Екскурзия в Аржентина и Бразилия

Екскурзия до Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро

14 дни / 11 нощувки 

Дата от 12.11.2021 

Цени на човек от 5240 лв 

Програма на пътуването:

 1 ДЕН Среща в 17:00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19:05 ч. - самолетен  полет София – Рим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 20:00 ч. В 21.45 ч. - полет Рим - Буенос Айрес.

2 ДЕН Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. сутринта (местно време).

Трансфер до хотел. След обяд от 14.00 ч. -  панорамна и туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото,  „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

3 ДЕН Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

 4 ДЕН Този ден Ви се предлагат по желание:

          1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч.

 или

2.      Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. It is the oldest town in Uruguay and capital of the departamento of Colonia . Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. It has a population of 21,714 (2004 census). Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). It is renowned for its historic quarter, a World Heritage Site .Градът еГггггГггГггвмцмч Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Modern Colonia del Sacramento produces textiles and has a free trade zone , in addition to a polytechnic center and various government buildings.Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

5 ДЕН Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’,  където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

6 ДЕН Закуска. Свободно време до обяд, в зависимост от полетното разписание.  В 11.00 ч. - трансфер до летището и в 13.55 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу

с “Aerolineas Argentinas”. Кацане в Игуасу в 15.45 ч. Трансфер до хотел. След обяд Ви се предлага, по желание – посещение на Сиудад дел Есте, свободната търговска зона на Парагвай и вторият търговски град по оборот след Дубай. Вечерта, по желание – вечеря в традиционен семеен ресторанрт( заплаща се на място). Нощувка в Игуасу.

7 ДЕН Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание).

По желание – посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана.  Нощувка в Игуасу.

8 ДЕН Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. Нощувка в Игуасу.

9 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. В 10.05 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 12.00 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

10 ДЕН Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

11 ДЕН Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро

12 ДЕН Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски  императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

13 ДЕН Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро. Трансфер до летището.

В 16:00 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Рим с Alitalia.

       14 ДЕН – Пристигане в Рим в 07:00 ч. В 09:50 ч. - полет Рим – София с Alitalia. Пристигане на летище София в 12:50 ч.

 Дата и цени по програма 

от 12.11.2021 14 дни цени на човек настанен в двойна стая 5240 лв 

Цената включва
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети - 1 066 лв/ 545 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 235 лв/ 120 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски, 1 обяд в хотели 3*и 4* в Аржентина и Бразилия.
 • 4 нощувки в Буенос Айрес
 • 3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (2-ри ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска (7-ми ден) и от аржентинска страна
 • (8-ми ден) – без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
 • посещение на Ботаническата градина в Рио - без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително - 9-ти ден;
 • туристическа обиколка „Един ден в Рио” (10-ти ден);
 • посещение на Колониалния център на Рио (10-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (10-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (10-ти ден);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (10-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ¬84 лв.
Цената не включва
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 32 лв (за лица до
 • 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 64 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 130 щ.долара (3-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 4-ти ден
 • или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210щ.долара (4-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” – 70 щ. долара ( 5-ти ден)
 • танго шоу в Буенос Айрес /5-ти ден/ – 145 щ.долара (с вечеря)
 • - 95 щ.долара (без вечеря)
 • посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай – 30 щ.долара (6-ти ден);
 • макуку сафари - от бразилска страна - 105 щ.долара (7-ми ден);
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 30 щ.д.- 7-ми ден
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара (11-ти ден).
 • екскурзия до Петрополис – 70 щ. долара (12-ти ден);
 • самба шоу ‘’Джинджа Тропикал’’ в нощен клуб в Рио- (12-ти ден);
 • - 115 щ.долара/(без вечеря)
 • - 130 щ.долара (с вечеря)
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • билети градски транспорт в Рио: - за метро (9-ти ден) – около 5-6 щ.долара;
 • (1 билет - около 2 щ.долара) - за автобус (9-ти ден) – около 12 щ.долара;
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 9-ти ден;
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 7-ми ден (плаща се на място);
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)
 • - от бразилска страна – 24 щ.долара (в реали) - 7-ми ден
 • - от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо) - 8-ми ден
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара (7-ми ден);
 • посещение на стадион Маракана – 18 щ. долара (9-ти ден);
 • *Забележки:
 • 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което
 • може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните
 • два дни по същата.
 • 2. За полета от Буенос Айрес до Иуасу лимитът за багажа е 15 кг.
 • 3. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.
 • 4. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 19.03.2020 г.
 • 5. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място.
 • 6. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора
 • 7. Категоризацията на хотелите в Бразилия и Аржентина не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • 8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
 • страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 • екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 • клиента.
 • 3. За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.
 • 4. Цените 5 140 лв/5 240 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 940 лв./подлежи на актуализация/
 • 5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпка 375 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • При записване се внася депозит от 2 000 лв
 • ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 5 140 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 8 ДО 13 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е 5 375 лв
 • СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 5 240 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА. ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 8 ДО 13 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е 5 475 лв.
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • - За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им
 • да пътува в чужбина.
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • BUENOS AIRES - NH Buenos Aires City 5* https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-buenos-aires-city
 • FOZ DE IGUASU - Viale Cataratas Hotel & Eventos 4* http://www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-cataratas-hotel
 • RIO DE JANEIRO – Rio Design Hotel 4*
 • http://www.riodesignhotel.com/
 • -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ сключва застраховка “медицински разходи при акутно заболяване и злополука на туриста” със Застрахователно Акционерно Дружество “БУЛСТРАД-ЖИВОТ Виена Иншуранс Груп”, адрес: ул.”Св.София” № 6, София 1000.ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключена задължителна туристическа застраховка „Отговорност на Туроператора” в застрахователна компания „ ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС ” АД, адрес: бул.”Христофор Колумб” № 43 гр.София, застрахователна полица № 03700100003050 от 29.01.2021 г. до 28.01.2022 г.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.10.2022

Самолетна екскурзия до Тоскана

Екскурзия до невероятната Италия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 25.09.2022 до 29.09.2022

Валидна: ДО 01.11.2022

ПОЧИВКА В ПОРТУГАЛИЯ

Ваканция в Португалия 

8 дни / 7 нощувки

Дати от 26.08.2022 до 21.10.2022

Валидна: ДО 01.08.2022

Екскурзия до Милано и Женава

Екскурзия до Милано и Женева 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 23.07.2022 до 27.07.2022

Цени на човек  950 лева

Валидна: ДО 15.11.2022

РОМАНТИКАТА НА ФЛОРЕНЦИЯ

Екскурзия до Флоренция 

с директен чартърен полет от Варна

Дати от 03.03.2022 до 03.11.2022

Валидна: ДО 05.01.2023

ЙОРДАНИЯ – ПЛАЖ и ВЪЛНУВАЩИ ЕКСКУРЗИИ

Почивка в Йордания 

Директни чартърни полети

7 нощувки/ 8 дни

Дати  22.10.2022 - 10.12.2022

Валидна: ДО 12.01.2023

Дубай за всеки 2022

8 дни / 7 нощувки

Дати от 12.10.2022г до 28.12.2022г

Цени от 1479 лв на човек