Индия - Златният триъгълник

Екзотична екскурзия в Индия

5 нощувки / 7 дни 

Дати от 16.01.2023 и от 18.04.2024

 

Индия е смесица от завладяващи цветове и култури, историческо наследство, платно от архитектурни шедьоври и екстравагантно изобилие от кралски блясък. Тази земя на мъдреци и древни легенди е дом на вечния символ на любовта – Тадж Махал, великолепните крепости и дворци на Раджастан, изумрудените плажове на Гоа и Керала, древните пещери на Аджанта и Елора и Златния храм на Амритсар. Увенчана от Хималаите на север и заобиколена от океани на юг, Индия предлага блюдо, пълно с разнообразие, опаковано в една страна.

От пешеходни пътеки през хималайските села, до пустинни лагери в пясъчните дюни, модерни метрополитни градове, паркове за диви животни, спокойни потайни води, луксозни влакове, речни круизи и приключенски обиколки, изборът е ограничен само от вашето въображение!

 

 ПРОГРАМА:

 

ДЕН-1 СОФИЯ ДЕЛХИ
Отпътуване по маршрут София - Истанбул - Делхи
 
ДЕН-2 ДЕЛХИ 
Пристигане на летището е Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Закуска. Настаняване Времето за настаняване в хотела е 12:00 часа .
Следва обиколна програма на Делхи. Ще посетим Старо Делхи - 300-годишният ограден град, построен от император Шах Джехан през 1648 г. като негова столица и кръстен на него. Преминаваме покрай великолепната Червена крепост, изградена от червен пясъчник. Продължаваме към Chandi Chowk, някога имперски булевард на Mughal Royalty, който днес е най-оживената търговска зона на града. 
След това ще започне и обзорната обиколка на Ню Делхи - новата столица, проектирана от сър Едуард Лутиенс. Ще видим Президентския дворец, Rashtrapati Bhavan и сградите на секретариата - центърът на цялата правителствена дейност. Продължаваме по главния булевард, внушителния Rajpath до мемориалната арка на Първата световна война, Портата на Индия, сградата на Върховния съд. Посещаваме Кутаб Минар от 12-ти век, изящно ръчно издълбан с височина от 234 фута, и железния стълб, който е устоял на разрушенията на времето и не е ръждясал дори след 1500 години. Ще видим гробницата на Хуманюн, вдовицата на Хуманюн Хамида Бану Бегам, известна още като Хаджи Бегам. Изграждането на гробницата му започва през 1569 г., четиринадесет години след смъртта му. Това е първият отчетлив пример за правилния моголски стил, който е вдъхновен от персийската архитектура. Мирак Мирза Гиат, персиец, е бил архитектът, нает от Хаджи Бегам за тази гробница.
След разглеждане на забележителностите продължете към хотела за настаняване.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
ДЕН-3 ДЕЛХИ - ДЖАЙПУР (приблизително 264 км, ​​5-6 часа)
Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур сутринта и настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерно посещение на Бирла Мандир, известен още като храма Лакшми Нараян, за да станете свидетели на церемонията на Арти -  Храмът Laxmi Narayan или храмът Birla се намира в подножието на крепостта Moti Dungri, на около 6 километра от центъра на града Джайпур и е много известен сред любителите на архитектурата и сред поклонниците. Въпреки че не е много стар, този храм е известен със своята грандиозна архитектура и спокойна красота. Този храм е посветен на хиндуистки Бог защитник, Вишну и неговата съпруга, богинята Лаксми. Този храм също така държи светилище на различни други индуски богове и богини
Вечеря и нощувка в хотела.
 
ДЕН-4 ДЖАЙПУР
Закуска в хотела. Сутрешна екскурзия до крепостта Амбър с джип. Амбър е класически, романтичен Раджастански Форт Палас. Грапавите, опустошени от времето стени на крепостта може да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюри, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, освен празници. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Вътре посетете Jag Mandir или Залата на победата. Вътре в Jag Mandir е прочутият Sheesh Mahal - стая с четирите стени и тавана, изцяло вградени с блестящи огледала, които са били специално внесени от Белгия през този период. По пътя към Форт Амбър, ще имате кратка спирка за снимки в Хава Махал - Двореца на ветровете.
Следобедната обиколка на града започва с посещение на Градския дворец на махараджата, бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжейната армия, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети, тъпаци, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия. По-късно посетете Джантар Мантар, която е най-голямата обсерватория, изработена от камък и мрамор в света. Разположена близо до портата на Градския дворец, обсерваторията има 17 големи инструмента, много от които все още са в работно състояние.
Ако желаете може да се насладите на возенето с рикша по време на обиколката на града.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
ДЕН-5 ДЖАЙПУР - АГРА  (приблизително 235 км, 5 часа)
Закуска в хотела. Отправяме се към Агра от Джайпур. Абханери първоначално е наречен Абха Нагри, което означава Град на яркостта. Построен е от крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар през 9 век. Той е популярен за храма Чанд Баори и Харшат Мата. Легенда е, че богинята Харшат Мата облива цялото село със сияние, така че то е наречено Абха Нагри, което вероятно е грешно произнесено като Абханери.
Настаняване в хотела.
В следобедните часове ще посетим Червената крепост. Крепостта Агра зад нейните забранителни бойници от червен пясъчник се намират дворци, които разказват историята на Монголската империя. Най-впечатляващата част са Dewan-e-Aam, където императорът е седял на трона си, за да раздава на поданиците си, и Dewan-e-Khas, където е приемал чуждестранни сановници.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
ДЕН-6 ДЕЛХИ - АГРА (приблизително 205 км, 4-5 часа)
Рано сутринта посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 г. в памет на неговата кралица Мумтаз Махал, за да погребе нейните тленни останки. Това архитектурно чудо е шедьовър с перфектни пропорции, изработен от бял мрамор, който е свидетелство за уменията на 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия и на които им отне 17 години, за да завършат тази „Любовна поема в мрамор“. (Тадж Махал остава затворен в петък).
Закуска в хотела. След закуска продължете за Делхи. При пристигането си в Делхи ще посетим храма Акшардхам. Преживяването в Акшардхам е просветляващо пътешествие през славното изкуство, ценности и принос на Индия за напредъка, щастието и хармонията на човечеството. Комплексът Swaminarayan Akshardham е построен само за пет години чрез благословията на HDH Pramukh Swami Maharaj от Bochasanwasi Shri Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha (BAPS) и колосалните всеотдайни усилия на 11 000 занаятчии и на доброволци на BAPS. 
Отпътуване към хотела за настаняване. Вечеря и нощувка в хотела.
 
ДЕН-7 ДЕЛХИ - БЪЛГАРИЯ
При трансфер до летището за полет към България. 
 
 
Таблици с цени
Стандартна стая - Цените са в ЛЕВА на база HB

Дата
16.01.2023
09.02.2023
22.02.2023
15.03.2023
18.04.2023
Човек в двойна стая
Единична стая
Двама възрастни в двойна стая
Трима възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-5.99
Двама възрастни с дете 0-1.99
Двама възрастни с дете 2-5.99
stop stop stop stop stop stop stop stop
stop stop stop stop stop stop stop stop
stop stop stop stop stop stop stop stop
3186 лв. 3723 лв. 6372 лв. 9558 лв. 6372 лв. 6372 лв. 6372 лв. 8409 лв.
3186 лв. 3723 лв. 6372 лв. 9558 лв. 6372 лв. 6372 лв. 6372 лв. 8409 лв.
 
 
 
 
 

Цената включва
 • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с включен чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 5 нощувки със закуски и вечери – 2 в Делхи, 2 в Джайпур, 1 в Агра в отлични хотели 5*****
 • Обзорна екскурзия на Делхи
 • Обзорна екскурзия на Джайпур, с минаване през всички забележителности за два дни
 • Обзорна обиколка на Агра
 • Посещение на Тадж Махал
 • Входни такси за всички посещавани обекти, описани в програмата
 • Транспорт с луксозен автобус по маршрут описан в програмата
 • Приключение с рикши в Джайпур
 • Джип-сафари във Форт Амбър
 • Всички екскурзии, описани в програмата с екскурзовод на английски и превод на български
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • БОНУС - Отмяна на пътуване поради заболяване
 • медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 4000 евро
Цената не включва
 • Горивна такса, ако има такава
 • Такса за обработка на документи за издаване на виза – 100 лв.
 • Всеки клиент може да кандидатства за е-виза самостоятелно на https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html или да избере туроператора да свърши тази работа вместо него/ нея срещу такса от 100 лв, включваща обработка на документите и цената на визата, както и всички разходи по издаването ѝ. Таксата е невъзвръщаема и не гарантира издаване на виза.
 • Лични разходи
 • Бакшиши по 10 долара на ден на човек
 • Туристическа такса за хотелите
 • допълнителни екскурзии по желание
 • допълнителни екскурзии по желание
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Условия за резервация:
 • Авансово плащане: 30% от размера на резервацията до 24 часа след резервиране
 • Краен срок за пълно плащане: 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване: 7 дни преди тръгване
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация
 • Полетни разписания за всички дати на тръгване
 • София – Истанбул 16:00 / 18:25
 • Истанбул – Делхи 20:50 / 05:15 (на следващият ден)
 • Делхи – Истанбул 06:55 / 11:30
 • Истанбул – София 14:55 / 15:10
 • Условия за провеждане:
 • 21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
 • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
 • ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи: 18
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Всеки турист следва да има сертификат за ваксинация срещу covid-19 или отрицателен PCR тест
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и поне две празни страници в паспорта. За издаване на е-виза е нужно да представите още един документ за самоличност – лична карта или шофьорска книжка и снимка паспортен формат, както и да попълните формуляр он-лайн и да заплатите невъзвращаема такса
 • ВИЗА за ИНДИЯ – Всеки турист, следва да си извади е-виза преди тръгване от България: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html или срещу допълнителна такса туроператорът може да съдейства за придвижване на документите за издаване на е-виза.
 • ВИЗА за Индия – За виза следва да се кандидатства минимум 4 дни преди пристигане в Индия. Цената на виза за Индия е 25 долара + 2.5% такса. Стойността на визата и таксата са невъзвращаеми, независимо дали кандидатът ще получи или не виза и заплащането на таксата не гарантира издаване на виза. Можете да получите пълна информация и да кандидатствате за получаване на виза от тук: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 • Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат уведомени в най-кратки срокове.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 15.11.2024

Самолетна екскурзия до Тоскана

Екскурзия до невероятната Италия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 13.11.2023 до 16.10.2024

Валидна: ДО 01.04.2024

Свети Валентин в Севилия

Свети Валентин в Севилия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 11.02.2024 и от 17.03.2024

Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.06.2024

Великден в Атина

Великден в Атина

 3 нощувки/ 4 дни 

Дати от 03.05.2024 до 06.05.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Почивка 2024 в Пулия

Почивка 2024 в  Пулия

 8 дни / 7 нощувки

Дати: 25.05.2024, 01.06.2024, 08.06.2024, 15.06.2024, 22.06.2024, 29.06.2024, 06.07.2024, 31.08.2024, 07.09.2024, 14.09.2024, 21.09.2024

Валидна: ДО 01.03.2024

Свети Валентин в Брюксел

Свети Валентин  в Брюксел

3 нощувки/ 4 дни

Дати от 13.02.2024 до 16.02.2024