ПОДАРИ ВАУЧЕР!

Шри Ланка. Специална оферта за записвания до 20.03.2019

СНИМКА
Оферта № 304

22.05.2019 - 30.05.2019 / с водач

8 дни / 7 нощувки 

Цена от 1189 евро на полупансион!

Транспорт: Самолет

Специална оферта за ранни записвания до 20.03.2019

 

Програма на пътуването:

 

Ден 1: Полет София – Коломбо през Доха с АК Катар Еъруейз.

 

Ден 2. Отпътуване за Дамбула. По пътя ще посетим емблематичното сиропиталище за слонове в Пинавала – сиропиталище за слонове. Сиропиталището е създадено през 1957г., като започва със седем осиротели слона. Днес, над 40, повечето от тях се наслаждават на щастието да отглеждат своите малки на същото място. С помощта на местни и чуждестранни експерти в областта, това място се превръща в успешна програма за развъждане на тези прекрасни създания. Днес това е най-доброто място, където може да видите как се хранят слоновете и как след това си взимат баня в реката близо до града. Продължаваме към Дамбула. Мястото е известно с петте си пещерни храма върху скалите. Първите три, през които се минава, са по-стари и по-големи от останалите два. Някои от пещерите датират от I век пр.Хр. Всичките пет пещери са с изрисувани стени. В тях има над 130 статуи на Буда, както и статуи на крале и богове. Настаняване в Rangiri Resort в Дамбула. Вечеря.

 

Ден 3. Закуска. Посещение на Сигирия – една от най-големите забележителности на Шри Ланка. Скалната крепост Сигирия е служила като кралска цитадела през 5 век. Издигната е върху 200-метрова скала над джунглата. Нарича се още и „Скалата на лъва“ , заради каменните лъвски лапи, пазещи основата на каменното стълбище, което води към върха. Мястото е известно със скалните фрески, запазили цветовете си през вековете. Обектът е включен в листата на ЮНЕСКО. Връщане в Дамбула и разглеждане на красивия регион. Вечеря и нощувка в Rangiri Resort в Дамбула.

 

Ден 4. Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО с 1982 г. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете „Вата-да-ге“, „Тупарама“, „Ланкатилака“, ступите „Ранкот Вехера“ и „Кири Вехера“. Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм „Гал Вихара” с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични. Отпътуване за морски релакс към Пасикуда или Бентота, според избрания хотел. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 и 6. Закуска. Свободно време за плаж, разходки и екскурзии в района. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7. Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя ще посетим Махиянагана. Пристигане в Канди. Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка. Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци. Настаняване в хотел Thilan-ka  или подобен в Канди. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8. Закуска. Посещение на фабрика за производство на чай, за да вкусим чаша от най-известния чай в света – цейлонския, преди да бъде смесен и изпратен в чаените аукциони в Коломбо и да се екзпортита.  Пътят ни продължава към плажове в западната част на острова. Настаняване в хотел Catamaran. Вечеря и нощувка.

 

Ден 9. Закуска. Трансфер до летището за полет Коломбо – София през Доха.

 

Селектирани хотели за морска почивка на брега на Индийския океан: 

Marina Beach Passikudah 3*: https://marinapassikudah.lsrhotels.com/

Marina Bentota 3*: https://marinabentota.lsrhotels.com/

 

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая на база нощувка със закуска и вечеря: 1189 EUR / 2325 BGN

Цената включва
 • Самолетен билет София – Доха - Коломбо – Доха - София с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • 7 нощувки по маршрута, описан в програмата, с опция за избор на хотел за морския престой, на база нощувка със закуска и вечеря;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Водач на агенцията;
 • Транспорт и екскурзоводско обслужване по програмата;
Цената не включва
 • Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара;
 • Допълнителни екскурзии и дейности, извън описаните в програмата.
 • Входни такси
 • Медицинска застраховка
Допълнителна Информация
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на завръщане в България.