ПОДАРИ ВАУЧЕР!

Китай: Бейджинг (Пекин) - Сиан – Шанхай, 7н. вътрешен полет

СНИМКА
Оферта № 245

Обиколка на Китай: Бейджинг - Сиан – Шанхай 
2.11.18 – 11.11.18 
7 нощувки/10 дни 
1590 евро/3110 лв. 

Транспорт: Самолет

Ден 1. Излитане от летище София в 22:45, кацане на летище Бейджинг. Трансфер и настаняване в хотела. 

Ден 2. Бейджинг (закуска и вечеря) 

Посещение на Летния дворец, на Националния стадион Птичето гнездо (отвън), на „Водния куб“ – националния център на Бейджинг по плуване, Великата китайска стена ( по желание изкачване с лифт). Нощувка. 

Описание: Летният дворец е великолепна императорска градина, която се намира на 15 км северно от Бейджинг. Това е най-голямата древна съхранена градина в Китай и бивша лятна резиденция на императорите и техните приближени. Обектът включва над 100 павилиона в оригинален стил, резиденции, кули, зали, храмове, мостове и огромно сладководно езеро. По време на горещите лета в Бейджинг, императорското семейство предпочитало красивите градини и проветривите павилиони на Летния палат пред високите стени на Забранения град. 
Националния стадион на Бейджинг (Птичето гнездо) – Националният стадион на Китай, е най-голямата в света структура от стомана и най-сложният стадион, строен някога. Той има формата на седло, но особената форма на стоманените части, които приличат на клонки, правят името Птиче гнездо естествена асоциация. На националния стадион бяха проведени грандиозните церемонии по Откриване и закриване на олимпийските игри, атлетически мероприятия, и финалите по футбол на летните олимпийски игри през 2008 г. Ще видите Птичето гнездо отвън, за да оцените уникалния дизайн. 
Националния плувен център (Водния куб) – препоръчва се да се разглежда величествената сграда отвън. Тя е разположена на Olympic Green, редом със стадиона Птичето гнездо, по оста север-юг на Бейджинг. Изградена е като основно място за провеждане на олимпийските игри в Бейджинг през 2008 г. и става известна като една от иконичните постройки на Игрите. Външният й вид се вдъхновява от естественото формиране на сапунените мехурчета! 
Великата стена Мутяню (лифт по желание) – е построена в средата на 6 век, което я прави по-стара и от частта в Бадалинг. Тя е построена отново през 1569 г, основно с гранит и е една от най-добре съхранените части монументално строителство с чудесно качество. Висока е 7-8 м и широка 4-5 м с 22 наблюдателни кули в тази част, дълга 2,250 м. 

Ден 3. Бейджинг (закуска, вечеря). 

Небесният храм, площада Тян ан Мън, паркът Джингшан, Забраненият град. Нощувка. 
Описание: Забраненият град – това е най-добре съхраненият императорски палат в Китай и всъщност е най-голямата древна дворцова структура в целия свят. С множеството си исторически и културни реликви, Забраненият град е световно признат като един от петте най-важни дворцови комплекса в света. 
Небесният храм се намира в юго-източната част на Забранения град, покрива площ от 273 хектара, което е четири пъти повече от Забранения град. Той се е използвал за религиозни церемонии и представлява най-голямата съществуваща структура за небесни приношения. 
Площадът Тян ан Мън е най-големият централен градски площад в света, с площ от 44 хектара в сърцето на Бейджинг. Това е мястото, където са се случвали церемонии и важни исторически събития. Северната порта е величествената Порта на Небесния мир (Tian'anmen), символ на Народна Република Китай. 
Джингшан Парк се намира в центъра на Бейджинг срещу северната порта на Забранения град, и е чудесно украсен от хълмове, които се изкачват по стълби, покрай чисти езера и достолепни стари сгради. Той е чудесно място за наслада от птичи поглед на Забранения град. Паркът е бил една от древните императорски градини в града, като в момента е достъпен за всички. 

Ден 4. Бейджинг – Ксиан (закуска, вечеря) 

Зоологическата градина на Бейджинг, Артзоната 798, пътуване с влак, Пагодата на дивата гъска, музей на чая, нощувка. 
Описание: Зоологическата градина на Бейджинг се намира на запад от Ксижимен и западната част на Бейджинг, като приютява над 7,000 животни от 600 различни вида, вкл. и гигантската панда, червеноглавия жерав, елени, африкански жирафи, носорози, шимпанзета и антилопи, слонове и пр. 
Артзона 798 се намира в зоната Дашанзи и е бивш индустриален район, превърнат в културно средище с галерии, фирми за дизайн, ресторанти, барове, актьорски студия. Оформил се е като квартал с международен характер, съчетавайки модерно изкуство, архитектура и култура с историческа локация и градски стил на живот. 
Трансфер към жп гарата на Бейджинг. Посрещане в Сиан. 
Сиан е врата към древната китайска цивилизация. Със своите 3,100 години история, той е бил дом за 13 династии, както и край на цивилизацията за пътешествениците по Пътя на коприната. Днес Ксиан е жив, модерен град, изпълнен с история. 

Ден 5. Сиан (закуска, вечеря) Голямата пагода на Дивата Гъска 
Подробна програма: Музеят на теракотената армия, Древните градски стени на Сиан, мюсюлманската улица, музей на малките теракотени фигури, нощувка. 
Музеят на теракотената армия е колекция от скулптури от теракота, изобразяващи армиите на Куйн Ши Хуанг, първият император на Китай. Това е форма на погребално изкуство, погребано с императора през 210-209 пр. Хр. за негова защита в отвъдното. 
Теракотената армия е открита през март 1974 г. от фермер. Засега са разкрити 1868 теракотени войници и колесници. От 1987 г теракотената армия става обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО и e известна като осмото чудо на света. 
Древните стени на Сиан представляват най-добре съхранените и най-старите градски китайски стени, с начало на строителството 194 г пр. Хр Съществуващата стена е от времето на династията Минг, от 1370 г. Южната порта и Северната порта са двата основни входа към вътрешния град. Мюсюлманската улица се намира в центъра на Сиан и е прелестно място за разходка. Всички магазини и ресторанти се държат от мюсюлмани, като там се продава почти всичко за което можете да помислите, вкл. и самолетни части. Предлагат се и разнообразни храни, на изключително достъпни цени. 

Ден 6. Сиан - Шанхай (закуска, вечеря) 
Пагодата на малката дива гъска, Историческият музей на Сиан, ферма за перли, трансфер до летището за полет MU2161(1600/1805) Сиан – Шанхай. Посрещане и трансфер, настаняване. 
Пагодата на малката дива гъска е една от двете значими пагоди в Сиан. Построена е по време на династията Танг при управлението на император Джонджонг в духа на харектерния за епохата архитектурен стил. В основата си пагодата е квадратна, като стъпалообразно се извисява към небето. Земетресенията са увредили единствено последните два етажа и сега тя е с височина 43 м и е на 15 нива. В близост се намира историческият музей на Сиан, съхраняващ множество културни реликви. 
Трансфер до летище Сиан за полет към Шанхай. Посрещане на летище Шанхай Пудонг. 
Шанхай е град, различен от който и да е друг. Модерният метрополис съчетава Изтока и Запада и днес е икономическият център на Китай, като възвърна позицията си от началото на 20-ти век на един от най-големите финансови центрове в света, след Ню Йорк и Лондон. 

Ден 7: Шанхай (закуска, обяд и вечеря) 
Посещение на Телевизионната кула “Перлата на изтока” (отвън) и Шанхайският музей, крайбрежния район Бунд, Стария град, Тианзифанг, Френската концесия, Парк Fuxing, музей на коприната. 
Футуристичната телевизионна кула “Перлата на изтока” е сред топ забележителностите на града. Конструкцията й включва различни по размер сфери, двете от които са с диаметър около 50 метра. В сферата в горната част на кулата има наблюдателна площадка с прозрачен под. Гледките са зашеметяващи. В долната част на сградата се помещава Шанхайският исторически музей. 
Бунд е крайбрежен район в центъра на Шанхай, край реката Хуангпу, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници. 
Старият град в Шанхай пази културните традиции на миналото и е пълен с красиви забележителности, като градините Ю Юан – “Щастливите градини” – един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин, древния Градски златен храм, джамията Xiaotayuan, Градината на Лотуса, Zigzag Bridge и др. 
Тианзифанг е анклав за изкуства и занаяти във френската концесионна зона на Шанхай и е известен с малки занаятчийски дюкянчета, кафенета и модерни художествени галерии. 
Френската концесия е район на Шанхай, основан от франзузите през XIX и първата половина на XX век. Днес централният път Хуаихай е оживена търговска улица, а оградените с дървета булеварди доставят на посетителя уникално европейско усещане. Суматохата на местните жители ври из приятните уличките, пълни с модерни бутици и множество ресторанти. 
Паркът Фусин е чудесен контраст на натоварените и гъмжащи от народ райони на града и е място за спокойствие и уединение. 
Ден 8. Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шанхай за полет в 23.15 ч. Пристигане в София в 20.25 ч. 

Хотели по програмата: 

- Бейджинг: Sunworld Hotel 4* 
www.sunworldhotel.com.cn 

- Сиян: Titan Times Hotel 5* 
http://www.titantimeshotel.com 

- Шанхай: Sunrise On The Bund 4* 
www.sunriseonthebundhotel.com/en/ 


Начин на плащане: 
При резервация се внася депозит в размер на 650 евро или 1270 лв; доплащане 60 дни преди пътуването. 

Срокове за анулации и неустойки: 
До 60 работни дни от датата на заминаване – стойността на първоначалния депозит; 
От 59 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 
Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията може да претърпи промяна в реда на провеждане! 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, валидна до 15.9.2019 г. № 7500170000560

Цената включва
 • самолетен билет с катарски авиолинии София - Доха - Бейджинг – Шанхай - София с летищни такси;
 • 7 нощувки в подбрани хотели ?* - 3 н. в Бейджинг,2 н. в Сиян, 2 н. в Шанхай;
 • 7 закуски
 • 7 вечери
 • Трансфер Бейджинг - Сиян с влак стрела
 • Вътрешен полет Сиян – Шанхай
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач от агенцията, който ще придружава групата през цялото време
Цената не включва
 • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офиса ни.
 • Допълнителни екскурзии – предлагат се при запитване;
 • Допълнителна информация:
 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,60 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 10 туристи.
 • Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек
 • актуална снимка
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации
Допълнителна Информация
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валидност след датата на завръщането в България