НОВА ГОДИНА 2024 В ШРИ ЛАНКА

Топла и екзотична Нова година 

12 дни / 10 нощувки

Дата: от 29.12.2023 до 09.01.2024

ДУХОВНАТА СИЛА НА БУДИЗМА И ШЕМЕТНИТЕ ПРИРОДНИ КРАСОТИ НА ОСТРОВА

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4* ДЕЛУКС СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ!

ВРЕМЕ ЗА ПЛАЖ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИ ОКЕАН!

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ ВКЛЮЧЕНА В ХОТЕЛА В КАНДИ!

ПОСЕЩЕНИЕ НА ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ И САФАРИ В ПРИРОДЕН ПАРК „МИННЕРИЯ“ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛОНОВЕ В ДИВАТА ПРИРОДА!

 

 ПРОГРАМА

 

Ден 1 29.12.2023, петък: СОФИЯ – ДОХА

Регистрация за полет София-Доха QR 228 на Qatar Airways в 12:50 ч. Кацане на летището в Доха в 18:30 ч.. Излитане за Коломбо с полет QR 662 в 19:25 часа на 29.12.2023 г.


Ден 2 30.12.2023, събота: КОЛОМБО – ВАЙКАЛА, Изхранване, включено в пакетната цена: закуска и вечеря Коломбо, рано сутринта на 30.12.2023 в 02:30 ч. Посрещане от сертифициран, местен екскурзовод и отпътуване към курортната зона Вайкала в близост до КоломбоНастаняване веднага в хотел Suriya Resort 4* или подобен във Вайкала. Почивка и закуска.Свободно време за плаж и развлечения.Вечеря.


Ден 3 31.12.2023, неделя: ВАЙКАЛА-НЕГОМБО. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря  Разходка до курортния град Негомбо. Свободно време за обяд.

* Негомбо е голям град в Шри Ланка, разположен на западния бряг в близост до лагуната Негомбо в западната провинция на 38 км от Коломбо. Негомбо е известен със своите дълги пясъчни плажове и вековна риболовна индустрия. Негомбо има голямо двуезично (синхалско/тамилско) население с явно римокатолическо мнозинство. Плитките води на лагуната Негомбо осигуряват безопасен подслон за морските кораби и се превръщат в едно от ключовите пристанища заедно с Капития, Путалам, Коломбо, Калутара и Гале, от които кралствата на Шри Ланка провеждат своята външна търговия в миналото и сега.
Връщане в хотела. Нощувка.
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ!


Ден 4 01.01.2024, понеделник: ВАЙКАЛА-ГАЛЕ-ЯЛА. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

 Отпътуване за Яла /296 км./ По пътя, посещение на люпилня и спасителен център за морски костенурки в близост до Хикадува
* Разположен на няколко километра северно от главния град Хикадува, се намира център и люпилня за спасяване на морски костенурки, център, създаден с цел опазване на някои от застрашените видове костенурки в света. Това е само един от многото люпилни за костенурки по южното крайбрежие на острова. Първоначално започнал като обществен проект за подпомагане на опазването на биоразнообразието на южното крайбрежие, сега той е напълно развита люпилня и спасителен център със специални екипи, които работят денонощно, за да изучават, грижат се и защитават няколко вида костенурки.
В момента има пет вида костенурки, за които се грижат в люпилнята и спасителния център. Такива видове са маслиновата костенурка Ридли, кожестата костенурка, шипоглавата костенурка, ястребовата и зелената костенурка. Съоръженията на люпилнята за морски костенурки и спасителния център са най-съвременни, оборудвани с резервоари за вода за грижа за новородени костенурки, заедно с възрастни видове костенурки, които са били спасени от морето поради наранявания. Една от най-интересните гледки в центъра, е зоната, в която костенурките снасят яйцата си, тъй като имат различни малки пясъчни могили, натрупани спретнато една върху друга. Всяка от тези могили се наблюдава внимателно, за да се изчисли процесът на излюпване на яйцата на костенурката.
Продължаване към Гале. Разглеждане на Стария форт.
*Гале се намира в южната част на Шри Ланка. Това пътешествие в миналото показва нидерландското владение на острова в този обект на Световното културно-историческо наследство. Гале е център на външната търговия от зората на същото това управление. Нидерландската крепост, която е обявена за обект на световното наследство, заобикаля по-старата част на града и е разположена на нос, чийто три страни гледат към морето. Укрепленията на крепостта са с обиколка над 2,5 км и осигуряват приятна и интересна разходка. Историкът сър Емерсън Тенант твърди, че Гале е бил древният библейски град Таршиш. Твърди се, че този град е търгувал с цар Соломон, персите и египтяните. През 1505 г. португалска флота, водена от Лоренсо де Алмейда, която се насочва към Малдивите, случайно попада в Гале. Като чува пеене на петел ( „Гало” означава петел на португалски), дава името на града. Друго обяснение за името е от синхалското име за скала „Гала“, много от които се намират в района на пристанището.
Свободно време за обяд.
Продължаване към Яла. Настаняване в хотел Oak Ray Wild 4* или подобен в Яла. Вечеря. Нощувка.


Ден 5 02.01.2024, вторник: ПРИРОДЕН ПАРК „ЯЛА“-ЕЛА. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

 Отпътуване за природен парк „Яла“ и джип сафари там.
*Това е изживяване с епични размери, което ви запознава, отблизо и лично с неопитомения свят на дивата природа. Независимо дали сте запален любител на природата или посещавате парк за диви животни за първи път, ако дойдете тук с ум, който е нетърпелив да изследва и учи, ще си отидете с новооткрития смисъл на живота.
Яла е място със славно минало и грандиозно настояще.
Яла е дом на „Panthera pardus kotiya“, величествен леопард, ендемичен за Шри Ланка. Но сред великолепния спектакъл на дивата природа ще станете свидетели и на издайническите признаци на изгубена цивилизация. Смята се, че монашеското селище Sithulpawwa, важно място за поклонници, е приютявало 12 000 жители, търсещи утеха, преди около 2000 години. Реставрираният скален храм сред поредица от добре запазени древни храмове предлага поглед към блестящото минало. Това, което днес е девствено кралство на дивата природа, е било дом на процъфтяваща цивилизация, датираща от славните дни на кралете на Шри Ланка. Стотици водни резервоари – изкуствено построени езера, повечето в полуразрушено състояние днес, са свидетелство за цивилизация, базирана на селското стопанство. Големите, още функциониращи езера сега осигуряват спасение за животинското царство, особено през сухия сезон.
Тук нашите рейнджъри-водачи ще дадат най-доброто от себе си, за да ни срещнат с леопарди, слонове, елени, мангусти, лениви мечки, крокодили, пауни, много други тропически видове птици.
Свободно време за обяд.
След обяд нашето приключение продължава с изкачването на малкия връх „Адамс“ и „9 арковия железопътен мост“
Малкият Адамов връх, висок 1141 м, е сравнително лесен за изкачване, с добра пътека догоре.
Забележителните и несравними гледки от върха са гарантирани.
Продължаваме с 9 арковия мост.
*Намира се в Демодара, между жп гарите Ела и Демодара. Историята твърди, че когато са започнали строителните работи на моста, е започнала Първата Световна война в Европа и стоманата, определена за този строеж, е била пренасочена към проекти, свързани с войната на Великобритания на фронта. В резултат на това местните архитекти са принудени да построят моста с каменни тухли и цимент, но без стомана. Забележително пътно съоръжение от камъни, тухли и цимент, завършено през 1921 г.
Отпътуване за Ела. Настаняване в Ella Gap 4* или подобен в Ела. Вечеря в местен ресторант /включено в цената/.


Ден 6 03.01.2024, сряда: ЕЛА-НУВАРА ЕЛИЯ. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

Очаква ни пътуване с влак от Ела до Нануоя /Нувара Елия/
Пътуванията с влак в Шри Ланка са изключително живописни и „О, толкова сюрреалистични“ – и по никакъв начин не могат да бъдат пропуснати. Избрахме за вас това пътуване и ви гарантираме, че ще останете възхитени от спиращите дъха гледки на тучни зелени хълмове, чаени плантации, девствени долини, великолепни водопади, перфектни като на пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли.
Пътуването с влак от Ела до Нувара Елия се изкачва през южната хълмиста част на острова, пресичайки чаените плантации, преди да се издигне и изчезне в облаците, като влиза и излиза от многото планински тунели, докато най-накрая се изкачи до Нувара Елия.
Това е наистина грандиозно и определено най-красивото пътуване с влак в Шри Ланка, ако не и в света!
Пристигане Нануоя /Нувара Елия/. Настаняване в Araliya Red 4* или подобен в Нувара Елиа.
 * Нувара Елия е град в хълмистата част на централната провинция на Шри Ланка. Името му означава „Град в равнината“ или „Град на светлината“. Градът е административна столица на област Нувара Елия, с живописен пейзаж и умерен климат. Намира се на надморска височина от 1868 м и се смята за най-важната и подходяща зона за отглеждане и производство на чай в Шри Ланка. Над града се извисява и Пидуруталагала, най-високата планина в Шри Ланка. Нувара Елия е известен със своя умерен, хладен климат - най-прохладната област в Шри Ланка и може да се каже, най-известната планинска курортна зона.
Основан от Самуел Бейкър, изследователят на езерото Албърт и горното течение на Нил, през 1846 г.
В миналото, климатът на Нувара Елия я превръща в място, обитавано от британските държавни служители и плантатори в Цейлон. Нувара Елия е наричан и „Малката Англия“, там британските колонизатори са можели да се потопят в своите забавления като лов на лисици, лов на елени, лов на слонове, поло, голф и крикет.
Много от сградите запазват елементи от колониалния период: например, „Кралската колибка“, „Къщата на Генерала“, „Гранд хотел“, „Хил Клуб“, хотел „Сейнт Андрюс“ и Градска поща. Новите хотели често се строят и обзавеждат в колониален стил. Посетителите на града могат да потънат в носталгията му по отминалите дни, като посетят забележителните сгради. Много от частните домове поддържат своите морави и градини в английски стил.
Настаняване в Araliya Red 4* или подобен в Нувара Елиа. Вечеря и нощувка.


Ден 7 04.01.2024, четвъртък: НУВАРА ЕЛИЯ-АМБУЛУВАВА-КАНДИ. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря. Днес ще посетим една от многото чаени плантации в района и ще имаме удоволствието да участваме в събиране на чай. После, в чаената фабрика ще научим за всички сортове чай, различното качество и класификации. Ще видим разликата в процеса на обработка на зеления и черния чай /едно и също растение, различна обработка/ Накрая, разбира се ще опитаме прочутия цейлонски чай, с бучка кокосова захар по езика, както е традицията и фантастично вкусните сладкиши, които го придружават. Благородно удоволствие за сетивата.

Продължаваме към последната Кралска столица – Канди. По пътя -свободно време за обяд.
Преди да пристигнем в Канди ще се изкачим до храмът „Амбулувава“.
Ambuluwawa е малък религиозен комплекс, разположен на върха на скала, на 85 км от Коломбо и на 25 км от Канди, близо до град Гампола. Хълмът, увенчан с бяла спираловидна кула, се намира на територията на едноименния природен резерват, наречен Ambuluwawa Biodiversity Complex. Територията на религиозния комплекс включва няколко сгради в допълнение към кулата, включително храмове на четири религии.
Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
Пристигане в Канди и настаняване в хотел Earls Regent 4* или подобен в Канди.  Вечеря и нощувка. /Канди/


Ден 8 05.01.2024, петък: КАНДИ-ПИНАВАЛА-КРАЛСКАТА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА ПЕРАДЕНЯ. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

Разходка и посещение на приюта за осиротели слонове в Пинавала.
Разположен сред 25 акрова кокосова гора, създаден през 1975 г., днес в приюта има над 40 слона, включително и бебета слонове. Това е изживяване, което не бива да бъде пропуснато. Свободно време за разходка по чаровната търговска уличка в Пинавала и възможност да се сдобиете със забавни и красиви сувенири от Шри Ланка, или пък свободно време за обяд.
Връщане в Канди. Разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на 147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е била любима градина за разходки на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5-те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралският палмов булевард (1905 год.)
Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света. Вечеря и нощувка. /Канди/


Ден 9 06.01.2024, събота: КАНДИ-МАТАЛЕ-ДАМБУЛА. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

Разходка из Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещения зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.
Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храмът на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварии.
Отпътуване за Дамбула. (80 км, около 2 часа).
Спирка за обяд по пътя.
Попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.
Пристигане в района на Дамбула. Следобяд, посещение на Пещерния храм на Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, издълбана в скалата, с размери над 14 м.Настаняване в хотел Amaya Lake 4*  или подобен. Вечеря и нощувка.
 

Ден 10 07.01.2024, неделя: ДАМБУЛА-СИГИРИЯ -ПОЛОНАРУВА. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря

Рано сутринта, на изгрев слънце, отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. 
 
Връщане в хотела и закуска.
Отпътуване за старата столица Полонарува /70 км, около 1 час и 30 минути/
Полонарува е средновековната столица на Шри Ланка и в течение на много години той е бил резиденция на владетелите на страната. Неслучайно някогашната столица е смятана за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка, а красотата й е призната от всеки, който е имал щастието да се изправи пред този удивителен пейзаж. Археологическите разкопки са започнати в началото на XX в., а главната забележителност е каменният храм Гал Вихара - най-известния храм в Шри Ланка. Той е изсечен в скалите и до така създадените изкуствени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, която е дьлга цели 15 м. Друга забележителност на старинния град е храмьт, известен с прозвището Ланкатилака или „бисерьт на Цейлон", пред чиито гигантски статуи човек може да се почувства като мравка.
Връщане в хотел Amaya Lake 4*. Вечеря и нощувка.
 

Ден 11 08.01.2024, понеделник: ДАМБУЛА-КОЛОМБО. Включено хранене в пакетната цена: закуска и вечеря
Преди обяд, напускане на хотела в Дамбула.
Отпътуване за Коломбо (разстояние около 170 км, 3 часа и 50 мин.)
Пристигане в Коломбо. Панорамна обиколка на забележителностите на града.
 • Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 г. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж. Разглеждане на храма  „Гангарама“ в Коломбо.
Вечеря в Коломбо /включена в цената/. Трансфер към летище „Бандаранайке“ за обратен полет към Доха.

Ден 12 09.01.2024, вторник: КОЛОМБО – ДОХА - СОФИЯ
Излитане в 04:00 от Коломбо и кацане в Доха в 06:30. Следващ полет от Доха до София в 07:45 ч. Кацане в София в 11:50 ч на 09.01.2024 г.


София – Доха – Вайкала –Негомбо- Гале – Сафари в Природен парк „Яла“– Ела – Нувара Елиа- Канди – Пинавала – Пераденя - Матале – Дамбула – Сигирия - Полонарува - Коломбо– Доха – София

 

 

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ

На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло
         2310 евро/
         4518 лева
2694 евро/
5269 лева
2210 евро/
4322 лева

 

 

Цената включва
 • Самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха – София с АК Qatar Airways с включен 1 бр. чекиран багаж до 25 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 7 кг с размери 50x37x25cm и 1 бр. дамска чанта, чанта за лаптоп, раница;
 • Летищни такси
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел Suriya Resort Kammala 4* или подобен във Вайкала
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в Oak Ray Wild 4* или подобен в Яла
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ella Gap 4* или подобен в Ела
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в Araliya Red 4* или подобен в Нувара Елиа
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Earls Regent 4* или подобен в Канди
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Amaya Lake 4* или подобен в Дамбула
 • Транспорт с климатизиран туристически автобус по целия маршрут на програмата;
 • Разходка в Негомбо
 • Новогодишна Гала вечеря;
 • Посещение на люпилня и спасителен център за морски костенурки
 • Разходка из Гале
 • Посещение на Ела
 • Сафари в природен парк Яла;
 • Изкачване на малкия връх Адам
 • Разглеждане на 9 арковия мост
 • Панорамно пътуване с влак до Нануоя
 • Посещение на Нувара Елия
 • Посещение на чаена плантация, събиране на чай и дегустация във фабрика за чай в Нувара Елиа
 • Изкачване на кулата Амбулувава
 • Разходка до приюта за осиротели слонове „Пинавала“
 • Разглеждане на Канди
 • Посещение на „Храма на Зъба“ – Далида Малигава
 • Разглеждане на Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Разглеждане на градина за подправки в Матале
 • Разглеждане на хинду храм в близост до Матале
 • Изкачване на Сигирия;
 • Разглеждане на скалните храмове в Дамбула;
 • Посещение на Полонарува
 • Обзорна разходка в Коломбо
 • Посещение на будисткия храм „Гангарагама“ в Коломбо
 • Вечеря в Коломбо преди отпътуване
 • Входни такси за всички посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване в Шри Ланка от сертифициран екскурзовод с английски език;
 • Превод на екскурзоводската беседа от водача на групата;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 EUR на лице за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19
Цената не включва
 • Виза за Шри Ланка – 52 USD – заплаща се предварително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо, Таксата за виза задължително се добавя към договора и се плаща при доплащането като стойността се изчислява по курса на БНБ в деня на доплащане. При промяна на таксата за виза от страна на правителството на Шри Ланка, записаните ще бъдат уведомени своевременно Туроператорът генерира електронно разрешение за пътуване (ETA), което се получава онлайн предварително и самата виза се поставя в паспорта при кацане на летище в Шри Ланка.
 • Разходи от личен характер;
 • Напитки и хранения извън посочените по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, включително и COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на договора и внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 5% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Полетно разписание с Qatar Airways:
 • Дата на отпътуване Номер на полет Излита Каца Час на излитане Час на кацане Дата на пристигане Отличителни белези Продължител-ност на полета
 • 29.12.2023 QR 228 Sofia Doha 12:50 18:30 29.12.2023 Airbus A320 4 ч. и 40 мин.
 • 29.12.2023 QR 662 Doha Colombo 19:25 02:30 30.12.2023 Airbus A333 4 ч. и 35 мин.
 • 09.01.2024 QR 663 Colombo Doha 04:00 06:30 09.01.2024 Airbus A333 5 ч.
 • 09.01.2024 QR 227 Doha Sofia 07:45 11:50 09.01.2024 Airbus A320 5 ч. и 05 мин.
 • Включен багаж за полетите на Qatar Airways:
 • 1 бр. ръчен багаж 7 kg с размери 50 × 37 × 25 cm
 • 1 бр. регистриран багаж 25 kg с размери В + Ш + Д = max. 300 cm
 • ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Информация относно здравните изисквания, свързани с КОВИД 19 за влизане на територията на Шри Ланка, актуална към 27.08.2023 г.: НЯМА ИЗИСКВАНИЯ
 • Поради динамично променящата се ситуация, информацията относно изискванията и медицинските условия за посещението на всяка една страна по програмата подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.
 • Срокове за анулации и неустойки:
 • До 7 дни след внасяне на първия депозит и сключване на договор – без неустойка;
 • След 7 дни от сключване на договора и плащане на депозита - 2500 лв или стойността на депозита
 • След 01.12.2023 г. – 100% от стойността на пътуването
 • При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане съгласно чл. 87, ал.3 от Закона за туризма.
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 30.11.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023