графата „природни забележителности – водопади”. Всеки трябва да остане насаме с тези внушителни гледки. Да съзерцава и да се слее с могъщите води отнасящи съзнанието ни, да пречистят душите и сърцата ни.

Водопадите Игуасу са най-могъщото природно представление на шума и яростта.

Рио де Жанейро

Рио ще ни посрещне със слънце, влага, несигурна прогноза за следобеден дъжд, широки усмивки навсякъде и чаша Кайпириня за добре дошли. Самият град е противоречив като времето си. Тук е най-невъобразимата смесица от крайности. Взаимно изключващи се факти и обекти съжителстват във феноменална симбиоза.

Пътуването до Рио ще ни накара напълно да осъзнаем смисъла на израза „на другия край на света”. Ще се запознаем с един нов и цветен начин на живот в ритъма на танца. Ще видим спиращи дъха природни гледки и ще се завърнем много доволни и с чудни истории за споделяне. Насладете се!

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София – Буенос Айрес Отпътуване от летище София с полет за Буенос Айрес.

ДЕН 2: Буенос Айрес Кацане в Буенос Айрес.

Посрещане и трансфер. Ще обиколим аржентинската столица Буенос Айрес /вкл. в пакетната цена/ с местен екскурзовод. Квартала Ла Бока /La Boca/, основан от италианските емигранти, прочут с типичните цветни старинни къщи, прекрасни улички с множество заведения и…музика.Ще наминем и до улица Caminito, считана за родното място на тангото. Ще продължим към стадион Естадио Алберто Х, по-известен с името Ла Бомбонера - дом на най-известния аржентински футболен отбор Бока Хуниорс. Любимият отбор на Диего Марадона.Следва посещение на центъра на града с Площад Майо /Plaza de Mayo/, където се намират сградата на Президентството, наричана Розовата къща, модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната и една от малкото запазени сгради от 18 в., известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо /Avenida de Mayo/, където се помещава Сената /Парламента на Аржентина/, известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 в. Обиколката продължава към Булевард 9 юли /Avenida 9 de julio/, който е и най-широкият булевард в света с известния Обелиск – символ на града.Разходка по популярната пешеходна улица Флорида, една от най-атрактивните в аржентинската столица. Нощувка.

ДЕН 3: Буенос Айрес Закуска. Днес продължаваме с полудневен тур на северната част на Буенос Айрес /вкл. в пакетната цена/. Обиколката ще започне с известното като Цветето от метал /Floralis Genéric/, в близост до Юридическия факултет на местния университет.Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето, и да се затваря вечер - по залез. Това го прави уникално и е един от символите на града. Преминаване покрай Изложбения център и Националния музей за изящни изкуства. Следва спирка в eдин от най-престижните квартали - Риколета, изграден във френски стил, където се намират множество музеи. Посещение на историческото гробище на Риколета - музей на открито, в който са намерили вечен покой известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон. Продължаваме квартал Палермо, скъпите аристократични домове наоколо, градините Ел Роседал  /ботаническа градина, планетариум, зоопарк, хиподрум/. Ще видим и паметникът на Великата харта на свободите и четирите аржентински региона. Обиколката завършва с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата – книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid, построена през далечната 1919 г., като театър - Teatro Gran Splendid.Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ - вечеря с Танго шоу в La VentanaНощувка.

ДЕН 4: Буенос Айрес или Монтевидео, Уругвай Закуска. Свободно време за обиколка ирелакс в Буенос Айрес или По желание /срещу допълнително заплащане/ - целодневна екскурзия до Монтевидео, столицата на Уругвай.Рано сутрин, в 06:00 ч., трансфер до пристанището и отплаване към Монтевидео. Пристигане преди обяд в уругвайската столица. Обзорна обиколка с посещение на старата част на града - централния площад Plaza Matriz, фонтана, Катедралата, старата сграда на кметството Cabildo, клуба Уругвай, театър Солис, площада на Независимостта с паметника на националния герой Хосе Г. Артигас, Цитеделата и отличаващият се с архитектурата си Palacio Salvo. Обиколката ще продължи по Булевард 18-ти юли, където се намират повечето магазини, както и Съдебната палата. Следва жилищният квартал Del Prado, Парламента, Обелиска, построен в чест на 100 години от приемането на първата конституция на страната. Продължаваме с парка Batlle и Ordoñez Park, именуван на един от президентите на страната и любимо място за почивка на местните жители. Следва стадион Centenario и паметника La Carreta /вагона/.Ще минем през квартала Carrasco, променадата на Монтевидео, площад Virgilio и крайбрежните квартали Punta Gorda, Malvin, Buceo - с прочутия яхт клуб Punta Carretas и голф клуба. Отплаване за Буенос Айрес. Пристигане в аржентинската столица около 22:00 ч. или Целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа – земя на гаучосите /срещу допълнително заплащане/.Ранчото Санта Сузана се намира на 80 км извън големия град. Ще усетим чудесната атмосфера на аржентинската пампа, един от най-обширните равнинни райони на света. Ще опознаем гаучосите - аржентинските каубои. Ще ни посрещнат с напитка и емпанадас - традиционни хапки от месо в тесто. Тук времето е пълноценно. Ще разгледаме ранчото, ще яздим коне, ще ни возят в традиционни каручки. Следва обяд с традиционните asados /различни видове месо, печено на открит огън/, наденички и разнообразие от салати, домашни десерти, различни напитки и традиционния за аржентинците чай „мате“ /включени в цената/. Междувременно ще ни представят фолклорно шоу, а гаучисите ще демонстриран надбягване с коне. Нощувка.

ДЕН 5: Буенос Айрес – Водопадите Игуасу Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Последни часове в най-европейския по архитектура и дух мегапоис в Латинска Америка. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу. Пристигане в Игуасу. Трансфер и настаняване в хотел.

ДЕН  6: Водопадите Игуасу на аржентиска територия Закуска. Целодневна обиколка на водопадите Игуасу от Аржентинска страна /вкл. в пакетната цена/.Това е едно от най-величествените природни забележителности на планетата. Ще имаме незабравим ден в природния парк и ще видим водопадите от аржентинска страна. 80% от водопадите се намират в Аржентина и 20% са на бразилска територия. Игуасу е система от около 300 водопада създадени от двете реки Игуасу и Парана, простираща се на дължина от 2 700 м., като водата на някои места пада от 80 м., а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1 500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките. Неземно е! Свободно време за обяд /не е вкл. в цената/. Следобед всички желаещи смелчаци ще усетят пръските на кристалните води на водопадите, участвайки в Nautical adventure – мокро приключение в лодка /заплаща се допълнително на място/. Лодката се движи максимално близо до падащите води и понякога дори минава от вътрешната страна на водопадите. Нощувка.

ДЕН 7: Водопадите Игуасу от бразилска страна, Птичи парк - Рио де Жанейро Закуска. Напускаме хотела в Пуерто Игуасу, минаваме границата и пристигаме в Бразилия. Ще минем по Моста на дружбата, от който се открива гледка към границите на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай. Днес ще посетим Птичия парк /вкл. в пакетната цена/. В този парк живеят над 1 000 вида птици от различни части на Бразилия. Ще видим различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри.Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу /заявява се и се заплаща на място/. Следобед - полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна /вкл. в пакетната цена/.Днес отново сме до Голямата вода. Именно това е значението на думата Игуасу в превод. Има индиански произход. Ще минем по множество площадки за наблюдение…движейки се към гигантският водопад Garganta del Diablo /Дяволското гърло/. Именно той ще е грандиозен завършек на този чудесен тур. Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Пристигане и трансфер до световно известната част на града - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан.  Нощувка.

ДЕН 8: Рио де Жанейро Закуска. Днес ни предстои обиколка на космополитния Рио де Жанейро /вкл. в пакетната цена/. Ще посетим планината Корковадо /710 м/, от чийто връх над града бди грандиозната статуята на Христос Спасителя.Тя е символ на Рио и може да се види от всички точки на града. Издигната е по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия, открита през 1931 г. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през природния парк Тижука. Това е най-голямата тропическа гора в света, засадена от човек. Следват само 100 стълби /има и асансьор/ до панорамната площадка, от която гледката е... Време за снимки и наблюдение на всичко наоколо.Ще тръгнем от планината Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана.Най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да побере до 79 000 зрители. Ще разгледаме стадиона отвън, ще се снимаме…а най-големите фенове могат да направят и „фен обиколка“ вътре /ако има места в групите и срещу заплащане/. Следва обиколка с автобус на най-известните плажове в Рио де Жанейро – езерната област, плажовете Ипанема и Леблон, както и луксозните Фламенго и Ботафого бийч. Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ Rio by night. Вечеря в типичен местен ресторант със Самба шоу. Ще се настаним в ресторанта, ще опитаме типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо /напитките се заплащат допълнително/. След вечерята ще се настаним в залата, където ще гледаме Джинга Тропикао /Ginga Tropical/.Шоуто ще ни плени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстрация на капоейра. Ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцуваме заедно с красивите танцьори и ще се снимаме с тях.В основната зала на шоуто има бар с избор от коктейли и напитки, които можете да поръчате срещу допълнително заплащане. Нощувка.

ДЕН 9: Рио де Жанейро Закуска. Полудневна обиколка на Рио де Жанейро. Днес ще посетим другата основна забележителност на Рио - фамозната скала Захарната глава - Sugar Loaf /вкл. в пакетната цена/.Планината е с височина 395 м. и открива гледка към световноизвестните плажове на града. Ще видим и моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м. в планината Урка, откъдето ще снимате Захарната Глава отблизо. След скалата ще се запътим към старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай катедралата Канделария, ще видим Националната галерия, Градския театър, библиотеката, модернистичния музей Tomorrow, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически сгради в сърцето на града. Свободно време.Нощувка.

ДЕН 10: Рио де Жанейро Закуска. Свободен ден в Града на чудесата. Възможности за плаж на Копакабана или съседния Ипанема. Ще разгледедам и луксозния квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици, а и ще се повозим на ретро трамвай. Краят на този ден ще открием ресторанти, барове край брега на океана. Задължително ще отпием коктейли из нощните заведения на града под звуците на самба и боса нова или По желание /срещу допълнително заплащане/ - Круиз до Тропическите острови. По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаем с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Ще пристигнем в рибарското селище Итакурука, където с круизна лодка ще поемем по спокойните зелени води на залива. Той е осеян с повече от 300 малки тропически островчета. Чудесен вариант за релакс, плуване и гмуркане. На връщане ще минем минава покрай квартала Бара, известен с красивите плажове, кипящ нощен живот и многото магазини. Нощувка.

ДЕН 11: Рио де Жанейро Закуска. Свободно време за плаж, релакс, разходки. Нощувка.

ДЕН 12: Рио де Жанейро Закуска. Свободно време. Последни часове за плаж и шопинг. Напускане на хотела. Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 13: София Пристигане в София.

 


ХОТЕЛИ:

Настаняване в Буенос Айрес в Pestana 4* или подобен на база нощувка и закуска

Настаняване в Пуерто Игуасу в Saint George 4* или подобен на база нощувка и закуска

Настаняване в Рио де Жанейро в Windsor Palace 4* или подобен на база нощувка и закуска

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Наличности
       
10.11.2023 – 21.11.2023 3 190 евро 3 690 евро има места
17.11.2023 – 29.2023 3 190 евро 3 690 евро ограничени места

 

 

19.11.2023 - 01.12.2023 3 190 евро 3 690 евро последни места
08.03.2024 - 20.03.2024 3 190 евро 3 690 евро нова дата
22.03.2024 - 03.04.2024 3 190 евро 3 690 евро нова дата

 


ХОТЕЛИ:

Настаняване в Буенос Айрес в Pestana 4* или подобен на база нощувка и закуска

Настаняване в Пуерто Игуасу в Saint George 4* или подобен на база нощувка и закуска

Настаняване в Рио де Жанейро в Windsor Palace 4* или подобен на база нощувка и закуска

  

 

Цената включва
 • Самолетен билет София – Буенос Айрес / Рио де Жанейро – София с вкл. летищни такси и багаж до 23 кг на човек
 • Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с вкл. летищни такси и багаж
 • Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с вкл. летищни такси и багаж
 • 3 нощувки със закуски в Буенос Айрес
 • 2 нощувки със закуски в Пуерто Игуасу
 • 5 нощувки със закуски в Рио де Жанейро
 • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи
 • Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес
 • Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с вкл. входни такси
 • Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с вкл. входни такси
 • Посещение на Птичия парк от бразилска страна с вкл. входни такси
 • Полудневен сити тур в Рио де Жанейро до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с вкл. билет и входни такси
 • Посещение на стадиона Маракана /без включена входна такса/
 • Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава /изкачване с кабинков лифт/
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач
Цената не включва
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Вечеря с Танго шоу в La Ventana /вечеря с включени напитки/
 • Прекарайте една незабравима вечер, преживявайки едно от най-автентичните танго шоута в Буенос Айрес. Ще се насладите на а ла карт меню от аржентински и международни ястия преди грандиозното танго шоу.
 • Цена: 115 евро. Продължителност около 4 часа.
 • Екскурзия до Монтевидео, столицата на Уругвай
 • Вижте най-доброто, което Монтевидео може да предложи в тази обиколка, която ви отвежда до всички най-популярни и красиви забележителности.
 • Цена: 330 евро. Продължителност около 16 часа.
 • Целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана
 • Прекарайте деня си в ранчото на Санта Сузана извън Буенос Айрес. Насладете се на традиционно аржентинско барбекю и научете всичко за емблематичния начин на живот. Разгледайте ранчото, отидете на конна езда и се насладете на фолклорни, танго и гаучо.
 • Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма и обслужване на английски и испански език.
 • Цена: 130 евро. Продължителност около 8 часа.
 • Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу
 • Направете незабравим полет с хеликоптер над едно от най-големите чудеса на природата - световноизвестните водопади в Игуасу. Филмирайте и заснемайте невероятната природна красота от вашата въздушна гледна точка.
 • Цена: 270 евро. Продължителност – 10 минути.
 • Rio by night – вечеря в типичен бразилски ресторант и наблюдаване на спектакъла Джинга Тропикао
 • Насладете се на това мултикултурно шоу с много радост и енергия, събирайки на сцената различни култури на Бразилия. Това шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на сабма и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцувате заедно с красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях. Забавлението е гарантирано!
 • Цена: 120 евро. Продължителност - около 5 часа
 • Круиз до Тропическите острови
 • По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаете с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Ще пристигнете в рибарското селище Итакурука, където ще се качите на круизна лодка, и ще поемете по спокойните зелени води на залива. Заливът е осеян с повече от 300 малки тропически островчета, идеални за плуване и гмуркане. Ще имате възможност да наблюдавате много обитатели на екзотичната фауна. На връщане се минава покрай квартал Бара, известен с красивите си плажове, кипящия нощен живот и многобройните магазини.
 • Цена: 110 евро. Продължителност - около 6 часа
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 15.11.2024

Самолетна екскурзия до Тоскана

Екскурзия до невероятната Италия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 13.11.2023 до 16.10.2024

Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Почивка 2024 в Пулия

Почивка 2024 в  Пулия

 8 дни / 7 нощувки

Дати: 25.05.2024, 01.06.2024, 08.06.2024, 15.06.2024, 22.06.2024, 29.06.2024, 06.07.2024, 31.08.2024, 07.09.2024, 14.09.2024, 21.09.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Лефкада - изумруденият остров

Почивка на остров Лефкада 

5 нощувки/ 6 дни 

Дати от  09.06.2024, от 08.09.2024, от 15.09.2024