ПОЧИВКА В САРАНДА И КСАМИЛ

Слънчева почивка в Албания 

Промо оферта с автобус

7 нощувки/ 8 дни

Дати от 02.06.2024 до 22.09.2024

ПОЧИВКА в ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ НА АЛБАНИЯ – САРАНДА И КСАМИЛ

Защо да изберем почивка в Саранда? Неслучайно това малко йонийско градче на 30 км от гръцката граница го наричат Тропическия рай на Албания. Разположено кокетно на 2 залива /по-малък и по-голям/ мястото привлича в чистата си морска вода, приветливи хора, екзотична средиземноморска разстителност  и изключително вкусна храна. В Саранда, дори и да не разбирате езика, който наистина е доста особен, се чувствате като у дома си. Около искрящата вода на залива са наредени хотелчета и ресторанти, в които ще получите добро обслужване и необходимото уважение, че сте предпочели тяхната страна за почивка. През месеците от май до октомври почти винаги имате гарантирано добро време, слънцето е щедро към градчето и повече от 265 дни щедро излива лъчите си над заливите. Наблизо се намира и плажа Ксамил, който е истинска находка с малките островчета и заливчета с фин бял пясък. При първата ни среща с Ксамил, пясъка и цвета на водата ни впечатлиха дотолкова, че кръстихме мястото „албанското Бали“.  Има и много други красиви места за гледане и плажуване около Саранда, която с право се води за един от най-хубавите бисери на Албанската Ривиера.


Програма:1 ден: – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Р. Гърция по скоростна магистрала „Виа Егнатия”, още известна като Е – 90 и сме избирали да влезем на територията на Р. Албания през КПП различно от това при Янина - най-краткият по времетраене път до Ксамил!
Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: понеделник: Ксамил – Саранда и „Златният час” на залеза от замъка Лекурси!   
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, в което ще се убедите в този първи ден е, че в Ксамил не е от значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плаж (такива хотели са ограничен брой), защото се натъквате на чудо! Природата тук е сътворила цяла броеница от плажове, разполагайки ги в малки закътани заливи – пясъчни усмивки по протежение на цялата тясна ивица земя, чиято дължина е повече от 3 км. все покрай морето. Дванадесет на брой са организираните плажове с удобства като: душ, съблекални и шезлонги с чадъри, но ако обичате разходките ще откриете и такива, които са „диви” и все още без съвременните удобства. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив…
Ако пък поискате да плажувате на остров и това желание е изпълнимо! Тропическият РАЙ в Ксамил предлага цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли:  Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, но можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
В късен следобед Ви каним (трансфер с автобуса по желание 10евро) на среща със Саранда от близко и от високо - от птичи поглед в замъка Лекурси на годеницата на Слънцето  да се възхитите!
Срещата от близко протича в организирана разходка по красивия крайбрежен булевард, тънещ в зеленина, цветя и огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини..
В едночасовата обиколка достигаме до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи, православната църква, пристанището и археологическият музей.
В 18:30 часа е време за среща със Саранда от птичи поглед и трансфер с автобуса до замъка Лекурси, който Сюлейман Великолепни на най-високият хълм е съградил!
Тук възторгът ни достига своята кулминация и проследяваме как Слънцето най-после снема очи от годеницата си ненагледна Саранда, как позлатява снагата й и как намята я с мантия царствена, обагряйки небето в пурпурно червено!
Вие сте „ловците на уникални моменти” и запечатвате златният час на прекрасния и уникален залез в Саранда! Завръщане в Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Ксамил
Закуска. В 10:00 часа Ви каним (по желание 17 евро, с вкл. входен билет) на разходка  до античния и средновековен град Бутринт - обект от листата на Юнеско. 
Само на 4 км. от Ксамил и срещу източните брегове на остров Корфу ни очаква спиращият дъха античен град – Бутринт. Приказен тунел от вековни евкалипти ще ни въведе в естествен парк от 20 кв.км. естествено защитен от красивия канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.
Отпуснете се в сенчестата и уханна прегръдка на лаврови дървета и чуйте легенди, които ще ви пренесат във времена, когато днешният Бутринт е античната „малка Троя”, а основателите му са Хелен – синът на цар Приам и спътницата му Андромаха, съпругата на Хектор, който убит е в Троянската война..
Докосваме се до руините на грандиозни за времето си постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилище на Асклепий и амфитеатър, преминаваме през Портата кула и Лъвската порта и се възхищаваме на уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации! Първи са Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, а след тях са Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото, не по-малко живописни и интересни. Вечеря. Нощувка. 
 
5 ден: Ксамил - Синьото око – Гирокастра – Ксамил – 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните възможност:  по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и разходка в Гирокастра – столицата на Албанският Епир и град – музей от листата на Юнеско.
Различните възприятия на посетилите Гирокастра (роден град на диктатора Енвер Ходжа) му донасят и названия като: каменният град на хилядата стъпки, наричат го и Сребърна Крепост в превод от гръцки – Аргирокастро.
В това вълнуващо пътуване ще прекосим земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, ще навлезем в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци или с една дума – пътешестваме и пребиваваме в район, в който ведно със Саранда и чак до Химара се счита за естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук.
Част от пътя ни е край 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни (с месетн екскурзовод) е с начало в града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век тази крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра и е най-голямата крепост на Балканите по дължина! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни обхваща и старият град с местния базар и магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки и самостоятелна разходка.
По обратният път към Ксамил ще се докоснем до редкия природен феномен – изворът на бездънното Синьото око. Възможност за обяд или чаша бира сред тази красива природа. Завръщане в хотела по залез слънце. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: Ксамил – Химара – плаж ЯЛЪ – плаж Ламан - Ксамил – 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил или за любознателните: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците. 
В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване – пиршество за сетивата и храна за душата! В протежение на 70 километра ще пътуваме по живописен и панорамен път, ще се любуваме на изумителните нюанси в цветовете на Йонийско море и ще бъдем свидетели на дивни гледки.
Първата дивна гледка е тази на крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта.
И още сте във възторга от красивата гледка към крепостта и изненада ви обзема от красотите на закътан плаж - „Горещият плаж” и китното селце Кепаро с триетажната кула на Али Паша изградена в селото и прилежащият му плаж!
Но почакайте да стигнем до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.!  Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция…  
Нашата основна цел обаче е удивителният плаж ЯЛЪ в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. 
Свободно време за плажни забавления - по желание обяд, а в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан – залив защитена природна зона, в който е забранено строителство на хотели и разполага с два плажни бара. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: Ксамил – Янина – София
Закуска. В 08:30 часа отпътуване за България. Попътна разходка (1,30 мин.) в столицата на Епир в Гърция – красивата Янина на езерото Памвотис. Пристигане в София късно вечерта.
 
 
Хотел по програма :
 
Hotel Ardiani 

Разположение:

Това място за настаняване е на 1 минута пеша от плажа. Хотел Ardiani се намира в Ксамил, на 150 метра от плажа Ксамил. Предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг, бар и тераса. Мястото за настаняване е на около 450 метра от плажа Коко и плажа Маестрал. Осигурен е безплатен WiFi. На разположение на гостите има банкомат и обмяна на валута.

В стаите:

Стаите в хотела са оборудвани с климатик, бюро, балкон с изглед към града, самостоятелна баня, плоскоекранен телевизор, спално бельо и кърпи. Всяка стая в хотел Ardiani разполага с кът за сядане.

На територията на хотела:

Хотелът разполага с красив панорамен ресторант, 24-часова рецепция и ненадминато обслужване.

Хранене:

Офертата е настаняване с богата закуска на блок маса и вечеря на меню. Ресторантът на място сервира средиземноморски и местни специалитети.
 
 

ТАБЛИЦИ С ЦЕНИ

Цените са на човек в лева за стандартна стая.
 
 
 
02.06.2024
09.06.2024
16.06.2024
23.06.2024
01.09.2024
08.09.2024
15.09.2024
22.09.2024
Човек в двойна стая
Трети възрастен
Единична стая
Дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв.
 
 
 
 
 
 
Hotel Afa

Разположение:

Хотел Afa се намира в Ксамил, на 200 метра от плажа Ксамил. Плажът Coco е на 500 метра от хотела, а плажът Бора Бора е на по-малко от 1 километър. Международно летище Корфу е на 93 километра.

В стаите:

Този 3-звезден хотел предлага климатизирани стаи със самостоятелна баня и безплатен WiFi. Хотелът разполага със семейни стаи.

Стаите в хотела разполагат с бюро и телевизор с плосък екран. Някои стаи в хотел Афа са с изглед към града, а всяка стая е оборудвана с балкон. Всички помещения за настаняване са оборудвани с хладилник.

На територията на хотела:

Хотелът предлага помещения за настаняване с градина, безплатен частен паркинг и ресторант.
 
 
 
 

ТАБЛИЦИ С ЦЕНИ

Цените са на човек в лева за стандартна стая.
 
02.06.2024
09.06.2024
16.06.2024
23.06.2024
01.09.2024
08.09.2024
15.09.2024
22.09.2024
Човек в двойна стая
Трети възрастен
Единична стая
Дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 0 лв. 635 лв.
799 лв. 730 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв. 635 лв.
769 лв. 699 лв. 1010 лв.
 
 
 
 
 
 

Цената включва
 • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози;
 • 7 нощувки със закуски със сервиране (разширено компле: колбас, кашкавал, сирене, яйце и зеленчуци с напитки: чай ИЛИ еспресо кафе, мляко, сок и вода);
 • 7 стандартни вечери по меню в ресторант Island Restaurant & Pizza към хотел Ардиани: 4-степенно меню включващо: салата, предястие, основно ястие по избор от две предложени, десерт и вода по време на вечерите;
 • Разходка в Янина – столицата на ЕПИР в Гърция;
 • Водач от агенцията по време на целия престой.
Цената не включва
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс”: при лимит 4000 евро за туристи до 69 год.: 8 лева. Туристи на възраст от 70 год. заплащат 19 лева. Туристи на възраст 70 г. и 1 ден и до 84.99 г. заплащат – 25 лева! Туристи на възраст от 85 г. и 1 ден – НЕ се застраховат!
 • Шезлонги и чадъри на плажовете са срещу заплащане и цената за комплект варира в зависимост от това колко по-централно е разположен плажа;
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание в Гирокастра и Саранда около 700 ал. леки;
 • Трансфер до Саранда – 10 евро на турист, осъществява се при минимум 20 туриста;
 • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 17 евро на турист с включен входен билет, при минимум 20 туриста;
 • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туриста;
 • Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с къпане на плажовете: ЯЛЪ и Ламан – 25 евро, при минимум 20 туриста;
 • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 99 евро при минимум 30 туриста .
 • Доплащане за стая с изглед море в хотелите:
 • Желание за гарантирано настаняване в стая с изглед море се заявява при сключване на договора! Заплащане от 200 лева за стая с изглед море се дължи при доплащането на почивката и след препотвърждение от хотела за налична стая с изглед море в периода.
 • Доплащане за отпътуване при минимум 8 туриста от градовете:
 • от Пловдив - 70 лева (отиване и връщане)
 • от Пазарджик - 60 лева (отиване и връщане)
 • За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 90 лева!
 • Забележка: пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии само ако има места в автобуса!
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Необходими документи:
 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
 • Начин на плащане:
 • При записване 1-ва вноска 30 %;
 • Остатъкът – 14 дни преди отпътуване.
 • СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!
 • ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Албания!
 • От 1 май 2022 г. за всички пътувания до Албания, независимо дали по море, суша или въздух, отпада изискването за представяне на документ съгласно условията на КОВИД-19 (ваксинация/преболедуване/PCR тест).
 • На територията на страна се премахват всички ограничителни мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
 • Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100004250 в ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2023 до 10.03.2024 год.
 • Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
 • Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 • 1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
 • 2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
 • 3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
 • 4. ако прекратяването е от 44 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на туристическия пакет в лева;
 • 5. ако прекратяването е под 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;
 • Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 • ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Полезна информация:
 • Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
 • България 12:00 часа – Албания 11:00 часа
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.10.2024

Луксозна почивка в Албания

На море в Дуръс 

7 нощувки/ 8 дни 

Дати  от 02.06.2024 до 15.09.2024

Валидна: ДО 15.11.2024

Самолетна екскурзия до Тоскана

Екскурзия до невероятната Италия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 13.11.2023 до 16.10.2024

Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Почивка 2024 в Пулия

Почивка 2024 в  Пулия

 8 дни / 7 нощувки

Дати: 25.05.2024, 01.06.2024, 08.06.2024, 15.06.2024, 22.06.2024, 29.06.2024, 06.07.2024, 31.08.2024, 07.09.2024, 14.09.2024, 21.09.2024

Валидна: ДО 27.12.2024

Ескурзия до Солун, Метеора, Вергина и Едеса

Екскурзия в Гърция 

2 нощувки / 3 дни 

Дати от 23.02.2024 до 20.12.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024