Поглед към Северна Корея

Екскурзия  до Севрна Корея 

Дати от 06.09.2021

Цени от 2891 лв на човек 

Изследвайте една от най-малко познатите и най-рядко посещаваните страни в света! 

Няма друго кътче на света като Северна корея. Управлявана от трети поред наследствен водач тази комунистическа държава е надминала всички очаквания оцелявайки сама повече от четвърт век след разпада на Съветската империя. Това е вашия шанс да посетите най-изолираната страна в света, където интернет и голяма част от новостите на 21 век са непознати, а милиони живеят живота си в сянката на един всеобхватен култ към личността, определящ всеки един аспект на ежедневието. Ще се възхитим на пищната архитектура на социалистическата столица Пхенян и ще стъпим на границата, разделяща Корейския полуостров по време на това фантастично пътуване из Северна Корея. Този вълнуващ приключенски тур предлага необикновен поглед към политическото и идеологическо наследство на страната. 

Забележителности:
♦ Пхенян - опознайте столицата на страната и нейните забележителности
♦ Мемориал  Кумсусан - Мавзолеят на бащата на корейския народ, великият водач Ким Ир Сен
♦ Демилитаризираната зона - парче земя, което опасва Корейския полуостров по 38-я паралел и служи за буферна зона между Северна и Южна Корея

 Програма 

Ден 1: Пекин - Пхенян

Отпътуване от Пекин с полет на Air Koryo JS 152 Пекин-Пхенян в 12.00 ч. (обед) от терминал 2 на столицата Пекин. Пристигане в Пхенян в 15.00 местно време. Моля, имайте предвид, че полетният график е предварителен и поради пиковия сезон той може да бъде променен с много кратко предизвестие. Горещо ви препоръчваме да пристигнете в Пекин поне един ден преди заминаването си за Пхенян.
Трансфер до Пхенян - столицата на Северна Корея и посещение на музея за Освободителна война на Победоносното отечество - открит през 2013 г. от лидера Ким Чен Ун след мащабно обновяване, този музей обяснява произхода на Корейската война (1950-53 г.) между Юг и Север.
Улица Mире (Бъдеще), открита през 2015 г. На нея има много футуристично- изглеждащи сгради. Корейското правителство предоставя апартаменти на тази улица на учени и преподаватели от университета.

Ден 2: Пхенян-демилитаризирана зона (DMZ) -Каесонг-Пхенян
Закуска. Пътуване до Демилитаризирана зона (DMZ) - ивица земя, преминаваща през Корейския полуостров, която служи като буферна зона между Северна и Южна Корея, тя е една от най-милитаризираната зона на нашата планета. Посетете Панмунджом - село, където през 1953 г. се се провели преговорите за примирие между Северна Корея и ООН. Посетете синята сграда, наподобяваща палатка, разположена точно на границата между двете Кореи. Можете да се разхождате из конферентната зала и да прескачате от Южна до Северна Корея, докато сте в тази сграда. Това е едно от малкото места, където можете да правите снимки на военните обекти на КНДР. Трансфер до Каесонг - старата столица на Корея до XV век, град с 12 исторически паметника от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Възможност за закупуване на най-добрия инсам (женшен). Парк Джанамсан - разположен на хълм с изглед към града с красива панорама към стария Каесонг. Традиционен кралски корейски обяд в ресторант Tонгил с 12 вида ястия и не пропускайте да опитате известната пилешка супа със женшен (срещу допълнително заплащане).
Мостът Сонжук - малък каменен мост, датиращ от 1216 г., портата Нам. Пътуване до Сариуон - южната порта към Пхенян, известна със своето традиционно оризово вино Маколи. Улица за народни традиции Сариуон - открита през 2007 г., показва местните традиции и обичаи. Джонгбанг -вис.581 м е възвишение близо до Сариуон известен с многото си красиви пейзажи, места и историческа крепост. Храм Сонбул - построен през 898 г., по-късно възстановен от династия Корио.
Пътуване обратно до Пхенян. Паметник на Трите харти за национално обединение, който изразява желанието на корейския народ за обединение. Оформен е под формата на две жени, държащи корейския полуостров над магистралата Тонгил. Вечеря.

Ден 3. Пхенян - Нампо - Пхенян
Закуска в хотела. Пътуване до Нампо, четвъртият по големина град в КНДР. По маршрута посещение на Кооперативна ферма Чонгсанри- най-известната ферма на КНДР, родното място на известният Чонгсанри -метод на производство. Обяд.
Бараж на Западното море - построен от 1981 до 1986 г. този 8-километров бент е обект на гордост за КНДР. Музей на строителството на западноморския бент. Върнете се обратно в Пхенян.Посещение на супермаркет Kwangbok - намира се на една от най-големите улици в града, единственото място в Пхенян, където посетителите могат да пазаруват в местна валута Won.Вечеря.

Ден 4: Пхенян
Закуска в хотела. На този ден ще посетите Двореца на Слънцето Кумсусан - Мавзолей на председателя Ким II Сун и лидера Ким Чен II. Дрес код: без шорти, тениски, сандали, сини дънки, мини поли. Maнсуде парк с фонтани, красиво проектирани във формата на танцуващи бели женс ки фигури, е място за наслада, а струите вода достигат до 80 метра. Големият паметник на Mансуде - огромните бронзови статуи на лидерите, стоящи в центъра на композицията с два паметника, озаглавени „Анти-японска революционна борба“ и „Социалистическо строителство“ от двете страни. Парк Mорабон - зона за отдих, където местните жители си устройват пикници. Кулата Чуче – висока 150 м е най-високият каменен паметник в света. Вземете асансьор до върха на кулата, за да се насладите на великолепната гледка към Пхенян (по желание, 5 евро п / п).Обяд. Паметник на Работническата партия на Корея - открит през юни 84 (1995) паметникът изобразява работник, фермер и интелектуалец, държащи чук, сърп и четка. Метрото в Пхенян е едно от най-дълбоките в света, то е проектирано да служи и като  бомбено убежище в случай на война. Триумфалната арка - построена през 1982 г. в чест на ролята на президента Ким Ир Сен при противопоставянето на японското управление, това е втората най-висока триумфална арка в света. Наскоро реновирания дворец на учениците Мангьонде за извънкласно образование на местните деца. През 2016 г. той беше открит отново и сега е една от най-ярките сгради в страната. Ще имате възможност да се насладите на невероятно детско представление. Масовият танц - едно от най-известните събития в Северна Корея: студенти от местните университети танцуват облечени в традиционен корейски костюм на площадите в големите градове. Каесон младежки увеселителен панаир  е един от най-популярните увеселителни паркове, наскоро реновиран. Фойерверки по случай националния празник.

Ден 5. Пхенян - Пекин
След закуска в хотела - трансфер до летището и отпътуване с полет на Air Koryo JS 151 Пхенян-Пекин в 9.00 ч. сутринта от летището в Пхенян. Пристигане в Пекин в 10.00 часа сутринта (местно време) на терминал 2. Моля, имайте предвид, че разписанието на полета може да бъде променено с много кратко предизвестие. Затова силно препоръчваме да не резервирате полета си от Пекин до следващата дестинация по-рано от следващия ден.
Край на екскурзията.

Цена по програма от 06.09.2021  за 5 дни на човек настанен в двойна стая  2891 лв

 

Цената включва
 • Самолетен билет Пекин - Пхенян - Пекин;
 • Настаняване в двойна стая в хотел;
 • Три хранения на ден;
 • Всички наземни превози (в съответствие с програмата) в Северна Корея;
 • Местни водачи с английски език;
 • Входни такси в Северна Корея (според програмата);
Цената не включва
 • Таксата за виза на КНДР;
 • Виза за Китай;
 • Транспорт до / от дома ви до Пекин;
 • Престой в Пекин;
 • Вашите частни разходи;
 • Такса билет за случайни събития като цирк (20 евро),панаири,опера или лифт на кулата Чуче;
 • Бакшиши за корейски водачи и шофьор (10-15 евро на ден);
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Практическа информация: ►При посещението на мавзолея на Ким Ир Сен има стриктни изисквания за облекло - не се позволяват къси панталони, сини дънки, къси поли, тениски. ►Моля, имайте предвид, че програмата може да бъде промененана място по независещи от нас причини. На туристите не се позволява да излизат и да се разхождат сами, особено вечерно време, освен ако не е изрично предвидено в програмата. Ще бъдете част от международна група. ►От 1 януари 2013 в Северна Корея е позволено да се внасят мобилни телефони. Но в страната няма международен роуминг и ще трябва да си купите местна СИМ карта (ок. 120 $) ►Можете да си вземете и професионален фотоапарат, лаптоп или таблет. Но трябва да имате готовност да ви бъде поискана проверка от митничар, който може да ви помоли да изтриете някои снимки или файлове ►Носете си евро, долари или китайски юани в брой - за предпочитане в дребни банкноти. Кредитни карти не могат да се използват. На чужденците не е позволено да обменят в местна валута и могат да пазаруват само на точно определени места с чужда валута (най-вече долари и юани) ► GPS- и радио-устройства не са позволени ►Препоръчваме ви да носите дребни подаръци за корейските екскурзоводи и местните деца. Мъжете ще се зарадват на цигари, а жените харесват не много скъпа козметика. Децата предпочитат шоколад, автоматични писалки.
 • Визи: ►Всички туристи имат нужда от виза, за да посетят Северна Корея. Можем да ви съдействаме за издаване на виза. Ако визата се вади в Пекин, ще трябвате да пътувате за Китай ден по-рано от пътуването ви до Северна Корея, за да си получите визата, която реално е отделен документ и се нарича туристическа карта, а в нея се поставят всички печати. ►След като потвърдите резервация на пътуването ще ни трябва сканирано цветно копие на вашия паспорт, сканирана цветна паспортна снимка, сканиран документ за работа, сканирано копие на подписано споразумение за политиката на заснемане - ние ще изпратим необходимите документи / примерни документи след резервация на пътуването.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос

Подобни Оферти


Валидна: ДО 12.11.2022

Екскурия Индия и Непал

Екзотична Екскурзия до Индия и Непал 

9 нощувки/12 дни 

Дати 21.04.2022 – 02.05.2022 

Дати  27.10.2022 – 07.11.2022 

Валидна: ДО 05.01.2022

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

2/4 нощувки/ 3/5 дни

от 29.12.2021 до 02.01.2022

от 31.12.2021 до 02.01.2022

Гореща цена  от 399 лв на човек 

Валидна: ДО 30.04.2022

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

8 нощувки/11 дни 

Дати от 23.09.2021 до 25.04.2022

Валидна: ДО 01.05.2022

Дубай за всеки 2021 и 2022

8 дни / 7 нощувки

Дати от 03.10.2021г до 24.04.2022г

Цени от 1 266 лв на човек 

Валидна: ДО 01.11.2022

Екскурзия до екзотичната Шри Ланка

Екскурзия до островът на удоволствията и подправките

7 нощувки/ 10 дни 

Дати от 12.10.2021 до  21.10.2022 

Валидна: ДО 10.02.2022

Екзотична ваканция на остров Бали

Екскурзия до тропическия рай

 10 дни /7 нощувки

Гарантирани дати 

от 29.01.2022 до 07.02.2022