Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург

 6 нощувки/7 дни

 Дати на отпътуване

10.07.2022 г., 17.07.2022 г., 24.07.2022 г.

07.08.2022 г., 21.08.2022 г., 28.08.2022 г

Маршрут:

София – Санкт Петербург – Москва - София

 

ПРОГРАМА:

Ден 1 : София - Санкт Петербург
Излитане от летище София с директен полет на България Ер до Санкт Петербург. Кацане на летище Пулково в Петербург. Посрещане и трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 : Санкт Петербург - Петропавловската крепост - Пушкин/ Царско село
Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще видим Историческия център с Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе.
Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилио ни и мостове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 : Ермитажа - Исаакиевски събор - Спас на Крови
Закуска. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие.
Посещение на Исаакиевски събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.
Спас на Крови - построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв". Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 : Петерхоф - Москва
Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Трансфер до гарата. Отпътуване за Москва с влака САПСАН. Пристигане в Москва. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 : Москва
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.

Свободно време. По желание : вечерен круиз по река Москва (около 1.5 часа). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Кремъл и Кремълските катедрали
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. При възможност свободно време за обяд.

След обяд по желание : посещение на Оръжейната палата: основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
По желание : посещение на Третяковската галерия. Това е най-значимия художествен музей в Русия, съхраняващ някои от най-големите и значими произведения на руското изобразително изкувство. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 : Москва – София
Закуска. Свободно време или по желание : посещение на ВДНХ (Изложението на постиженията на народното стопанство). Най-големият съветски тематичен парк, намиращ се в северната част на руската столица. Комбинира емблематични за руската архитектура ансамбли, павильони на различни бивши съветски страни, фонтани, увеселителен парк. Тук се намират Музеят на космонавтиката, историческият парк „Русия – моята история“, Московският океанариум – най-големият в Русия, Музея на киното и много други. Можете да си наемете колело, да обядвате в съветски стил от 50те, или да придобиете ново професионално умение в Технограда. Безброй възможности за развлечение.
Трансфер до летище Шереметиево за полет до България. Пристигане на летище София вечерта.

 

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2022

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Дете (2-11.99) на допълнително легло Единична стая
10.07.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв.
17.07.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв.
24.07.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв.
07.08.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв.
21.08.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв.
28.08.2022 г. 2328 лв. 2328 лв. 2148 лв. 2618 лв

 

Цената включва
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" според условията на ЗД Евроинс АД - застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на поставяне под карантина вследствие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19, смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина
 • Самолетен билет за директен полет София – Санкт Петербург/ Москва - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
 • Трансфери летище - хотел – летище
 • Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Санкт Петербург до Москва
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
 • Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език, с включена входна такса
 • Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
 • Разходка из Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
 • Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език, с включена входна такса за двореца
 • Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език, с включена входна такса за Екатерининския дворец
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език, с включена входна такса
 • Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса
 • Посещени на Спас на Крови с включена входна такса
 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването
 • Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 10 туристи;
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването;
 • За издаването на виза за Русия е задължително да имате сключена медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие минимум 30 000Евро. Ако сключите индивидуално такава застраховка, е необходимо да я представите на туроператора;
 • Необходими документи – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно;
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел;
 • Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), актуална снимка паспортен формат.
Цената не включва
 • Всичко, неописано в „Цената включва“
 • Виза – 120 лева
 • Виза съпорт – 40 лв
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗД „Евроинс“ за лица до 69години – 15лв.*
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗД „Евроинс“ за лица над 69 години – 36лв.*
 • Обяди и вечери
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Посещение на Оръжейната палата при мин. 10 туристи: 50лв.
 • Вечерен круиз по река Москва при мин. 10 туристи с екскурзовод на български език 98 лв.
 • Посещение на Третяковската галерия при мин. 10 туристи: 79лв.
 • Посещение на ВДНХ при мин. 10 туристи : 50лв.
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Срокове и начин на плащане:
 • Депозит: 100 лв. при резервация
 • 400 лева до 60 дни преди отпътуване
 • Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път към ТУРОПЕРАТОРА или на място при оторизираните му агенти.
 • Платените суми са гарантирани в случай на поставяне под карантина вследствие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19, смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина, в съответствие с общите условия на ЗД Евроинс АД.
 • Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 30 календарни дни преди датата на тръгване –
 • 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет.
 • под 20 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 10.
 • Депозит: 100 лв..
 • Второ плащане: 400 лв.
 • Допълнителни услуги
 • Название Избираема Цена
 • • Всичко, неописано в „Цената включва“ ДА
 • • Виза – 120 лева ДА 120 лв.
 • • Виза съпорт – 40 лв ДА 40 лв.
 • • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗД „Евроинс“ – 15лв. за лица до 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ ДА 15 лв.
 • • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗД „Евроинс“ – 36лв. за лица над 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ ДА 36 лв.
 • • Разходи от личен характер ДА
 • • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание ДА
 • • Посещение на Оръжейната палата при мин. 10 туристи ДА 50 лв.
 • • Вечерен круиз по река Москва при мин. 10 туристи с екскурзовод на български език ДА 98 лв.
 • • Посещение на Третяковската галерия при мин. 10 туристи ДА 79 лв.
 • • Посещение на ВДНХ при мин. 10 туристи ДА 50 лв.
 • • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 28.02.2023

Карнавала във Венеция

Карнавал във Венеция 

4 дни / 3 нощувки

Дати от 09.02.2023 до 12.02.2023

Валидна: ДО 20.12.2022

Екскурзия до Истанбул и Одрин

 Екскурзия до Истанбул 

2 нощувки/ 4 дни

Дати от 04.08.22г до 15.12.2022

Топ цени 165 лв на човек

Валидна: ДО 10.03.2023

Ескурзия до Солун, Метеора, Вергина и Едеса

Екскурзия в Гърция 

2 нощувки / 3 дни 

Дати от 09.09.2022 до 03.03.2023

Топ цени от 175 лв 

Валидна: ДО 01.04.2023

Екскурзия до Мароко

Екскурзия до  Мароко

6 дни / 5 нощувки

Дати от 15.03.2023 до 20.03.2023

Валидна: ДО 08.01.2023

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

3 нощувки/4 дни

от 30.12.202 до 02.01.2023

 

Валидна: ДО 14.01.2023

Коледа и Нова година в Будапеща!

4 дни / 3 нощувки

23.12.2022- 26.12.2022г. 

30.12.2022-02.01.2023г.

Топ цени!

Представител на Лале Тур в Будапеща на български език!