Почивка в Ливан Бейрут с чартърен полет

Почивка с чартър в Бейрут

7 нощувки/ 8 дни

Дати от 03.10.22 до 24.10.22

Програма 

  Ден 1 София – Бейрут  Отпътуване от летище София в 15:00 ч. за Бейрут с директен чартърен полет на авиокомпания "European Air Charter". Пристигане на летището в Бейрут в 17:15 ч. Посрещане от представител на агенцията парньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

Ден 2 Бейрут Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: полудневна екурзия Бейрут и Националния музей - ливанската столицата е град с хилядолетна история, а свидетелство за това са многото запазените исторически сградии и останките от различни цивилизации. Но днес централната част е заета от модерен нов търговски и жилещен район. Архитектурата на новата част на Бейрут се отличава с традиционен стил и е резултат от огромен проект от 21 век за възстановяване на града след гражданската война. Старите пазари , джамите и църквите на града са една малка част от възстановената и реновирана историческа част на Бейрут. Възможност за кратка разходка по известния крайбрежен булевард Корниш и снимки към красивия залив. Екскурзията завършва с посещение на Националния музей. Той е най-големият археологически музей в страната  с над 1300 изложени артефакта от различни епохи, които разкриват богатата история на Ливан. Прибиране в хотела. Нощувка.

Ден 3 Бейрут – Библос Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: целодневна екурзия до Библос, Хариса и пещерата Джейта - разположен само на 37 км. на север от Бейрут , Библос е очарователно малко градче с история на почече от 7000 години. Библос е смятан за най-старият непрекъснато обитаван град в света и е един от главните центрове на финикийската цивилизация. Ще имате възможност да видите древните останки от финикийците , ще разгледате пешеходно старата част на града и пазара. След това ще продължите към пещерата Джейта Грото - природно образование от карстови и варовикови скали с дължина почече от 9км. Пещерата е национален символ и една от най-известните туристически забележителности в Ливан. Екскурзията продължава с лифт към храма Хариса и статуята на Дева Мария, едно от най-святите места за поклонение посветено на божията майка. Прибиране в хотела. Нощувка.

Ден 4 Бейрут – Баалбек Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: целодневна екурзия до Баалбек и Анжар - ще прекосите ливанските планини и равнината Бека пътувйки към Баалбек. Баалбек е съвременното име на финикийско селище завладяно от древните гърци през 4 в.пр.н.е. и известно през римския период като градът на слънцето Хелиополис. Тук се намират едни от най-добре запазените руини на римски храмове : храма на Бакxус и храма на Юпитер. Храмовият комплекс е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1984 г. Екскуирзията продължава към винарска изба Шато Ксара основана през 19 в. от йезуитски свещеници с възможност за дегустация на прочутото ливанско вино. Следобед отпътуване за Анжар известен са най-добре запазените останки от омаядския период на територията на Ливан. Прибиране в хотела. Нощувка.  

Ден 5 Бейрут – Деир Ал Камар Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: полудневна екурзия до Деир Ал Камар и двореца Бейтедин - малкото красиво градче Деир ел Камар е резиденция на управителите на ливaнските земи през 16-ти век. В близост в началото на 19в. е построен впечатляващият дворец Бейтедин от емир Башир Шехаб II и представлява шедьовър на ливанската архитектура. Прибиране в хотела. Нощувка.

Ден 6  Бейрут – Бишари Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: целодневна екурзия до кедровите гори, Бишари и долината Кадиша - отпътуване на север към Чека по крайбрежната магистрала, а след това ще се насочите на изток към долината Кадиша преминавайки покрай едни от най-красивите планинкси пейзажи в страната. В долината Кадиша се намират множество пещери обитавани още от 3-то хилядолетие пр.н.е. Преди да посетите Бешари главният град на долината Кадиша ще имате възможност да видите известните кедрови гори на Ливан , където някои от дърветата са на повече от хиляда години. Следва посещение на музея на Джубран Халил Джубран международно признат поет и писател в град Бишари. Прибиране в хотела. Нощувка.

Ден 7 Бейрут – Тир – Сидон Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание: целодневна екурзия до Сидон и Тир - първата спирка е Тир разположен на брега на Средиземно море, 85 км на юг от столицата Бейрут. Тир е един от най-старите градове в света и основен финикийски търговски център. Днес е част от световното културно наследство , заради историческото си наследство и останките от древността. Посещение на старата част на Тир, където след археологически ракопки са разкрити много руини от финикийския и римския период на града. Отпътуване на север към Сайда, в миналото финикийски град наричан Сидон. Днес е третият по големина град в Ливан известен със стария морски замък, покритите пазари и финикийския храмов комплекс Ешмун. Прибиране в хотела. Нощувка

Ден 8  Бейрут – София Закуска. Трансфер до летището в Бейрут. Отпътуване за България в 18:15 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "European Air Charer". Кацане на летище София в 20:40 ч. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

 

 Хотели по прогрма :

 
Местоположение : централно раположен в известния район Хамра, в близост до магазини заведения и ресторанти.
В хотела: бар, ресторант и басейн на покрива.
В стаите: широки, комфортно обзаведени стаи с балкон, безплатен интернет, сателитна телвизия и кана за топла вода.

За дати от 03.10.22 от 10.10.22 от 17.10.22 и от 24.10.22 цената на човек настанен в двойна стая на база закуска е  1339 лв 

 

2. Casa D'or Hotel, Бейрут

Местоположение: бутиков хотел централно раположен в известния район Хамра, в близост до магазини заведения и ресторанти.
В хотела: денонощна рецепция, ресторант и бар.
В стаите: елегантно обзаведени в европейски стил, с големи комфортни легла, лед телевизор, безплатен интернет, сейф.

 За дати от 03.10.22 от 10.10.22 от 17.10.22 и от 24.10.22 цената на човек настанен в двойна стая на база закуска е 1379 лв

 

 

3. Gems Hotel, Бейрут

Местоположение: модерно място за настаняване в сърцето на ливанската столица, в близост до морския бряг.
В хотела : 24 часа рецепция, ресторант, Turquoise Lounge и Al-Nard Cafe.
В стаите : комфортно обзаведени, сателитна телевизия, интернет, сейф.

 

 За дати от 03.10.22 от 10.10.22 от 17.10.22 и от 24.10.22 цената на човек настанен в двойна стая на база закуска е 1411 лв

 

4. Crowne Plaza Hotel, Бейрут

Местоположение: удобно разположен в търговкия район Хамра, в близост до заведения, магазини и ресторанти.
В хотела: вътрешен басейн, фитнес, боулинг и развлекателен клуб, два рсторанта и кафе.
В стаите: елегантно обзаведени просторни стаи повечето с гледка към средиземно море, телевизор, климатик и интернет.

 

За дати от 03.10.22 от 10.10.22 от 17.10.22 и от 24.10.22 цената на човек настанен в двойна стая на база закуска е 1670 лв

 

Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 30.06.2022 г.!

 

Цената включва
 • Самолетен билет за директен чартърен полет София - Бейрут - София на авиокомпания "European Air Charter" с включени летищни такси
 • Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.
 • Посрещане и асистанс на летището
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в Бейрут
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД
 • Водач от България.
Цената не включва
 • PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
 • Допълнителни екскурзии и услуги
 • Полудневна екскурзия Бейрут и националния музей (с включена входна такса ) - при минимум 15 записани туристи 79 лв.
 • Целодневна екскурзия до Библос , Хариса и пещерата Джейта (с включени входни такси) - при минимум 10 записани туристи 149 лв.
 • Полудневна екскурзия до Деир Ал Камар и двореца Бейтедин ( с включена входна такса) - при минимум 10 записани туристи 129 лв.
 • Целодневна екскурзия до Баалбек и Анжар (с включени входни такси) - при минимум 10 записани туристи 149 лв.
 • Целодневна екскурзия до Сидон и Тир (с включени входни такси) - при минимум 10 записани туристи 139 лв.
 • Целодневна екскурзия Бишари , долината Кадиша и кедровите гори ( с включени входни такси) - при минимум 10 записани туристи 129 лв.
 • 7 вечери в хотел "MidTown" 4* - при минимум 10 туристи 220 лв.
 • 7 вечери в хотел "Casa D'or" 4* - при минимум 10 туристи 220 лв.
 • 7 вечери в хотел "Gems" 4* - при минимум 10 туристи 220 лв.
 • 7 вечери в хотел "Crowne Plaza" 5* - при минимум 10 туристи 350 лв.
 • Бакшиш за местните представители (водач и шофьор): 30 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Разходи от личен характер
 • Градски и местен транспорт
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 30.06.2022 г.!
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Полетно разписание: София - Бейрут 15:00 - 17:15
 • Полетно разписание: Бейрут - София 18:15 - 20:40
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!
 • Часово време: България 12 ч.; Ливан 12 ч.
 • Валутен курс: 1 BGN = 14000 LBP
 • Програмата се провежда при минимум 100 записани туристи.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 28.02.2023

Карнавала във Венеция

Карнавал във Венеция 

4 дни / 3 нощувки

Дати от 09.02.2023 до 12.02.2023

Валидна: ДО 01.04.2023

Екскурзия до Мароко

Екскурзия до  Мароко

6 дни / 5 нощувки

Дати от 15.03.2023 до 20.03.2023

Валидна: ДО 15.11.2022

РОМАНТИКАТА НА ФЛОРЕНЦИЯ

Екскурзия до Флоренция 

с директен чартърен полет от Варна

Дати от 03.03.2022 до 03.11.2022

Валидна: ДО 08.01.2023

Нова година в Рим

Екскурзия до Величествения Рим

3 нощувки/4 дни

от 30.12.202 до 02.01.2023

 

Валидна: ДО 14.01.2023

Коледа и Нова година в Будапеща!

4 дни / 3 нощувки

23.12.2022- 26.12.2022г. 

30.12.2022-02.01.2023г.

Топ цени!

Представител на Лале Тур в Будапеща на български език!

Валидна: ДО 05.01.2023

ЙОРДАНИЯ – ПЛАЖ и ВЪЛНУВАЩИ ЕКСКУРЗИИ

Почивка в Йордания 

Директни чартърни полети

7 нощувки/ 8 дни

Дати  22.10.2022 - 10.12.2022