Новогододишно пътешествие до Виетнам и Камбоджа

Новогододишно пътешествие до Виетнам и Камбоджа 

16 дни / 13 нощувки

Дати от 28.12.2023 до 12.01.2024

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София - Доха 

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:50 ч. за Доха с полет на авиокомпания Qatar Airlines. Кацане в Доха в 18:30 ч. Прикачване на полет за Хо Ши Мин в 20:45 ч.

 

Ден 2: Доха – Хо Ши Мин 

Кацане на летище Tan Son Nhat. Посрещане от местния представител. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 3 – Хо Ши Мин – сити тур

Закуска.Туристическа обиколка на града - Музея на останките от войната, който представя все още пресните спомени от войната във Виетнам ш съдържа изумителни артефакти и фотографии, американска въръжена техника, части от артилерии, бомби и пехотни оръжия. Продължаваме към Двореца на обединението – някогашен дворец Нородом. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането ѝ на 30 април 1975 г. Следва една от най- важните историческите забележителности, Катедралата Notre Dame, сграда от червени тухли, с кули близнаци, копие на оригиналната конструкция от Париж.На Площада на Централната Поща,ще се любуваме на постройката на френския архитект, Густав Айфел, направена още преди да е построил Айфеловата кула.След Обяд ще се отправим към оживения китайски квартал, известен на местните като Chợ Lớn.оживения пазар Bình Tây, колосален център за търговия на едро, и пагодата Thiên Hậu. Храмът е построен от кантонската конгрегация в началото на 19 век. Пред огромните горящи спирали от тамян, които винаги впечатляват посетителите, нашият водач ще разясни как китайците са имигрирали във Виетнам и са пренесли своята културна, религиозна и философска мисъл в новата си родина. Връщане в хотел.Нощувка.

 

Ден 4 Хо Ши Мин - делтата на Меконг, дневен тур

Закуска.Очаква ни еднодневно бягство от забързания град, сред оризища и плодови плантации по път за Ben Tre, портата към делтата на река Меконг. Тази река преминава през Китай, Мянма (Бирма), Лаос и Камбоджа, преди да протече през Виетнам и да се разцепи на много водни пътища, които образуват делтата на река Меконг, южно от Хошимин (Сайгон). Наричана „делвата с ориз на Виетнам“, Плаващите пазари това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възможност на чуждестранните посетители да видят Виетнам такъв, какъвто той всъщност е. С гребна лодка се носим сред селски пейзажи и живота около реката.,бавно а бавно пътуване в провинцията през малките канали, покрай плаващия пазар за кокосови орехи Thom до изолиран остров, където живота е забавил ход и хората живеят близо до природата. Няма павирани улици, скутери или електричество на острова. Местния ни гид ще ни поведе за приятна разходка по скрити пътечки и меандри, за да открием местна чайна за чаша чай, ще потопим крака в традиционни билки и получим уроци по готварство. Ще се насладим на гостоприемството на местните, докато опитваме вкусно приготвен домашен обяд с местни специалитети. Връщаnе в Хо Ши Мин, където ще пристигнем преди края на деня. Нощувка.

 

Ден 5 Хо Ши Мин - Пном Пен тур

Закуска. Трансфер до границата с Камбоджа. Пътуване около 4 часа.Пристигане в Пном Пен.

Познат като „Перлата на Азия“ Пном Пен се намира в южната част на страната и представлява политическия, икономическия и финансовия център и най-голямото международно пристанище на Камбоджа.От тук тръгват и повечето туристически маршрути.Името на града произлиза от легенда,според която жена на име Пен намерила скрити в дърво будистки статуи. Дървото е плавало спокойно по река Меконг и Пен успяла бързо да го извади. Сега статуите се намират в ступа, издигната на хълм в града, и са сред основните му атракции. На кхмерски хълм е Пном и цялото име на камбоджанската столица в превод означава Хълма на Пен.

След обяд, посещение на Кралския дворец, построен през 1866г oт дядото на сегашния крал на Камбоджа. Представлява комплекс от великолепни кралски постройки с класически кхмерски покриви, богато украсена позлата и скъпоценности, интригуващи оформления на отбранителните стени с класически кхмерска архитектура и лек френски привкус. Продължава и днес да е седалище на краля, а най-силен интерес бъдат няколко сгради -павилиона Чан-Чая,използван за публични тържества, церемонии, призиви към хората и празнични концерти; Сребърната пагода-изградена като храм на Буда,наричан Изумрудения Буда- статуя със специално централно място в храма - върху златна подпора от злато и скъпоценни камъни и Тронната зала - най-монументалната структура на комплекса.

Ще посетим още Националния Музей, построен от френски археолог и художник през 1917 г., с находки от времето на „Златния век“ в Анкор и историята на Камбоджа. Богатата колекция от кхмерско изкуство и скулптура от археологически места в страната ще ни впечатли.

 

Ден 6 Пном Пен – Чеунг Ек „Полетата на смъртта“ – Сием Реап

Закуска. За да разберете наистина историята на страната и мисленето на хората, е задължително да посетите Cheung Ek, голям мемориал в памет на 17 000 жертви, които са били убити и захвърлени в масови гробове по време на управлението на лидера на Червените кхмери Пол Пот. Разположено на 17 километра от град Пном Пен, това място стана известно от филма „The Killing Fields“. Останките вътре в мемориала и масовите гробове, осеяли района, ви напомнят за страданието на жертвите. Заедно с образователните напомняния за жестокостта на режима на червените кхмери, това пътуване ви дава оценка на борбата, пред която са се изправили камбоджанските хора, и тяхната невероятна смелост да преодолеят страданията и да възстановят страната си.

Отправяме се към Сием Реап(преход 5 часа), спирка за посещение на село Скоун, известно с гигантските тарантули. Ще видите местните да продават пържени тарантули и щурци като предястие. Настаняване в хотела. Нощувка в Сием Реап.

 

Ден 7  Та Прохм  - Ангкор Том -  Ангкор Ват

Закуска.Днес денят е посветен на храмовете Ангкор - сърцето и душата на Камбоджа и източник на силна национална гордост.Разположен между езерото Тонле Сап и планината Кулен, Ангкор съдържа великолепните останки на няколко столици на Кхмерската империя. която процъфтява приблизително от IX до XV в. Стотиците храмове, оцелели до днес, са само свещеният скелет на огромния политически, религиозен и социален център на древната империя. Ще разгледаме Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя, с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII –храма Байон,един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, с огромни лица издълбани в камъните и гледащи те с усмивка,както и нимфите аспара.Интересна е и гигантската Тераса на слоновете,чието име произлиза от резбованите слонове, използвана е от краля като платформа, от която е наблюдавал победоносно връщащата се армия.както и при публични и кралски церемонии. Храма Та Прохм-посветен на майката на крал Джаяварман VII. Проектиран като будистки храм и университет,построен между средата на 12 в. и началото на 13 в.Той е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му и се чувстваш като в забравен град.

Следобед ще разгледаме Ангкор Ват- „град на храмовете“.смятан за най-големия религиозен паметник в света.Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм,посветен на бога Вишну,към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Анкор Ват е служил преди всичко като храм и гробница на краля Суряварман II. Общоприето е, че е построен на запад, за да съответства на символизма между залязващото слънце и смъртта.Днес е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център, от основаването си до наши дни,част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.Признат е за символ на Камбоджа, изобразен на националния флаг, давайки повод за гордост на всеки камбоджанец. Връщане в хотела. Нощувка в Сием Реап.

 

 Ден 8 Бентей Срей – Езерото Тонле Сап

Закуска. Отпътуване към покрайнините на Сием Реап, за да посетите Бентей Срей, което в превод означава „Цитаделата на жените“. Първоначално построен през 10-ти век и посветен на хиндуисткия бог Шива, този храм от червен пясъчен камък е една от най-значимите структури на Ангкор, тъй като стените му са украсени със сложни резби, които са изключително добре запазени. Тези великолепни руини предлагат страхотна представа за цивилизацията на Ангкор и техните вярвания. Продължете с посещението на Banteay Samre, хиндуисткия храм от 12-ти век, често сравняван с малък Ангкор Ват.

Отправяме се към Кампонг Плук е едно от най-впечатляващите и непокътнати селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора и живота край езерото. Качете се на местната лодка и се отправете на релаксиращ круиз. Потопете се в природата и надникнете в разнообразния селски начин на живот на езерото, докато лодката ви се плъзга през мангровите гори, къщите на кокили, плаващото училище и полицейския участък. Наблюдавайте плаващия живот, протичащ както навсякъде другаде в Камбоджа. Подгответе фотоапарата си, за да заснемете живописната гледка към езерото Тонле Сап, местните жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар.

 

Ден 9 Сием Реап  - полет Дананг - Хой Ан 

Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: обиколка с Vespa – живот в провинцията Сием Реап

Много повече от вратата към великолепните храмови руини на Ангкор, очарователният провинциален град Сием Реап се определя от група провинциални села, където животът е прост и бавен, а хората живеят близо до своите земеделски земи и оризови полета. Предлагаме Ви полудневна обиколка, изследваща кхмерската провинция от задната седалка на модерна италианска Vespa. Започнете деня си с посещение на APOPO, организация за разчистване на противопехотни мини, която разработва и използва плъхове, за да откриване на смъртоносните експлозиви. Следвайте малките пътеки и задни улички, които ви извеждат от суматохата на Сием Реап и открийте какво прави кхмерската култура и провинцията толкова богата и завладяваща. Посетете местна зашеметяваща и спокойна пагода, за да научите за духовните системи от вярвания на кхмерите. Получете благословия от монасите, според истинската традиция, седнете на килими, докато монасите пеят благословии и ви поръсват със светена вода и цветя – традиционен начин, за който се смята, че предава късмета на боговете. Основните акценти на това пътуване са да се разходите из селото, за да се срещнете с местните жители и да придобиете представа за моделите на ежедневния живот, които са се променили много малко от времето на храмовете. Разговаряйте със семейство тъкачи на ратан и опитайте вкусен лепкав ориз, изпечен в бамбук. Завършете преживяването си в местна семейна къща, заобиколена от оризища. Насладете се на провинциалното гостоприемство, докато отпивате студен кокос или местна бира в селска, но уютна атмосфера.

Полет до Дананг. Трансфер до хотела в Хой Ан. Нощувка.

 

Ден 10 Хой Ан – сити тур

Закуска. Отправяме се на пешеходен тур с екскурзовод около древния град Хой Ан, който е известен със своята добре запазена архитектура, пешеходни улици и типична местна кухня. По време на тази спокойна обиколка, наблюдавайте някои от историческите търговски и общински къщи, древни пагоди и традиционни места за поклонение с влияние от китайската, японската и виетнамската архитектура. Спрете на емблематичния над 400-годишен японски покрит мост, построен за първи път от японската общност през 1590 г. като начин да стигнете до китайския квартал през водата. Посетете залата за събрания на китайската конгрегация Chaozhou, забележете нейните великолепни дърворезби по гредите, стените и олтара, докато разгадаете с водача си някои неразказани истории за китайската общност по време на престоя им в Хой Ан. Продължете да се разхождате из задната улица на Хой Ан и усетете тихо, тракащо бръмчене, което е звукът на шевни машини. Това малко очарователно градче също е дом на стотици шивашки ателиета и никой не може да обясни точно кога, как или защо е станало централно за шиене. Посетете шивашко ателие, където можете да получите някои експресни дрехи по поръчка. Известен като ключова част от културата на Хой Ан, коприненият фенер е проста, но цветна ръчна изработка. Следвайте тясната улица, за да стигнете до дома на местен занаятчия, сгушен в малък ъгъл на квартала. След кратко въведение в историята, формата и цвета на фенерите, както и в етапите на производство, опитайте да създадете или украсите фенер и го вземете у дома като сувенир.

Ввъзможност за допълнителна екскурзия *Изкачване с лифт до комплекса Ба На Хилс- „Ръцете на Бога”,или дълъг 150 метра пешеходен златния мост- „ едно от най-интересните места, които можем да посетим в света; Градчето Ба На Хилс е известно с прекрасна си природа и с най-дългата лифтова дъга в света (над 5 км). Основното предназначение на моста е да свърже лифта с началото на горите, без да е необходимо изкачването на стъпала. Гледан отстрани, златният мост изглежда като златна нишка, която две гигантски каменни божествени ръце издърпват от земята.Най-впечатляваща е гледката, когато се образува мъгла в долината под моста. Тогава усещането е сякаш стъпвате в облаците, защото мостът се намира на 1000 метра надморска височина! Нощувка

 

Ден 11 Хой Ан – Дананг – Ханой

Закуска. Трансфер до летище Дананг за кратък полет до Ханой. 

Следобед – обиколка на град Ханой, където историята и културата на Виетнам са ясно показани. Посещение на Храма на литературата, първият университет във Виетнам. Построен през 11-ти век, този зашеметяващ храм представлява рядък пример за добре запазена традиционна виетнамска архитектура и е изобразен на гърба на банкнотата от 100 000 виетнамски донга.

Пътуването с велосипед (рикша) е отличен начин да наблюдавате Ханой отблизо, където атмосферата е оживена и  забързана. Вашият местен шофьор ще ви кара по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, създаден още през 15-ти век, с тесните 36 улици, които обозначават стоките, които са се продавали някога там; улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакирани изделия и улица на бижутата. Изследвайте завладяващия лабиринт от задънени улички, открийте силата си за договаряне и си тръгнете с необичайни предмети, които винаги ще ви напомнят за този незабравим следобед.

Завършете пътуването си, като се разхождате из живописното езеро Хоан Кием „Езерото на върнатия меч“, кръстено на магически меч, използван някога от най-почитаните герои, за да победят китайската династия Мин и след това върнат при бога на Златната костенурка на езерото.

 

Ден 12 Ханой - Нин Бин

Закуска.Стартираме деня с 2-часов преход покрай Червената река до района на Нин - Бин, едни от най-впечатляващите природни пейзажи в Югоизточна Азия. Освен с вдъхновяващата си природа, районът предлага чудесна възможност да се докоснем до автентичните села и селския начин на живот във Виетнам.Един магичен речен пейзаж с карстовите каньони и пещери,покрай оризови насаждения,изумителните гледки, тишината и спокойствие. Ще посетим старата столица на Виетнам от 10-11 в. - Хоа Лу и храмовете на династиите Дин и Ле, Bich Dong- втората най-красива пещера във Виетнам, украсена с красиви сталактити и сталагмити с различни форми и цветове.Изкачваме се на Ngu Nhac Son (планината на палмата на Буда), за да се насладим на панорамна гледка.Ще се возим на традиционна плоскодънна лодка.

Известен като "Ha Long Bay ", Tam Coc ("три пещери" на виетнамски език) е образуван от река Ngo Dong, протичаща през планина. Този следобед местен опитен гребец ще ви отведе по великолепен воден път, заобиколен от оризови полета. Насладете се на невероятната гледка на карстовата формация, докато изследвате тези пещери сред извисяващи се планини. Слезте от лодката и минете по малка пътека, за да стигнете до храма Thai Vi. Насладете се на красивия селски пейзаж, докато минавате покрай безкрайните оризови полета и мистериозната пещера със свещен храм вътре.

Нощувка в района на Нин Бин.

 

Ден 13  Нин Бин - залива Халонг

Закуска.Следва трансфер от хотела до Tuan Chau Marina, където ни очаква релаксиращ круиз по забележителния залив Lan Ha Bay. Тук всяко кътче е толкова красиво , колкото известния му съсед Ha Long, но е все още не така силно развит. Време да опознаем кораба или да се насладим на магическия пейзаж по маршрута. Ще обядваме в ресторанта с пресни морски дарове,след което круиза ще завърши своята обиколка в залива Lan Ha Bay. Района е заобиколен от невероятни карстови образувания. Можете да изберете между каяк в кристално чистите води на залива и/или плуване. Връщаме се обратно на основния кораб, за да отплаваме към мястото, на което ще акостираме за през нощта. Време за демонстрация и начин на приготвяне на вкусна виетнамска храна.Специална вечеря в ресторанта на кораба.Свободно време.Нощувка на кораба.

 

Ден 14 Халонг – Ханой

Сутринта, след изгрев, тези, които могат да станат рано ще се насладят на уроци по тай чи Чай, кафе и лека закуска,преди да посетим величествените пещери на залива Halong. Места със карстови варовикова образования, лесно разпадащи се, от които се образуват дълбоки пещери.Заливът Ха Лонг „Спускащият се дракон” е една от най-големите забележителности на страната. Според преданията, в далечни времена златен дракон се спуснал от планините до брега на морето, ударил силно с опашката си, земята се нацепила на островърхи планини и дълбоки падини. Драконът се потопил в морето и водата заляла всичко, останали да стърчат върховете като безброй острови, разпръснати из залива. Заливът е обявен за световно природно наследство от ЮНЕСКО, запазил е естествената си красота, а 3000 островчета и интересни скални образувания създават магически пейзаж с несравнима красота. Преди акостиране ще сервират брънч.Трансфер до Ханой.

 

Ден 15 Ханой – отпътуване

Закуска. Свободно време ил по желание: Полудневен тур – Скритите кътчета на Ханой

Известен като една от дестинациите, които трябва да посетите в Азия, Ханой има уникално съчетание между динамичната атмосфера на младостта и бавния начин на живот на по-старото поколение. Днес ще имате чудесна възможност да видите Ханой от различна гледна точка. Качете се на мотоциклет с професионален шофьор и започнете да изследвате скритите кътчета на Ханой, които не са споменати в нито един пътеводител.

Спрете в Операта за снимки, докато вашият водач ще хвърли бърз поглед на френската архитектура, видима от многото колониални паметници, разпръснати из центъра на града. Градското оформление на Ханой от просторни булеварди и красиви общи пространства е силно повлияно от френската окупация.

Следвайте зигзагообразните задни улички и алеи, за да стигнете до пазара Gioi, най-големият пазар за механични части и електроника във Виетнам, където можете да купите всичко - от механични елементи до най-малките отвертки, от кухненски прибори до части за мотоциклети, този пазар има всичко!

Продължете пътуването си, като се плъзнете из Стария квартал, за да получите уникална представа за структурата на жилищните райони на града от социалистическия период.

Посетете ретро железопътно кафене за вкусно виетнамско кафе с кондензирано мляко или зелен чай, докато наблюдавате света, който минава, поемайки гледките и звуците на истински Ханой.

Вашият доверен шофьор ще ви отведе до историческия Лонг Бридж, известен с уникалната си историческа, архитектурна и културна стойност. Построен по време на френската окупация от началото на 20-ти век, мостът притежава голяма красота, типична за френската архитектура. Подгответе фотоапарата си, за да заснемете живописни панорамни гледки или запомнящи се моменти на местни хора или улични търговци, пресичащи моста с традиционния си транспорт.

Трансфер до летище за полет до Доха.

 

Ден 16 Доха – София.

Полет от Доха до София. Кацане на летище София преди обяд.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Qatar Airways

София - Доха - Хо Ши Мин 12:50 - 06:55 (+1 ден)

Ханой  - Доха - София 19:40 - 11:50 (+1 ден)

Полетът е с прекачване в Доха

 

Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

 

 

Дата

Човек в двойна стая

Двама възрастни в двойна стая

Трима възрастни в двойна стая

Един възрастен с дете 0-1.99

Един възрастен с дете 2-11.99

Двама възрастни с дете 0-1.99

Двама възрастни с дете 2-11.99

28.12.2023

6179

12358

18537

12358

12358

12358

17927

 

 

SGL - Цените са в ЛЕВА на база BB

 

Дата

Единична стая

28.12.2023

7119

 

Цената включва
 • Цената включва: Самолетен билет София - Доха - Хо Ши Мин - Ханой - Доха - София;
 • Вътрешен полет Дананг - Ханой (Vietnam Airlines, economy class, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 12 кг);
 • Вътрешен полет Сием Рип - Дананг (Cambodia Angkor Air, economy class, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг);
 • Трансфер по програмата летище - хотел-летище;
 • 13 нощувки ( във Виетнам и в Камбоджа) със закуски:
 • 3 нощувки със закуски в Northern Charm hotel 4* или подобен в Хо Ши Мин;
 • 1 нощувка със закуска в Duong Chan hotel 4* или подобен в Пном Пен;
 • 3 нощувки със закуски в TARA ANGKOR HOTEL 4* в Сием Реап;
 • 2 нощувки със закуски в Belle Maison Hadana Hoian Hotel 4* или подобен в Хой Ан;
 • 2 нощувки със закуски в Hanoi Tokyo 4* или подобен в Ханой;
 • 1 нощувка със закуска Ninh Binh Hidden Charm hotel & Resort 4* в Нин Бин
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на кораб (тип джонка) La Casta Cruise 4* или подобен в залива Ха Лонг.
 • Сити тур на Ханой - посещения, разходка с рикша и обяд;
 • Разглеждане на Нин Бин с включен обяд;
 • Круиз из залива Ха Лонг;
 • Разглеждане на старата част на Хой Ан;
 • Разглеждане на храмовете Ангкор Том и Ангкор Ват - душата на Камбоджа;
 • Обиколка на Пном Пен с включено разглеждане на Кралския дворец;
 • Посещение на Бентей Срей и Езерото Тонле Сап;
 • Обиколка на Хо Ши Мин с местен екскурзовод;
 • Екскурзия до делтата на р. Меконг с включен обяд;
 • Входни такси за посещаваните обекти, представления и т.н.;
 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод от водача;
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).
Цената не включва
 • Виза за Виетнам - 50 щатски долара (издава се и се заплаща на място);
 • Виза за Камбоджа - 40 щатски долара (издава се и се заплаща на място);
 • Допълнителни екскурзии по желание:
 • Обиколка с Vespa – живот в провинцията Сием Реап – 175 лева за възрастен /100 дете 2-11.99
 • Изкачване с лифт до комплекса Ба На Хилс в ден 7-ми - Ръцете на Бога - 180 лева възрастен/100 лева дете 2-11,99 г.;
 • Полудневен тур – Скритите кътчета на Ханой -110 лева възрастен/50 лева дете 2-11,99 г.;
 • Такса обслужване (шофьор и местен гид) - 5 щатски долара/турист/ден (заплаща се на място);
 • Разходи от личен характер.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Условия за резервация:
 • Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
 • Доплащане 30 дни преди тръгване;
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
 • Анулации:
 • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
 • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
 • До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
 • Под 30 дни - 100% като такса анулация.
 • ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи: 18 човека;
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта.
 • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Визов режим и необходими документи:
 • Виза за Виетнам – 50 щатски долара (издава се и се заплаща на място);
 • Виза за Камбоджа – 40 щатски долара (издава се и се заплаща на място).
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023