Аржентина – Екскурзия до края на света 2020

12 дни / 9 нощувки 

Буенос Айрес – Ушуая – Ел Калафате – Буенос Айрес

Организирано бутиково пътуване с водач на Лале Тур!

Дати: 06.03.2020 - 17.03.2020

          12.11.2020 - 23.11.2020

 

Програма на пътуването:

 

Ден 1: София – Буенос Айрес

Полет до Буенос Айрес през транзитно летище.

 

Ден 2: Буенос Айрес

Пристигане на международно летище Езейза в Буенос Айрес. Посрещане от представител на фирмата патньор и  и трансфер до хотела. Настаняване. 

Следва Панорамна обиколка на аржентинската столица, за запознаване с миналото и настоящето на Буенос Айрес (включен в пакетната цена). Разглеждат се красивите и живописни квартали „Ретиро“, „Палермо“ и „Реколета“. Ще се видят общирните зелени пространства в региона, където са концентрирани красиви имения във френски стил, отразяващи славните години на града. Продължава се към центъра, по прочутия булевард Avenida 9 de Julio (най-широката улица в света), за да се видят емблемата на града- Обелиска, главния градски площад Plaza de Mayo, сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19. 

Обиколката продължава на юг, към предградията, минавайки през най-старият квартал Тангото и едно от най-автентичните и красиви места в аржентинската столица - кварталът „Сан Телмо”. Почти всички сгради са запазени и реставрирани, пръснати из калдъръмените улици, а антикварните магазини и танго салоните са само част от забележителностите. Определят го скато най-бохемския квартал на Буенос Айрес, а жителите му са едни от най-богатите и влиятелни хора в аржентинската столица.

Следва посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения, където да  се наслаждавате на танго изпълнения. Разходка по улица Каминито, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”-  „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал известният футболист Диего Марадона. Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Ден 3: Буенос Айрес

Обиколката в южната част на Буенос Айрес, към предградията (включена в цената). Преминава се през най-старият квартал Тангото и едно от най-автентичните и красиви места в аржентинската столица - кварталът „Сан Телмо”. Почти всички сгради са запазени и реставрирани, пръснати из калдъръмените улици, а антикварните магазини и танго салоните са само част от забележителностите. Определят го скато най-бохемския квартал на Буенос Айрес, а жителите му са едни от най-богатите и влиятелни хора в аржентинската столица.

Следва посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения, където да  се наслаждавате на танго изпълнения. Разходка по улица Каминито, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”-  „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал известният футболист Диего Марадона.

Обиколката завършва в модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно възстановен след 1990 г. - най-големият и гастрономически район на Буенос Айрес. Вечерта ще се насладите на Танго шоу вечеря (включена в цената).

 

Ден 4: Буенос Айрес - Ушуая

Закуска. Трансфер до летището за полет до Ушуая. Посрещане и трансфер до хотел. Настаняване.

Ушуая е най-големият град в аржентинския архипелаг Тиера де Фуего - Огнена земя и се счита за най-южно разположения град на планетата. Посещаван е от много туристи, главно заради местоположението му в региона Патагония. Тук могат да се видят едни от най-живописните природни гледки в света - северните и южните ледникови полета с техните глетчъри, езера и реки, както и скалисти планини.

 

Ден 5: Ушуая

Закуска. Посещение на Националният парк Тиера дел Фуего, който се намира само на 11 км. от града (целодневна екскурзия, включена в цената). Тиера дел Фуего, или Огнена земя – несъмнено едно от най-образните и провокиращи въображението географски названия по глобуса. Ще се видят секващи дъха езера, лагуни и реки из праисторическата гора, приказно нанизани покрай пролива Бийгъл. Това е най-южният парк в Аржентина. Ще има и възможност за трекинг и разходки. Стига се до залива Лапатая, разположен на края на националния път № 3. Разходка по езерото и реката, която разкрива уникални гледки и срещи с редки видове животни. Природа с тонове красота, калейдоскоп, който фокусира величието на Огнена земя, такава, каквато е от хиляди години - девствена и удивителна! Връщане в хотела привечер. Нощувка.

 

Ден 6: Ушуая

Закуска. Отпътуване от Ушуая по Националния път № 3 (Пан) на север към Фуегийските Анди. Преминава  се през красиви долини, покрити с торфени блата, като се пресича Карбаджал. Следващата точка на обиколката ще бъде проходът Гарибалди (450 м надморска височина), която пресича Андите, с красива гледка към езерата Ескондидо. Връщане в Ушуая. Нощувка.

 

Ден 7: Ушуая – Ел Калафате 

Закуска. Трансфер до летището за полет до Ел Калафате. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за релакс и разходки. Нощувка.

 

Ден 8: Ел Калафате

Закуска. Обиколката на ледника Перито Морено (включена в цената), за да се види „бялата ледена стена“, която се простира в южната част на Аржентинското езеро с живи цветове, вариращи от бяло до тюркоазено. Перито Морено е ледник в Патагония (в аржентинската провинция Санта Крус) и е един от най-крупните запаси на сладка вода в света. Челният му дял заема 5 км на дължина и 60 м на височина. Паркът и природният резерват Лос Гласиарес са обявени за част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Пред стената на ледника, има площадки, които позволяват да се съзерцава ледника от три нива: горното предлага панорамна гледка към цялото ледено поле, средното ниво е на височината на стената, а долното от нивото на езерото.

Следобед, трансфер до пристанището за разходка с корабче из южната страна на ледника Перито Морено.  Това е нова перспектива, която ще позволи на пътешествениците да осъзнаят истинските мащаби на ледника и да видят и чуят ледените потоци. Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Ден 9: Ел Калафате

Закуска. Този ден е предвиден за разходка из невероятните заливи на Националния парк, за да се видят места, които са достъпни само с лодка. Очакват ви зрлищни незабравими гледки. Имайте предвид, че лодките имат много добро отопление и трябва само да се качите на палубата, ако искате да правите снимки. Връщане до пристанището и трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 10: Ел Калафате – Буенос Айрес

Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за релакс, шопинги и разходки. Нощувка.

 

Ден 11: Буенос Айрес - София

Закуска. Трансфер до летището за полет до София през транзитно летище.

 

Ден 13: Пристигане в София

Пристигане в София.

 

Цена на човек, настанен в двойна стая: 4890 лв. 

Цената включва
 • Самолетен билет София – Буенос Айрес – София с вкл. летищни такси и багаж до 23 кг на човек
 • Посрещане и съдействие на всички летища
 • Самолетни билети BUE/USH/FTE/BUE (Буенос Айрес/ Ушуая /Ел Калафате/Буенос Айрес)
 • Местни екскурзоводи към всички екскурзии по програмата
 • Всички трансфери
 • 09 закуски
 • 03 нощувки в хотел 3* Буенос Айрес
 • Полудневни обиколки на Буенос Айрес
 • Танго шоу с вечеря
 • 03 нощувки в хотел 3* Ушуайа 
 • Екскурзия в националния парк Тиера дел Фуего (Огнена Земя) със залива Лапатая
 • Екскурзия до езерата Escondido & Fagnano
 • Екскурзия из пролива Бийгъл
 • 03 нощувки в хотел 3* Ел Калафате
 • Екскурзия по глетчера Перито Морено
 • Екскурзия с кораб до Южната стена на ледника Перико Морено
 • Екскурзия с кораб до Upsala, Spegazzini Glaciers & Onelli´s Bay + обяд
 • Водач от Лале Тур
Цената не включва
 • Допълнителни разходи
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 18.10.2020

Флоренция и Болоня

5 дни / 4 нощувки
 
 
Дати: 21.09.2020г; 12.10.2020г
 
 
Септемврийски празници
 

Валидна: ДО 31.12.2020

Нова Година 2021 в Дананг, Виетнам

От 27.12.2020 до 05.01.2021

10 дни / 7 нощувки

Промо цени за ранни записвания!

Валидна: ДО 23.12.2020

Промо! 8 нощувки в Дананг, Виетнам

 Дати 2020г. - 13.11.2020г.; 27.11.2020г.; 11.12.2020г.;

10 дни / 8 нощувки

Промо 8 нощувки на цената на 7 нощувки!

 

Валидна: ДО 31.10.2020

Екзотична почивка във Виетнам

Специална оферта - 9 дни / 7 нощувки

от 24.03.2020 до 01.04.2020 

от 14.04.2020 до 22.04.2020 

от 20.10.2020 до 28.10.2020 

Валидна: ДО 26.11.2020

13-дневна екскурзия до Китай

С включен 4-дневен круиз по р. Яндзъ

11 нощувки/ 13 дни в ШАНХАЙ, ИЧАН, ЯНДЗЪ, СИАН, ПЕКИН

Дати: 08.10.2020; 20.10.2020; и 10.11.2020;

Валидна: ДО 06.12.2020

На сафари в Танзания и почивка на о.Занзибар

Незабравимо пътешествие 

Потвърден полет

9дни/7нощувки

За дати 24.11.2020-02.12.2020